Hovory s řezníkem - Kuchařka pro dceru z masa a kostí
Jana Florentýna Pišová
Jak se zbavit ostychu z pultu s masem a jak si vybrat ten správný kus na guláš? Jak poznat, které maso je vhodné na pánev, zatímco jinému to bude víc slušet v troubě? Tato kuchařka vás prostřednictvím téměř 200 vyzkoušených receptů tohhle všechno naučí, ale ještě předtím vás vezme za ruku a odvede do nejbližšího řeznictví, kde vám pomůže vybrat maso. Až potom se s vámi pustí do vaření. Jako s každou knihou z edice Kuchařka pro dceru i s touto kuchařkou máte jistotu, že díky podrobným a laskavým postupům zvládnete vše hned napoprvé.... celý text
Když konečně dorazila k nám domů, měla jsem z ní velkou radost. Mám ráda styl, jakým Flo píše, recepty zkouším postupně a kuchařka má u nás v kuchyni svoje důležité místo.
Pro člověka, který se v mase nevyzná, jako stvořené. Vše polopaticky vysvětleno. Základ mé kuchařské knihovny.
Perfektní kniha. Díky ni se na mě můj řezník dívá, jak na vola, když chci tabulovou špičku :-).
Skvost mezi kuchařkami. Půjčila jsem si v knihovně všechny knihy od Florentýny, postupně je budu kupovat pro dceru. Pravda, že i po skoro padesátileté praxi vaření se dá něco nového naučit.
poučné pro nezkušené kuchaře, vtipné, hezky členěné. Jde o klasické, často náročné recepty zabírající hodně času, ale na druhou stranu patří do základního povědomí o gastronomii, něco jsem se přiučila.
Co jste chtěli vědět o mase a báli jste se zeptat....:-). Opět kuchařka, která nezklame, poučí a ještě potěší krásným designem.
Kuchařku jsem dostala pod stromeček. Zatím jsem se s ní jen zběžně seznámila a vypadá stejně dobře, jako obě Kuchařky pro dceru. Zatím čeká na první skutečné otestování a proto prozatím nehodnotím.
EDIT
Po prvním ostrém vyzkoušení hodnotím stejně jako Kuchařky pro dceru - recept yjsou srozumitelně napsané a vařit podle nich je radost! Navíc jsou recepty doplněny pěknými texty, které začínající kuchtíky poučí i pobaví.
Má nejoblíbenější autorka kuchařek. Hovory s řezníkem mají své čestné místečko na polici v kuchyni... A rozhodně ji dostane do výbavičky i dcera, protože dle přitrouble spokojeného výrazu manžela vždy potom, co mu před nosem přistane talíř s dobře udělanou flákotou, je jasné, že láska opravdu prochází žaludkem :-)