Hitparáda Gréckých bájí

Hitparáda Gréckých bájí
https://www.databazeknih.cz/img/books/63_/6346/hitparada-greckych-baji-6346.jpg 4 59 59

Grécke báje ako ste ich ešte nepočuli! Aké boli najobľúbenejšie historky v starovekom Grécku? Chceli by ste vedieť, ktorý príbeh sa držal na špičke hitparády viac ako 2000 rokov? Výber najlepších gréckych bájí zahŕňa rad krutých spôsobov, ako niekoho odprevadiť na druhý svet, prehliadku gréckych zločinov a hrôzostrašných domácich miláčikov, ktorí obývali svet antických bájí.... celý text

Taťka Hraboš
26.07.2022 5 z 5

Dearyho kouzlo - kromě humoru a toho, že opravdu zná to, o čem píše - je v pestrosti. Co kapitola, to jiný způsob podání. Kromě literárně-dějepisné hodnoty (samozřejmě s přihlédnutím k cílové skupině jeho knih) by tahle knížka klidně mohla posloužit i jako učebnice slohu - dopis, zápisník, novinářský článek, prosté vyprávění, komiks, divadelní hra ... S jeho názory, že současná školní výuka vede spíše k tomu, že děti ztrácejí zájem se samy vzdělávat, číst, poznávat nové věci, zcela souzním (a to mluvil o té britské, o níž mám z jiných zdrojů informace, že je přece jen o poznání praktičtější než ta česká). A jeho knihy jsou bezesporu jednou z možností, jak v nich tento zájem aspoň trochu znovu oživit.

nicolettkaa
28.04.2022 3 z 5

No nebudu vám lhát, zábavné mi to moc nepřišlo, ale přece jen nejsem cílová skupina, takže to neberu tak tragicky. Alespoň jsem si osvěžila jména řeckých bohů a vztahy mezi nimi. Pro děti určitě poučné a snad i zábavné.

z1631984
21.08.2016 5 z 5

Řecké báje v netradičním a zábávnėm podání.

majík1
06.07.2016 5 z 5

Oblíbená kniha mého syna, který moc nečte