Hovory s řezníkem: Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Jana Florentýna Zatloukalová
Kuchařka pro dceru je tu potřetí! Tentokrát vychází vstříc všem nesmělým dcerám, sestrám, snachám, vnučkám či přítelkyním, které pokládají maso za velkou kuchařskou výzvu. Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak překonat obavy z nevyzpytatelného masa a poznat, které je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? Knížka Hovory s řezníkem vás prostřednictvím 200 vyzkoušených receptů z české i světové kuchyně tohle všechno naučí. Jako nejlepší kamarádka vás však nejdřív vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví. Tam vás seznámí s tím záhadným mužem se zmijovkou na hlavě a sekáčkem v ruce, vybere s vámi maso a teprve potom se s vámi pustí do vaření. Stejně jako Kuchařka pro dceru a Vánoční kuchařka pro dceru vás obejme, pohladí po duši a odhalí všechno, co jiné kuchařky tak rády tají. I s ní máte jistotu, že díky podrobným, laskavým a vysvětlujícím receptům zvládnete vše hned napoprvé, ať už jsou to rychlé masové kuličky, vepřová čína, slavnostní kachna na dva způsoby nebo dech beroucí bramborová kaše k sekané. Autorka po vás nebude chtít dušení doměkka ani středně rozpálenou troubu, naopak vás upozorní na všechny důležité okamžiky a odpoví na otázky: jak a proč? A až jednoho dne Kuchařku pro dceru z masa a kostí dočtete a dovaříte až do konce, celý svět bude sedět u vás v kuchyni a volat po nášupu. První dotisk 2013.... celý text
Když konečně dorazila k nám domů, měla jsem z ní velkou radost. Mám ráda styl, jakým Flo píše, recepty zkouším postupně a kuchařka má u nás v kuchyni svoje důležité místo.
Pro člověka, který se v mase nevyzná, jako stvořené. Vše polopaticky vysvětleno. Základ mé kuchařské knihovny.
Perfektní kniha. Díky ni se na mě můj řezník dívá, jak na vola, když chci tabulovou špičku :-).
Skvost mezi kuchařkami. Půjčila jsem si v knihovně všechny knihy od Florentýny, postupně je budu kupovat pro dceru. Pravda, že i po skoro padesátileté praxi vaření se dá něco nového naučit.
poučné pro nezkušené kuchaře, vtipné, hezky členěné. Jde o klasické, často náročné recepty zabírající hodně času, ale na druhou stranu patří do základního povědomí o gastronomii, něco jsem se přiučila.
Co jste chtěli vědět o mase a báli jste se zeptat....:-). Opět kuchařka, která nezklame, poučí a ještě potěší krásným designem.
Kuchařku jsem dostala pod stromeček. Zatím jsem se s ní jen zběžně seznámila a vypadá stejně dobře, jako obě Kuchařky pro dceru. Zatím čeká na první skutečné otestování a proto prozatím nehodnotím.
EDIT
Po prvním ostrém vyzkoušení hodnotím stejně jako Kuchařky pro dceru - recept yjsou srozumitelně napsané a vařit podle nich je radost! Navíc jsou recepty doplněny pěknými texty, které začínající kuchtíky poučí i pobaví.
2014 | Kuchařka pro dceru |
2012 | Hovory s řezníkem: Kuchařka pro dceru z masa a kostí |
2014 | Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru |
2008 | Vánoční kuchařka pro dceru |
2016 | Večeře u Florentýny - Odpolední kuchařka pro dceru |
Má nejoblíbenější autorka kuchařek. Hovory s řezníkem mají své čestné místečko na polici v kuchyni... A rozhodně ji dostane do výbavičky i dcera, protože dle přitrouble spokojeného výrazu manžela vždy potom, co mu před nosem přistane talíř s dobře udělanou flákotou, je jasné, že láska opravdu prochází žaludkem :-)