Hoši od Bobří řeky
Jaroslav Foglar
Hoši od Bobří řeky série
1. díl >
Příběh o skautských výpravách, plnění bobříků, i o ryzím přátelství. Vedoucí Rikitan dá dohromady partu dvanácti chlapců a utvoří oddané bratrstvo. Každý z nich je jiný, ale všichni se navzájem skvěle doplňují. Rikitan pro chlapce vymýšlí zábavné hry, aby je vedl k čestnosti, fyzické síle i moudrosti. Společně si zamilovávají přírodu a podle zálesáka Roye loví bobříky. Stávají se tak věrnými kamarády, kteří spolu zažívají nezapomenutelná dobrodružství.... celý text
Klasika, kterou by měl mít každý přečtenou. Kniha dětství, určitě předám další generaci, snad jí ještě aspoň trochu porozumí :-)
Tahle knížka se mi líbila hned jak jsem přečetla 1 stránku . Zkoušela jsem držet i nějaké bobříky , ale nikdy se mi to nepovedlo .
Tuto knížku jsem si přála na Vánoce, když jsem si přečetla úryvek. A nadchla mě pořádně. Pamatuji si, jak jsem zkoušela bobříka mlčení. ;D
Jaroslav Foglar je skvělý "vychovatel" pro děti a mládež. Jeho knihy perfektně inspirují být lepším člověkem..,ale tato kniha zdaleka nepatří mezi jeho nejlepší.
Nádherné čtení, vůně přírody je z knihy přímo cítit. S postavami jsem stavěl bobří hráz, záviděl jsem jim dřevěný vor; ale č.1 byla lampička Zelené příšery, s tou jsme několikrát málem zapálili kůlnu!
Kniha o kamarádství, vztahu dětí k přírodě, kamarádství, dobrodružství. Sice se mi líbí méně, než Rychlé šípy a romány s nimi, hlavně ty první dva, ale pro někoho je zase tato kniha v jistém věku přitažlivější.
Pohodová kniha s dějem, který nemá přemrštěný spád. Je to další důkaz toho, že kniha může zabavit, i když není přeplněná akcemi.
Další knížka školní povinné četby. Čtení se dalo vydržet, místy byla i napínavá, ale víckrát bych ji nečetla.
Moje nejoblíbenější po Rychlých šípech. Bobříky jsme lovili s nadšením a zelené dopisy od Zelené příšery se ztratily až při posledním stěhování.
sběratelství Zdeněk Burian, 1905-1981 táboření foglarovky chlapecké kluby dětská dobrodružství Jaroslav Foglar, 1907-1999 pro chlapce
2003 | Záhada hlavolamu |
2007 | Rychlé šípy |
2005 | Hoši od Bobří řeky |
1991 | Dobrodružství v temných uličkách |
1990 | Boj o první místo |
Poctivá dávka dobrodružství, dnes téměř nepředstavitelné...Rikitan je super, těším se, až si najdu čas na repete...