Hradba mlčení
Tilly Bagshawe
Alexia De Vere je krásná, bohatá a mocná žena. Roky budovala svou kariéru, ale pod vnějším pozlátkem i za Alexiiným neproniknutelným výrazem se skrývají nebezpečná tajemství. Když na povrch začnou vyplouvat dávno pohřbené omyly jejího mládí, Alexii hrozí, že přijde o vše i o vlastní život. V takové situaci ji může zachránit jen pravda.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2015 , AlpressOriginální název:
Sidney Sheldon´s the Tides of Memory, 2013
Tato kniha je podle mě správně zařazena, rozhodně to není "román pro ženy". Je vidět, že příběh psala žena, ale je čtivý, napínavý, i když docela složitý. Nikdo není tím, kým se nám snaží namluvit, ani to nejlepší světlo nedokáže u některých postav zaplašit černé stíny. Jsou tam. A jsou hodně dlouhé.
Doporučuji, rozhodně, četla jsem, až jsem dočetla, stálo to celkem opravdu za to. Je tu několik dějových linií a linek, ale vyznat se v nich dá. Kupodivu, ačkoliv nikdy nedokážu v detektivkách odhadnout hlavního zlosyna, tentokrát moje podezření mířilo správným směrem. Nic nenaznačím - je potřeba si knihu přečíst.
Před "cílovou rovinkou" celého příběhu jsem to viděl jinak. Závěr jsem tedy neodhadl, nicméně nebyl nijak překombinovaný, byl možný. Kniha se četla dobře a věřím, že ve vysoké politice to tak opravdu chodí :), i když zde to nebylo hlavní téma.
Začátek je slibný, konec trochu přehnaný. Tolik nevinných padne a proč? Hrdinka neví s kým žije a s kým kamarádí? Tolik přetvářky na jeden život? Raději mám uvěřitelný děj. Ale napsané je to dobře. To musím uznat.
Nádherný román, ale film se mi líbil o něco víc, protože čtení bylo místy malinko zdlouhavé. Každopádně super literární námět.
Za mě čtivá kniha s pěknou zápletkou, jen jsme tak část nějak tušila SPOILER ... Překvapená jsem byla Teddym, manželem hlavní hrdinky, že právě za vraždou stojí on, a u Lucy jsem tak nějak věděla, že v tom pojede a bude mít něco společného s malým chlapcem.
Nejdříve se zdálo, že kniha bude nudnější i přes poutavý začátek, ale nakonec to bylo jen zdání. Příběh se pěkně začal zamotávat a nechybí ani spoustu zvratů a druhá půlka byla spíš jako detektivka. Některé zvraty byly předvídatelné, ale některé překvapily. Můžu jen doporučit :)
Velmi, velmi pomalý začátek, navíc musíte dávat pozor na postavy a co ještě víc, na časovou osu. Ale jakmile pochopíte, co se kdy událo a kdo je kdo, začne to být napínavé a občas budete lapat po dechu. Tušila jsem, v co se změní hlavní hrdinové ze začátku, ale přesto vás na konci zarazí, v co se může změnit lidská láska, jak dokáže být krutá pomsta a jak vůbec nebere v potaz nevinné lidi kolem.
A jak rychle se může změnit láska v nenávist, stejně tak nenávist se může změnit i v něco hezkého. A komu člověk věří? Znáte toho druhého opravdu dobře? Nevěřte tomu. Tento příběh vás o tom rychle přesvědčí.
Poměrně dlouho mi trvalo, než jsem se do knihy pořádně začetla, ale konec knihy a rozuzlení bylo opravdu strhující a nečekané, takže bych knihu určitě doporučila.
Kniha má spád, prostředí je atraktivní a osoby uvěřitelné. Tohle by se opravdu mohlo stát!
To, ako ma autorka ohromila tým, ako rozohrala poprepletané osudy postáv, dramatičnosť - mi pripomenulo štýl písania jednej z mojich naj-autoriek Jilly Cooper...Hradba mlčení je úžasná kniha!
Velmi zajímavé čtení. Byla to moje první kniha od této autorky a určitě si přečtu další.
Sidney to není, ten je (byl :( ) jen jeden, ale super! Zrovna jsem něco takového potřebovala.
2013 | Anděl temnoty |
2015 | Hradba mlčení |
2014 | Dědictví |
2016 | Farma v údolí |
2007 | Rozhodnutí |
Nad pobodaným otcem stojí tři rozpačité děti a nic netušící, spokojená mamka se vrací domů....rozplétání tajemství rodinky i celé místní komunity je poměrně zdlouhavé, konec zajímavý.