Houby - Výborné recepty z hub
Miloš Kučera
Edice Receptář 2/2015 - obsahuje: -Vynikající recepty na jídla z hub. -jak houby uchovat k pozdějšímu použití, -jak pěstovat houby na substrátech a na dřevě, -vypěstujte si nejúčinnější léčivé houby, -nejčastější chyby při pěstování a další.
Přidat komentář
Štítky knihy
houby botanika, rostlinopis vaření pěstitelství, pěstování stolování, servírování, stolničení
Autorovy další knížky
2015 | Houby - Výborné recepty z hub |
2010 | Dětské hry - games |
2017 | Pud u Freuda |
2018 | Rilkovy „Sonette an Orpheus“ |
2008 | Formy citů: Lacanovská teorie |
Zajímavá exkurze do vzrušujícího světa hub. Znamenitá praktická příručka, která vhodně doplňuje knížku "Atlas hub a houbařské recepty" z edice Receptáře. Určená pro všechny milovníky "kloboučků s nožičkou", tedy nejen těm, jimž se sbírání sametových kopečků v lese a jejich konzumace stalo zábavou, vášní a požitkem, ale i těm, kteří je nechtějí pracně vyhledávat a přejí si je sami vypěstovat.
Receptů sice není mnoho, některé z nich jsou však velmi netradiční i originální a díky krásným fotografiím se nám nad těmi chuťovkami a předkrmy, polévkami a hlavními jídly určitě budou sbíhat sliny. Leckteré názvy doslova podněcují naši zvědavost či rovnou vzbuzují údiv a překvapení: Plátky pana nadlesního, Podruchelská klouzanda, Zelenina po šanghajsku, Zlatí úhoři Oty Pavla, Sejkory s opeňkami, Křemenáče "na ježka", Chuťovka pro unavené hosty, Lišky utopené v sýrové smetaně... Kromě rad, jak s houbami správně nakládat, se dozvíme i něco málo o nejrozšířenějších houbařských pověrách. V závěru pak nechybí důležité informace ohledně jejich pěstování, abychom se nakonec neochudili o radost z jejich úrody.