Hovoriaci balík

Hovoriaci balík
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/205183/bmid_hovoriaci-balik-Hm7-205183.jpg 5 351 351

Do slnečného Grécka prídu na letné prázdniny Šimon a Peter k sesternici Penelope. Raz nájdu na morskom pobreží prečudesný balík, ktorý sa im prihovorí ľudskou rečou. Žijú v ňom papagáj a pavúčica. Títo dvaja spoločníci sa nedobrovoľne ocitli za hranicami rozprávkovej krajiny, odkiaľ ich vyhnali baziliškovia. Násilím sa zmocnili v Mytológii vlády a troch Veľkých kníh spravodlivého vládcu, známeho čarodejníka Habakuka Hanibala Junketberryho. Všetko toto vyrozpráva deťom múdry papagáj, ktorého nadnesený jazyk a vyjadrovacie spôsoby vyvolávajú neraz čitateľov úsmev. A keďže niečo pre záchranu Mytológie treba urobiť, poprosí deti o pomoc. Deti nadšene súhlasia. Či sa im podarí premôcť baziliškov a zachrániť všetky rozprávkové bytosti, o tom sa, milí mladí čitatelia, dočítate v tejto knihe.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Mladé letá

The Talking Parcel, 1974

LaCata
30.07.2014 5 z 5

Parádní penelopská papoušérie. Kdysi nám ji četla nějaká osvícená vychovatelka v mateřské škole a já až teď, když to čtu po letech podruhé, chápu, proč mi každá jen trochu špatně napsaná knížka není dost dobrá. Výborná fantasy, kongeniální překlad! Už se nemůžu dočkat, až ji budu číst svým dětem.

bosorka
23.06.2014 5 z 5

Občas sem dám i knížky, které zrovna čteme s dětmi, a zrovna Mluvící balík sem patří rozhodně, protože jsem si ho po letech zase užila. Líbil se mi v dětství, kdy jsem o něm dokonce měla i jakýsi referát na literaturu. A líbil se mi i teď, vyzobala jsem si v něm i věci, které mi určitě jako dítěti unikaly. Obdivuju Durrelův smysl pro humor a jeho nezměrnou fantazii. Čte se jedna báseň, ehm, tedy jedna pohádka. Pět všemi deseti, Papouš a spol. jsou geniální! Děti nadšené stejně jako my dospělí.

vojtěch p.
18.03.2014 5 z 5

Není nic lepšího než bláznivé světy plné bazilišků a fénixů .

Finskej
07.02.2014 5 z 5

V jisté fázi své spisovatelské dráhy se Durell kromě zábavných popisů cest za zvířaty pustil i do pohádek. A světlo světa spatřil Mluvící balík. Durellova vlastní pohádková říše je ovšem tak nápaditá a osobitá, že se pobaví i dospělí, zkrátka čtenáři bez rozdílu věku. Nestačí vědět, co je mrkev a mléko - musíte vědět i, co je čaromrkev a čaromléko. A se zvyšujícím se věkem projevíte rovněž naprosté pochopení pro trampoty kouzelníka trpícího sklerózou.

MAGY
30.11.2012 5 z 5

Super knížka . : ) Přečetla jsem jí na jeden nádech . : ) A komu se to nelíbí ( nic proti ) je podle mě blázen , blázen a ještě jednou blázen ! : )

janha
31.10.2012 5 z 5

Těším se, až si tu knížku zase přečtu s dcerou :-)

Vojslava
03.02.2012 5 z 5

Vůbec mi nevadilo, že jsem to prvně četla až v hluboké dospělosti právě teď - myslím, že je to skvělá knížka pro všechny věkové kategorie... :-)

sesen
30.10.2011

Když mi bylo 11 dostala jsem ji k svátku.Dneska je mi 38 a pořád si čas od času ráda znovu přečtu o Papoušovi. Znám to už nazpaměť a tak se směju dopředu.Skvělá knížka!!!!

mumin63
01.02.2011 5 z 5

Tuhle knížku mám od dětství, ale stále se k ní ráda vracím, je úžasná

fanny
30.11.-0001

JE TO ÚŽASNÁ KNÍŽKA, KTEROU JSEM SI V OSMI LETECH ČETLA A BYLA TO JEDNA Z MÁLA KNÍŽEK, KTERÉ MĚ OSLOVILY. DOUFÁM, ŽE I DALŠÍ DĚTI V NÍ NAJDOU ZALÍBENÍ. FANNY