Hovory se zvířaty: Důkazy lásky
Philippe de Wailly
Tato pozoruhodná kniha je jedním z nejuznávanějších průvodců na cestě komunikace mezi zvířaty a lidmi. Učí nás porozumět nejen psům, kočkám, koním nebo ptákům, ale také volně žijícím opicím, slonům, či delfínům.
13.01.2024
Knihu jsem nečetla celou, pouze vybrané pasáže. Jako koňačku mě zajímali především koně. Bohužel musím říct, že ve dvou krátkých kapitolách o koních se nepíše nic převratného a navíc tam jsou dokonce nesmysly. Některá slova tam jsou napsaná v nesprávném použití - např. záměna opratě za lonž. Tedy usuzuji také na nepřesný překlad. Koňákům nedoporučuji číst, je to ztráta času.
člověk a zvíře populárně-naučné publikace psychologie zvířat komunikace živočichů chování živočichů, etologie komunikace (sdělování)Autorovy další knížky
2005 | Hovory se zvířaty: Důkazy lásky |
2005 | Psí abeceda |
Čteny jen kapitoly, co mě zajímaly, a to: Ale ano, ona mluví, Mluvící ptáci, Rozumět zpěvu ptáků, Zvířata si rozumějí a Muzikální hmyz. Jak si tak chovám svých pár slepiček a různých papoušků, ráda jsem náhlédla do dalších příběhů z ptačí říše, abych jim ještě lépe porozuměla. Avšak chvílemi slovně, obratově a kostrbatě napsáno, nebo přeloženo? Nevím ale moc nenadchlo sotva 3*