Dáma ve věži přehled
Amanda Quick (p)
Historická tematika série
Hrdinkou románu je Pheobe Laytonová, nejmladší dítě bohatého hraběte Clarigtonu, která si k zoufalství rodičů i sourozenců počíná velice zbrkle a nerozvážně – je prostě nezkrotná. Když si usmyslí, že musí stůj co stůj najít vraha muže, který se kvůli ní vypravil do světa hledat štěstí, rozhodne se požádat o pomoc Gabriela Bannera, někdejšího nápadníka její starší sestry, kterého její otec před osmi lety zruinoval a přinutil ho opustit Anglii. Pheobe přivábí Gabriela na opuštěné místo, kam se sama dostaví zahalená v závoji. Oprávněně se obává, že Banner už nebude chtít mít nic společného s žádným členem Claringtonovy rodiny. Gabriel však její pravou totožnost odhalí a usmyslí si, že nerozvážnou dívku, která ho fyzicky přitahuje, svede a pomstí se tak jejímu otci. Když se však Pheobe dostane do vážného nebezpečí, Gabriel pochopí, že ji musí za každou cenu ochránit před důsledky její vlastní zbrklosti. Ožení se s ní a odveze ji na svůj hrad. Tam však na Pheobe čekají další nástrahy a také urputný boj o důvěru milovaného manžela.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2002 , BaronetOriginální název:
Reckless, 2000
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dáma ve věži. Přihlašte se a napište ho.
Příjemná romantická oddechovka. Děj měl zajímavou zápletku a rychle ubíhal. Autorka dobře nakombinovala dobrodružství s romantikou a humorem.
Kniha Dáma ve věži v seznamech
americká literatura romance historické romance
2004 | Galantní pomsta |
2008 | Zkrocený netvor |
2007 | Nebezpečná láska |
2011 | Až na dno |
2004 | Placená společnice |
"Něják nemůžu uvěřit, že z těch podivných představ, že si muži a ženy mají navzájem vykládat o tak intimních záležitostech, může vzejít něco dobrého. Každý ví, že v tom muži dvakrát nevynikájí. Kdykoliv se do tak složitých debat pustí, začnou být bezradní a pak dostanou vztek. Má to asi co dělat s jejich mozky."
- Tahle autorka je prostě skvělá. Její postavy mají vždy dokonalý tah na branku. Doporučuji.
"Proboha, jestli ti dělá starosti Wylde jako milenec, můžes se uklidnit. Tohle je jedna z mála věcí, kde to zatím nezbabral."