Hornická kuchařka z Ostravska
kolektiv autorů
Víte co jsou to Pecoky? Nebo jak připravit Hornický řízek? Hornická kuchařka je sbírkou tradičních receptů z Ostravska, které zachycují současné i historické kulinářské schopnosti. Kniha je doplněna také zajímavým povídáním o tradicích tohoto regionu.
Přidat komentář
Velice zajímavá kniha, ve které je plno receptů na méně známá jídla ale i známá. Moc se mi líbilo povídání o různých tradicích,které se tu na Ostravsku dodržovaly a některé se ještě i dodržují. Pamatuji si i na určitá jídla,která mi babička jako malé vařila.. To když byl"kermaš nebo odpust" a museli být napečené koláče s" pečkama,mákem,povidly,ořechy nebo tvarohem"...a nebo na Vánoce musela být vánoční omáčka z povidel,mandlí,oříšků,rozinek... Tahle kuchařka mi tak trochu vrátila a připomněla moje dětství... :)))