Hned vedle
William Lindsay Gresham , Leah Montgomery
John a Marcy Stanleyovi se v touze po klidném životě přestěhují na venkov. Když se setkají se svými novými sousedy, myslí si, že narazili na pravé zlato. Marcy se rychle skamarádí s Jill, ale když obdrží zlověstný dopis, začne podezřívat Jillina manžela Marka, že něco skrývá. Něco temného a násilného.Shannon se stala obětí důkladně promyšleného únosu. Po svém osvobození je posedlá hledáním muže, který ji unesl, mučil a navždy změnil.Obě ženy hledají odpovědi a obě jsou odhodlané je získat. Ani jedna ovšem není připravena na to, co najde…... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2021 , KalibrOriginální název:
Right Next Door, 2019
Po šedesáti stranách jsem musela odložit. Nebylo nic čím by mě kniha zaujala a vtáhla do děje.
Kniha mě chytla od začátku, netáhla se. Za mě fajn čtení. V porovnání s knihami stejného žánru byla ale slabší a konečné odhalení trochu přitažené za vlasy. Každopádně bych knihu doporučila jako oddechovku a nelituji, že jsem se pro ji rozhodla.
Čekala jsem celkem průměrný thriller, do takové 3/4 knihy to tak i vypadalo, ale pak přišla brutální otočka o 180 stupňů a perfektní závěr, který držel a nepustil.
Docela dobrý čtivý thriller. Zkušenému čtenáři tohoto žánru je jasné, že na konci musí zákonitě přijít zvrat a vzhledem k tomu, že v příběhu nevystupuje mnoho postav, tak se mnohé dá tušit. Ale i tak mě to bavilo.
Pro čtenáře, kteří tento žánr vyhledávají běžně, to možná taková pecka nebude. Všechno nejspíš hned odhadnou. Já jsem čtivec příležitostný, a proto jsem měla pouze drobná podezření, která se mi s blížícím se závěrem potvrdila.
Čili - svižné, čtivé, příjemně napínavé a s překvapivým závěrem. Ale mě stačí ke spokojenosti fakt málo :) Takže mně podobným čtenářům rozhodně doporučuji.
Po přečtení nějak furt nevím, co na to říct...Nebylo to špatný, ale ten konec..je pro mě fakt nereálný..na druhou stranu je to prostě poměrně dobrý trihller..Měla jsem trochu problémy s pasážemi o Shannon..
Tak tohle byla bomba. Krásná obálka knihy a uvnitř .... ten konec jsem absolutně nečekala. Nemohla jsem přestat číst a chtěla vědět, jak to skončí.
Tak takovou fantasmagorii jsem už dlouho nečetla :-)...co autorce nemůžu upřít, že mě do konce tahle možnost přemotat děj vůbec nenapadla, to bylo rafinované! Ale byla to vážně taková blbina, nesmyslů v ději nepočítaných, jsem ráda, že jsem knihu nekoupila, šup s ní pryč :-)
Kniha byla ve finále celkem čtivá, ale začátek byl takový, no... nic moc. Potom to mělo spád a šup, konec. Mohlo to mít ještě pár stran navíc, některé věci jsem chtěla ještě zjistit... Nicméně podstatu příběhu jsem odhalila celkem záhy, ale i tak jsem v závěru jednu věc nečekala. Ale kniha mě nakonec vtáhla do děje a byla rychle přečtená... PS: takovou otravnou a vlezlou sousedku jako Marcy bych fakt nechtěla mít :)
Souhlasím s tím, že jestliže pojmete knihu, která se námětem tváří jako thriller, jako lehké zábavné čtení, budete nadmíru spokojeni. Jak píší mí oblíbení, kniha má s realitou společného pramálo, ale čtivost a zvědavost čtenáře je stylem psaní i samotným příběhem zaručena. Jestliže budete čekat temný thriller, budete určitě zklamáni. Na to má příběh velké díry v logice, často až úsměvné. Ale ve finále jsem se bavila a na konec, jak ho autorka pojme, byla docela zvědavá. Kdo hledá něco jednoduššího k odpočinku anebo nenáročnou knihu na pláž, určitě doporučím.
Když čtěte vícero knih na podobný způsob, tak Vás moc nepřekvapí kdo je za tím, vlastně jen vás táhne zvědavost proč vlastně. Vcelku vydařený psychothriller až na nějakou tu chybku...
Marcy,John/Jill,Mark/ !Shannon a Gabe!....zajímavý a překvapivý konec. Začátek zajímavý,napínavý,poté se děj hrozně dlouho táhnul a přestával by zajímavý. Konec nečekaný.
Na jedné straně nás kniha seznámí s manželským párem Marcy a Johnem. Na straně druhé se Shannon, která se stala oběti únosu.
Ze začátku jsem se nemohla začíst. Kapitoly, které střídaly život manželů s unesenou Shannon, mi nedávaly moc smysl.
Ale pokud vydržíte, tak konec skutečně stojí za to!
Začátek skvělý, drsný, ale pak se to nějak začalo motat v kruhu. Ke konci už mě pár věcí zápletky napadlo, ale spousta jednání opravdu nedávala moc smysl, hlavně na jedné straně.
Každopádně potenciál to má, úplně nesmysl to není, ale asi to chtělo ještě trochu poladit.
Tak toto opravdu nebylo nic pro mě. Jednání některých hlavních postav jsem po dočtení naprosto nechápala. Většina knížky děj nikam neposouvá a část knihy je napsaná nelogicky podle mě jen, aby čtenáře zmátla. Nelíbilo se mi to.
Velmi podařený napínavý psychothiller, nemohla jsem se od knihy odtrhnout, dobře se četla, neotřelý námět. Nebyla mi ale moc sympatická žádná z hlavních postav, škoda,že nebylo jednání pachatele více vysvětleno, pro mě celkem nelogické neuvěřitelné chování, konec byl velmi rychlý. Ráda si přečtu další knihu od této autorky.
Tak tuto knihu jsem musela odložit, vůbec se mi do ní nepodařilo začíst. Střídání nudných kapitol o manželském páru Marcy s Johnem s kapitolami o unesené Shannon mi prostě nedávaly smysl. Děj se tak nějak prazvláštně točil v kruzích, opakoval se, chování některých postav mi přišlo nelogické. Za mě tedy tato kniha ne.