Holubí let

Holubí let
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233334/holubi-let-233334.jpg 4 16 16

Silvia Goralová žije so svojou mamou Klárou v rodinnom dome na okraji mesta. V susedstve býva Klárina sesternica Tereza Poláková so svojimi synmi Gregorom a Danielom. Všetky tri deti sú polovičné siroty a preto vyrastajú ako súrodenci s dvoma mamami. Tato rodinná idyla sa začne drobiť, keď sa matky rozhodnú, že by sa Silvia a Gregor mali zobrať, aby ich pozemky zostali pekne pohromade. Ale deti majú iné plány – Silvia miluje Daniela a Daniel ju a tiež holuby, ktoré mu daroval obľúbený dedinský farár. Ten si rôznymi darčekmi kupuje mlčanie miništrantov, ktorých na fare sexuálne obťažuje. Keď Daniel v auguste roku 1968 po začiatku okupácie Československa vojskami Varšavského paktu náhle zmizne, Silvia sa ho vyberie hľadať do sveta...... celý text

Přidat komentář

Sixao
24.11.2021

Čtenářská výzva: jedna s postav se jmenuje jako vy

Penicuik333
03.06.2019 3 z 5

Neměla jsem předem žádná očekávání a kniha mě příjemně překvapila. Přidala dalších pár střípků do obrázku roku 1968 a přechodu od komunismu ke kapitalismu. Na malé ploše toho autorka zvládla dosti, aniž by byl děj příliš redukován.


Jirinamac
30.12.2016 3 z 5

Po předčtení knížky Róziny dcery, která se mi moc líbila, jsem očekávala stejně pěkné čtení. Ale to se nekonalo. Styl psaní stejný, ale knížka nemá ten spád. Místy jsem ani nevnímala text.

amysa
17.02.2015 4 z 5

Kolombína je jedním z mnoha příběhů o lásce a o životě, kterých bylo napsáno možná už nepočítaně, ale stejně nás nikdy neomrzí je číst... Pro mne vcelku příjemné překvapení a seznámení se s autorkou, kterou jsem doposud neznala a chtěla bych si přečíst i její další kousky. Budoucí čtenáře, nebo asi spíš čtenářky, nalákám možná trošku i tím, že se v příběhu dozví, proč se knížka nazývá zrovna Kolombína. A taky si dovolím přidat jednu moc pěknou myšlenku, která mě zaujala natolik, že jí zde ocituji:
" Láska je víc, než že spolu dva lidé chodí. Láska je něco osudového, je to setkání, k němuž dojde jen jednou v životě. Volba špatného partnera mi připadala jako koupě příliš malých bot, které celý život tlačí. Tak jsem raději čekala a doufala v zázrak..."