Hříšná plavba Pacifikem
Heinz Günter Konsalik
Atlantis se chystá na přepychovou a plnou pěkných výhledu plavbu, kterou zatím neabsolvovala žádná jiná zaoceánská loď. Mezi několika stovek cestujících lze nalézt záhadného slepce a jeho pečovatelku, celosvětově stíhaného lupiče šperků, bohatou a proslulou v prostředí personálů vdovu, dvojčata, která se nalodila na jeden lístek, muže převážející dva slony a mnoho dalších. Luxusní a plná zábavy plavba se promění v několik týdnu překvapujících, nečekaných, plných lásky, flirtů a zločinů událostí.... celý text
Literatura světová Romány
Vydáno: 2024 , Saga EgmontOriginální název:
Promenadendeck, 1990
Interpreti: Václav Knop
Knížka o zaoceánské lodi Atlantis a osudech pasažérů, které se odehrály během jedné plavby ze San Francisca do Sydney. Na začátku jsem měla problém vyznat se ve velkém množství postav, ale v průběhu knihy jsem se s příběhem sžila a bylo to příjemné čtení.
Omylem jsem objevila tuto knížku v knihovně a řekla jsem si, že než ji pošlu do světa, tak si ji přečtu.
Velice mne překvapilo, jak je knížka čtivá, pokaždé když jsem jí zase otevřela, tak mne vtáhla do děje.
Je tu zde motiv milostného románu, detektivky i drama s napětím.
Musím říct, že mne tato knížka zaujala i proto, že jsem se nikdy takto neplavila. A když jsem v Itálii viděla velké luxusní zaoceánské lodě, tak mne párkrát napadlo, jaké to asi je.
Jako oddechová knížka nebo jako knížka poodkrývající nové obzory - skvělá a ještě se moc dobře čte.
Heinz Gunter Konsalik ve svém románě HŘÍŠNÁ PLAVBA PACIFIKEM popisuje život pasažérů na zaoceánské lodi. Ať už se jedná o bohaté stace, jednovaječná dvojčata, lupiče, transvestitálního masochisty nebo dvou homosexuálů.
německá literaturaAutorovy další knížky
1999 | Lékař od Stalingradu |
2001 | Bylo jich deset |
2008 | Jantarová komnata |
1999 | Extáze |
2002 | Hypnotizér |
Humorné a lehké čtení. Nezvyklé prostředí zaoceánské lodi příběhu dává za zajímavosti. I když hromada postav, tak každá tak jedinečná a výrazná, že není problém si udržet přehled. Ačkoliv plno pletich a zvratů, tak celý se to nese v poklidném duchu.