Hostitel
Stephenie Meyer
Hostitel série
1. díl
Melanie Stryder se odmítá vzdát. Náš svět napadl neviditelný nepřítel. Lidé se pro tyto mimozemšťany mění na pouhé hostitelské tělo; jejich mozek ovládne vetřelec, ale tělo zůstává netknuté a zdánlivě beze změny pokračuje v předchozím životě. Obětí mimozemšťanů se rychle stane drtivá většina lidstva. Když vetřelci dopadnou i Melanii, jednu z hrstky přežívajících „divokých“ lidí, dívka vůbec nepochybuje, že nastal její konec. „Poutnice“ – její vetřelecká „duše“ – která teď ovládla Melaniino tělo, dostala předem varování před problémy existence v člověku: změť pronikavých emocí, příliš mnoho smyslů, vypjatě živé vzpomínky. S jednou potíží však Poutnice nepočítá: předchozí obyvatelka těla se odmítá vzdát vlády nad svou myslí, i když tělo jí už nepatří. Poutnice bádá v Melaniiných myšlenkách a doufá, že objeví příčinu nezdolného lidského vzdoru. Místo toho Melanie naopak zaplní mysl Poutnice vzpomínkami a podobou milovaného muže – Jareda, který se dosud někde skrývá před vetřelci. A jelikož Poutnice se nemůže oddělit od Melaniiny tělesné touhy, sama začne prahnout po muži, jehož má odhalit. Když vnější okolnosti přinutí Poutnici a Melanii, aby uzavřely nedobrovolné spojenectví, vydají se spolu na nebezpečnou a nejistou pouť za mužem, kterého obě milují. Stephenie Meyerová patří k nejzajímavějším autorům současnosti. Ve svém Hostiteli nám předkládá strhující a nezapomenutelné dílo o vytrvalosti lásky a o samotné podstatě toho, co člověka dělá člověkem.... celý text
Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: 2009 , Tatran (Bratislava)Originální název:
The Host, 2008
Na knizku jsem narazila diky ctenarke vyzve, jinak bych po mi nesahla, a muzu rict, ze je uzasna, dej me doslala pohltil. Zatim nejlepsi hnizka jakou jsem cetla
Když jsem knihu poprvé viděla,tak jsem si říkala,že takovouhle bichli ani nepřečtu,ale přesto mi to nedalo a knihu jsem si musela přečíst. Ze začátku mě kniha nijak nechytla,ale jak jsem se dostala dál,tak jsem se od ní nemohla odtrhnout. Skvělá kniha,která stojí za přečtení. Hned po přečtení jsem se podívala na film,který je taky krásný,ale kniha je kniha.
Po přečtení pár komentářů jsem se rozhodla že vytrvám. Ale trvalo to 150 stran, než jsem se začetla. Nakonec dočteno, žádná paráda to nebyla, ale děj místy i zajímavý, jen pro mě příliš zdlouhavý.
kniha byla krásná, dopředu jsem nečetla o čem by příběh měl být, proto jsem po předchozím díle serie twilightu očekávala stále, kde se nějaký ten upír oběví, ale nepřišel.:-) spisovatelka má neuvěřitelnou schopnost popsat city a donutit čtenáře, aby cítil podobné.
Nejdřív jsem viděla film a pak si půjčila knihu,miluji tento žánr,takže pro mne krásná knížka-zase jsem brečela jako želva a to jsem znala konec.
Moje srdcovka, úžasně vymyšlený příběh se šťastným koncem a přesto člověka nutí k zamyšlení. Film mě tak emočně nezasáhl, jako kniha.
Ze začátku mi trvalo než jsem knize přišla na chuť asi 80 stránek, pak se to zlomilo a kniha byla přečtena jedním dechem.
Nečekala jsem moc a nakonec jsem byla příjemně překvapená. Příběh mě pohltil a nemohla jsem se od něj odtrhnout. Povedlo se.
Krásná knížka. Velmi dobře čtivá. I film je velmi dobře udělaný. Ráda si to přečtu znovu.
Každému se líbí něco jiného. A mě se to líbilo a moc. Viděl jsem nejdříve film, ale vůbec mi to nevadilo. Naopak se mi zamlouvalo jak jsou v knize rozvinuté příběhy i dalších postav. Za mě 5 hvězdiček. Jen po přečtení knihy si myslím, že film mohl být zpracován lépe......
Nevěděla jsem, co od knihy očekávat. Docela mi trvalo, než mě příběh chytl (zhruba 100 stran) a začetla jsem se. Celkově kniha přelouskána zhruba za 5 dní. Příběh je poutavý, chvílemi na mě působil dojemně a smutně. Nejvíce mě pohltily emoce snad většiny postav, o kterých o podle mě je nejvíce. Za mě palec nahoru!
Chcela by som spoznat najčistejšiu dušu na svete....či by bola ludská alebo nie určite by som sa od nej dokázala mnoho naučit....
Autorka dostala super nápad a mala podla mojho názoru svoj zvláštny,osobitý pohlad na schizofréniu,pretože s tou predza nikdy nie si sám...
Do toho nám priplietla tak zvláštny milostný Trojuholníkový štvoruholník v ktorom som sa na chvílu i ja zamotala.
Ale svojim sposobom nás upozornila že vola prežit je silnejšia než snaha zabit
Nádherný příběh! Zcela mě to pohltilo. Ač preferuji jiný žánr, tento romantický příběh mě dostal :) Asi proto, že je okořeněn i napětím. Filmové zpracování též super.
Dlouho se mi do čtení této knihy nechtělo jelikož z popisu mi to přišlo až moc scifi ,jsem spíše na fantasy romantiku. Ale nakonec jsem byla mile překvapena a kniha se mi líbila. Řekla bych asi víc než film. Ale proboha co ta velikost?Myslela jsem že mi při čtení upadnou ruce.
Kombinace sci-fi ve formě postapokalyptického světa a romantiky, která překvapivě funguje. Tedy pokud nečekáte náročnější četbu, ale spíš takovou letní oddychovku. V tom případě mohu jen doporučit. Pro mě rozhodně lepší a méně sladké než Twilight.
Četla jsem mnohokrát - jako teenager, jako pracující, v originále, ve všech možných rozpoloženích. Tahle kniha je prostě geniální. Baví mě ten svět, který navíc skvěle funguje. Stephenie jde u své tvorby do detailů a má to opravdu promyšlené a propracované, za což je moje puntičkářská mysl neskonale vděčná.
Příběh sám krásně plyne, je plný akce, napětí, zamyšlení a byť tam lehká předvídatelnost je, není tak moc velká a stejně mě toho dokázalo dost překvapit.
Děj je (aspoň pro mne) neotřelý, baví mě a to velmi. Samozřejmě je cílovkou young adult čtenářka, takže je tam ústředně love story, ale není to žádný přeslazený doják, naopak. Je to takové příjemně vyvážené - od všeho trochu a je z toho plný celek, který má stále co nabídnout.
Rozhodně doporučuji. Pro mne je to kniha, ke které se velmi ráda vracím.
antiutopie, dystopie, kakotopie zfilmováno budoucnost okupace první láska mimozemšťané paraziti, cizopasníci zánik lidstva pro dospívající mládež (young adult)
2005 | Stmívání |
2009 | Hostitel |
2009 | Rozbřesk |
2008 | Nový měsíc |
2021 | Půlnoční slunce |
Ze začátku jsem se musela do četby trochu nutit, ale pak whooááá už jsem jela a dojela až do cíle. Podle mě zatím nejlepší autorčino dílo.