Houbařská kuchařka
Miroslav Smotlacha
1.vydání, omyvatelná vazba, perokresby, barevné fotografie hub, mnoho receptů, podrobný úvod - vše o houbách.
Přidat komentář
Autorovy další knížky
1985 | Poznáváme houby |
1989 | Atlas tržních a jedovatých hub |
1989 | Houbařská kuchařka |
2002 | Kapesní atlas hub |
2011 | Smotlachův atlas hub |
Překvapilo mě, kolik receptů je na úpravu hub. To se panu Smotlachovi opravdu podařilo to vše takhle posbírat a uspořádat. Třeba jsem netušila, že se houby dají také udit! No - vyzkoušela jsem z toho docela dost receptů a bylo to i pro mě, coby rodilou houbařku, překvapující. Ta rozmanitost chutí a druhů hub, které jsem si dosud netroufla udělat jinak, než jako smaženici, do bramboračky anebo bedly na řízek. Prostě houby, které člověk znal na 100% a používal jen klasické, osvědčené recepty. Musím ale dodat, že moje houbařské experimenty s touto kuchařkou šly ruku v ruce s používáním Velkého atlasu hub (úžasný fotoatlas od autorů Ladislava Hagara, Vladimíra Antonína a Jiřího Baiera). Obě tyto knihy velice obohatily moje kuchařské houbařské umění v kuchyni!