Hlasy v bouři
Darcy Coates
Černá zima série
1. díl >
Když se Clare probudí v cizím prastarém domě, který jí nahání husí kůži, nepamatuje si, co se stalo. Cizí muž jí řekne, že měla nehodu a on ji zachránil. Clare chce odejít, ale venku probíhá zuřivá sněhová vánice. Zůstává uvězněná se svým tajemným zachráncem a nezbývá jí nic jiného, než sedět a čekat. Postupně se jí ale začnou vybavovat střípky vzpomínek – opuštěná auta, dětské hračky na silnici, temné siluety ve sněhu, ochromující strach... Cizinec, její údajný zachránce, se zdá být laskavý, ale Clare neví, jestli mu může věřit. Tvrdí, že jsou sami, ale Clare slyší a vidí věci, které naznačují, že tam s nimi něco je a neustále je to pozoruje. Clare začíná docházet, že její nehoda nebyla žádná náhoda. Zuřivá bouře za okny domu není to jediné, co ji ohrožuje. Něco tam venku čeká, až vyjde ven. Něco monstrózního, krutého a extrémně hladového. První díl série Černá zima v mistrovském podání Lucie Vondráčkové vás nechá v napětí až do samého konce.... celý text
Literatura světová Horory Romány
Vydáno: 2024 , KanopaOriginální název:
Voices in the Snow, 2020
Interpreti: Lucie Vondráčková
Mám moc ráda hororové knihy od Darcy Coates, její série o strašidelných domech je naprosto skvělá. Jen bohužel knihy dost krátké a tak jsem byla nadšená, že si konečně trochu počtu a musím říct, že i přesto, že to není horor v pravém slova smyslu, je to úchvatné. Hned od první kapitoly jsem byla do příběhu zažraná a nemohla se odtrhnout, však kolikrát mi hrozilo, že přejedu svou výstupní stanici v autobusu či metru. Clare mi zpočátku přišla malinko jednodušší, ale časem jsem tento pocit ztratila a přilnula k ní, stejně jako k Dorranovi. Bohužel asi od dvou třetin jsem začínala tušit, co a jak se děje a nakonec se můj odhad víceméně potvrdil. I tak jsem ale s pocitem uspokojení dočetla, jen ten závěr? Chtěla bych vědět víc, co bylo dál a jak to autorka zamýšlela, pokud vůbec. Kniha je božská, úžasná a já jsem z ní nadšená. Už se těším, až se do ní za delší dobu pustím znovu, přeci jen doufám, že bych mohla malinko zapomenout a užít si napětí znovu.
Tak to byla opravdu zvláštní kniha, byla to docela slátanina, mám pocit, že jsem četla 3ruzne knihy, ale přesto to bylo skvěle napsané a moc mě bavila romantická linka, Dorana jsem si zamilovala. Občas jsem tedy kroutila hlavou, ale už se těším na pokračování. Rozhodně knihu nedoporučim pro mužské čtenáře, pokud si tedy nelibují v zamilovaných pohádkách se zlou ježibabou :D
Myslím, že by měla autorka zůstat u těch strašidelných domů. Nevím, jestli bylo dobré pustit se do jiného podžánru, navíc v sérii. Mně se to nelíbilo. Do půlky se ty dny tak pořád opakují, pak zjistíte o co jde a to pro mě není moc vyvedené. Obracela jsem stránky a vyhledávala jen místa důležitá pro děj. Clare mi nebyla nijak zvlášť sympatická a od Darrena jsem čekala, že se z něj něco vyklube, ale zdá se, že je to jinak. TO, co je v lesích a kolem domu mi přišlo nudné. Takové hloupé.
Mám všechny knihy Darcy Coates, strašidelné domy jsou fajn, jsem zvědavá na Kořist. Na autorku nezanevřu samozřejmě, ale tohle mi hodně nesedlo. Z některých komentářů je cítit velké nadšení, takže si čtenáře najde. Čtenáře, kteří se v knihách zatím nesetkali s opravdovou hrůzou a s tím, jaké podoby může mít zlo.
Asi půjdu proti zdejší většině, ale mně se druhá půlka knihy líbila o dost víc, než ten nudný a ucajdaný začátek. O nějaké uveritelnosti nemůže být ani řeč, ale to u žádné její knihy - Darcy prostě píše fantasmagorie a pohádky pro dospělé. Ale jsem ráda, že zkusila i něco dalšího než jen duchařinu, i když by pokračování nemuselo nutně skončit happy endem.
Mám ráda autorku, ale dle mého názoru zatím nejslabší počin. Do poloviny knihy to bylo super, ale co se to pak stalo? Přišlo mi, že druhou polovinu knihy napsal někdo jiný. Uvidím jestli vezmu do ruky další díl.
Tedy, nemohla jsem se odtrhnout..
Byla jsem napjatá, jak to bude pokračovat.
Za mě nejlepší počin poslední dobou.
Už se těším na další díly:-)
Když čtu ty komentáře tady, nechápu tak nízké hodnocení, já jsem tedy dostala, co jsem očekávala, spád a napětí:-)
A kam spadla polévka, to jsem opravdu neřešila:-)
Az na ty zrudy (nemusela to byt zrovna globalni katastrofa), tak moc pekne odpocinkove a nenarocne cteni na vecer a vikend. Stare sidlo popsano uzasne a pouto mezi hrdiny jeste lepe. Uz se nemohu dockat pokracovani.
(SPOILER)
Tolik chyb v jedne knize! Proc?! Naivita (cti "debilita") hlavni hrdinky a ty nerealne jednoduche dialogy mi fakt rvou oci. Pripoustim, obcas se clovek prijemne boji, ale pak dostane facku ve forme nejakeho necekaneho kiksu (napr. hrdinka nese horkou polevku, na schodech zacne omdlivat a padat, hrdina ji zachyti, ale na koho se vylila ta polivka a nejaka informace treba o "tristici se misce" tam najednou chybi, jako by se ta polivka vyparila). Dal mi vadi nerealnost chovani postav vzhledem k casove ose pribehu.
Kniha je jako by ji napsala nevyzrala ctrnactileta holka. Zadny naznak kvalitniho pribehu, no zklamana jsem... :-(
Tak všechny knihy, co jsem od Darcy četla se dobře čtou, to bez pochyb. Odlišnost příběhu od strašidelných domů, mě nepřekvapila. Už jsem četla kořist, takže jsem věděla, že žánr bude více větvený. Kniha se mě líbila a nevadilo mě ani nesmrtelnost hlavní hrdinky, jak tu někteří píší. Za mě dobrý a těším se v lednu 2022 na pokračování.
Za mě jde o autorčinu sebevraždu. Půl knihy jsem celkem příjemně netušila, co mě čeká. Druhá půle však překonala veškerá má očekávání. Skoro v šoku jsem nevěřila tomu, co čtu. Text, který bych čekala od dítěte. Nepěkně bizarní a pro mě velké zklamání.
Jedinou výhodu knihy shledávám v její čtivosti. Šlo to opravdu rychle, možná už pak i z potřeby to dočíst co nejdříve.
Teda,po dost solidním fantomovi z blackwoodu,jsem čekal větší dílo.Ta první půlka dobrý ale pak se to tak nějak,zjednodušilo až moc.Prostě ten příběh se strašně utrápil. Postavy,klasicky oni něco dělat nechtějí ale přesto to dělají,oni si chtějí postup rozmyslet ale přesto jednají srdcem. Jo a co se týče romantiky a hororu nebo v tomto případě spíš dramatu ani snad thrilleru,může se doplňovat ale tady nám autorka hodně sládne. Jinak trošku proběhla klasická recyklace. Nevím jak komu ale cítil jsem tam osvícení.Chvílema jsem viděl Nicholsna,akorát tak nějak obráceně. Peklo je venku ne vevnitř. Podle mýho názoru-nikomu ho necpu,by úplně stačilo kdyby si autorka řekla budu psát tohle...A u toho zůstala.Osobně si další díl z této série kupovat nebudu.
2,5 hvězdičky
Anotace zněla víc než slibně a já se neskutečně těšila na pořádný psycho příběh!
Bohužel děj se ubíral pro mě naprosto špatným směrem, nemohu být konkrétnější, abych vám to tady nevyspoilerovala, ale už na začátku příběhu jsem si říkala "Fakt doufám, že se z toho nevyklube to, co se docela nabízí." A ono nakonec fakt jo..
A to první polovina působila docela slibně, čtenář ani Clare nevěděl, čemu věřit, co je skutečné a co ne. U pár scén mě příjemně mrazilo a stránky mizely pod rukama.. Škoda, že tomu tak nebylo až do poslední stránky.
Tohle hodnocení mě mrzí, ale bohužel to vyústění, ani pointa příběhu se mi vůbec nelíbilo. Do dalších dílů už nejspíš nepůjdu a dál budu věrná autorčině sérii Strašidelných domů.
čekala jsem gotický horor a dostala jsem... něco jiného s otevřeným koncem. Trošičku zklamání, i když podle obálky jde vidět, že to nebude ta klasická D.C.
(SPOILER)
Mám smíšené pocity. Znám všechny její knihy, úroveň je různá. Některé knihy jsem přečetla jedním dechem, jiné jsem často odkládala. Kdo má rád její klasické duchařiny, tak bude asi trošku zklamán či překvapen. Ale za přečtení určitě stojí. Kniha je rozhodně zajímavá.
Nastínění děje: Hlavní hrdinka bere zásoby a jede za svou rodinou. Neví co se to vůbec děje. Svět je jiný, počasí šílené, panika, nikdo nic neví... Střih. Vzbudí se v cizím domě. Starý velký dům, který působí sám o sobě strašidelně. Vedle stojí neznámý mladík... Objevují se náznaky duchařiny. On si není jistý tím, co vidí jeho společnice. Že by se zcvokla? Hlavní hrdinové se nemají jak dostat pryč, počasí je nevyzpytatelné, musí šetřit jídlem. Začínají se sbližovat. Rodinné vazby jsou zde, řekněme, zajímavé ... Stále se to četlo dobře, příběh zaujal. Pořád jsem měla v hlavě plno otázek. A pak, asi za polovinou, se to pokazilo. Aspoň pro mne rozhodně. Nejsem bohužel velká milovnice "postapo". Ale zase vidíme, že Darcy se nebojí i změny. Nebudu dál prozrazovat. Ale co mě ničilo asi nejvíc. Hlavní hrdinka a její opakovaná zranění. Podle mě je nesmrtelná, jinak to nechápu. Skoro na úrovni Ramba :-D
Jednu hvězdičku jsem musela za postapo a zřejmě nesmrtelnost hlavní hrdinky ubrat. Určitě si ale počkám si na pokračování.
Začátek knihy poutavý a velmi čtivý. Od poloviny jsem byla celkem zklamaná ze změny v ději. Knihu jsem dočetla ale ke konci už je spíše pro dočtení.
Za mě dobrý.. Původně jsem myslela, že se bude jednat o duchařinu, ale... Sakra co to... Teď se jen dočkat dalšího dílu
2019 | Duch domu Ashburnů |
2019 | Tajemství sídla Craven Manor |
2021 | Kořist |
2020 | Přízraky domu Carrowů |
2021 | Hlasy v bouři |
První půlka knihy, než se dozvíme, co za tím vším je, se mi líbila více. Ale i tak to celé plynulo nějak pomalu. Bohužel musím říct, že kvalita byla jinde, než jsem u autorky zvyklá. A zrovna tahle kniha má mít pokračování. No možná tomu ještě dám šanci, ale za mě opravdu nic moc...