Jana Florentýna Pišová

česká, 1975

Nová kniha

Čekání na jaro: Kuchařka pro nové začátky

Čekání na jaro: Kuchařka pro nové začátky - Jana Florentýna Pišová

100 receptů od masopustu do Velikonoc. Hned na Tři krále začíná jedno z nejzajímavějších kuchařských dobrodružství v roce. Nejprve nás zahrne zabíjačkami a m... detail knihy

Nové komentáře u knih Jana Florentýna Pišová

Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí

Má nejoblíbenější autorka kuchařek. Hovory s řezníkem mají své čestné místečko na polici v kuchyni... A rozhodně ji dostane do výbavičky i dcera, protože dle přitrouble spokojeného výrazu manžela vždy potom, co mu před nosem přistane talíř s dobře udělanou flákotou, je jasné, že láska opravdu prochází žaludkem :-)... celý text
LuckaK.088


Kuchařka pro dceru Kuchařka pro dceru

Kuchařka je určitě super pro kuchaře, kteří jsou začátečníky. Protože je tam vše vysvětleno od A do Z. Pár receptů jsem zkusila, ale přiznám se, že úplně tu českou klasiku nemusím. Takže mezi mé TOP bohužel nepatří.... celý text
Matkaknihomolka


Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru Snídaně u Florentýny: Dopolední kuchařka pro dceru

Tohle je krásná kniha, ale bohužel to není kuchařka. Co to tedy je? Kniha o zdravé výživě a zdravém životním stylu, návod jak zhubnout nebo si vylepšit postavu event. soukromé album velmi povedených fotek autorky. Když čtu kuchařku mám většinou chuť začít něco kuchtit, ochutnávat nové nebo si smlsnout. Tady jsem měla nejsilnější puzeni rychle knihu zavřít a jít si zaběhat :-)... celý text
Dámaskloboukem



Vánoční kuchařka pro dceru Vánoční kuchařka pro dceru

Dobrá kuchařka pro ty co začínají péct a vařit.Skvělé obrázky a popis postupu.
nikca1994


Vánoční kuchařka pro dceru Vánoční kuchařka pro dceru

Nejsem člověk stvořený pro kuchyni; ovšem ani ne tak pro nedostatek nadšení, jako spíš pro typicky mužský přístup – potřebuji jasný postup, žádné rady typu „přiměřeně“, „od oka“ a podobně. V okamžiku, kdy postrádám zkušenosti a netuším, co která ingredience dělá s čím, je pro mě vaření na úrovni středověké alchymie. Nemám-li jasně definovaný postup, dávám od toho ruce pryč, abych o ně třebas nepřišel. Jana Florentýna Zatloukalová tenhle můj absurdní postoj změnila. Čistě proto, že při čtení jejích receptů se často dozvídám právě ty věci kolem chemie a fyziky, jež s vařením bezprostředně souvisí. V průběhu dvou let se pro mě pečení (to především) zbavilo hávu nejistých experimentů a přešlo v požitkářskou relaxaci. Letošní Vánoce se tak neobešly bez jasných cílů – vánočky a několika druhů cukroví. To první (když opomenu vizuální dojem) se povedlo na jedničku, to druhé do sebe celá široká rodina s obdivem a nadšením láduje ještě pět dní po Štědrém večeru. Tímto Vám děkuji, paní Florentýno.... celý text
trudoš