Hříšnice
Petra Hammesfahr
Cora Benderová tráví horké letní odpoledne s manželem a malým synem u jezera. Bylo by to normální příjemné odpoledne, kdyby se však Cora nerozhodla spáchat sebevraždu. Jenže na konci dne je vše úplně jinak.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , Albatros (ČR)Originální název:
Die Sünderin, 1999
Kniha me celou dobu drzela v napeti. Do poslednich stran jsem netusila, jak cely pribeh dopadne. Perfektni kniha!
Kniha se mi četla velmi dobře, děj i přes delší kapitoly utíkal velmi rychle a celý zvrácený a propletený příběh si mě omotal kolem prstu a já chtěla znát víc a víc. Autorka mě velmi mile překvapila a můžu říct, že po delší době jsem si přečetla skvělý psychothriller, který jde až na dřeň. Autorka se nebojí otevřít tabuizovaná témata incestu či náboženského fanatismu a ukazuje, jak mohou ovlivnit dětství a dospívání. Na druhou stranu musím podotknout, že některé situace byly zahnány až do extrému a tudíž nepůsobily moc věrohodně.
Hříšnice je čtivý temný a ponurý psychologický thriller s intenzivní atmosférou. Každopádně rozporuplná kniha, protože co se jednomu bude zdát jako zbytečnou směsicí zmatku, lží a nesouvislostí, bude pro jiného čtenáře intenzivní, tísnivou a věrohodnou sondou do poznamenané duše mladé ženy.
Ač se to zdálo po velkou část děje nemožné, tak to v závěru do sebe všechno výborně zapadlo.
Tak toto bylo opravdu náročné čtení. Příběh začíná, tím kdy nenápadná normální žena Cora Benerová má bezproblémové manželství, ale něco s ní není v pořádku ,nejen že napadne svého manžela ,ale ubodá na pláži neznámého muže. Její případ řeší komisař Grovian, který to nemá vůbec lehké , ale nevzdává to a pátrá v její minulosti ,aby zjistil, co ji k tomu vedlo.Je velmi těžké se v ději zorientovat- mezi minulostí a přítomností a mezi tím co je pravda a co lež. Za mě docela depresivní kniha.
Napínavý psychologický příběh, velmi čtivý. Místy nebylo snadné se v zákrutech mysli hlavní hrdinky vyznat a z mnoha lží, přeludů a omylů poskládat skutečný průběh minulých událostí. Líbilo se mi, že přes temný obsah ponechává závěr knihy naději do budoucna.
A mě se tyhle bludy moc líbily :)).
Určitě si od této autorky přečtu něco dalšího.
Kniha se četla moc dobře i přes dlouhé kapitoly.
Co dokáže prožité trauma způsobit v mozku za guláš je někdy mimo chápání.
To byla jízda. Zajímavý začátek, ztrácení se v myšlenkových nesmyslech Cory a pak údiv, jak vše na konci do sebe zapadne. Ale upřímně řečeno, někdy jsem byla zmatená až moc, policista si zaslouží obdiv, že se ve skutečnosti sestávající se z Cořiných bludů (nic jiného to není) neztratil.
Nicméně napětí bylo na každé stránce. Ale nedokážu si představit, jak z tohoto mohl vzniknout seriál. Připadá mi to nezfilmovatelné.
Jediná věc, co bych vytkla, je místy až chaotické vyprávění. Na druhou stranu, oproti seriálové verzi je kniha o pár tříd výše.
Dočetla jsem, abych zjistila rozuzlení, ale jinak mě kniha nezaujala. Místy až chaoticke vyprávění, prakticky nereálné, nezajímavé.
Na první pohled hrůzostrašný životní příběh a otázka, jak žít s pocitem viny a na druhý, že všechno může být jinak, než se zdá. Hříšnice je knihou, u které se musí přemýšlet, co je realita a co pouhá představa hlavní hrdinky a zaručí napětí do posledního okamžiku spolu s velice překvapivým závěrem.
Druhá kniha této autorky, kterou jsem přečetla za pár dní (a rozhodně jsem s ní ještě neskončila) - poutavá, udrží v napětí až do samého konce.
Nečekal jsem nic , protože autorku jsem četl poprvé . Dostal jsem hodně . Napětí , strach a možnost přemýšlet až do konce . Na ten příběh jsem nemohl zapomenout ještě dlouho po dočtení . Doporučuji .
Kniha velice poutavá a nelze se od ní odtrhnout. Děj má spád, je zajímavý a napínavý. Za sebe dávám 5 hvězd
zfilmováno – TV seriálAutorovy další knížky
2003 | Hříšnice |
1994 | Tichý pan Genardy |
1995 | Tajemství panenky |
2005 | Matka |
1995 | Brunova velká láska |
napínavý příběh, kniha se četla opravdu dobře, něco bylo sice zdlouhavější, ale jinak mě knížka bavila