Tichý pan Genardy přehled
Petra Hammesfahr
Pan Genardy je milý a ochotný pán, který má rád děti, zejména děvčátka. Sigrid je vdova s osmiletou dcerkou. U ní si tento muž pronajal byt. Od té chvíle na Sigrid dolehla zvláštní tíseň a noční můry, něco se jí na něm nezdá.....
Literatura světová Horory
Vydáno: 1994 , Ikar (ČR)Originální název:
Der stille Herr Genardy, 1993
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tichý pan Genardy. Přihlašte se a napište ho.
Strašně špatně se mi to hodnotí, tématicky odporná kniha, literárně zase tak špatná není ... nepěkně se to čte.
Na knihu jsem narazil, když jsem hledal nějaké dílo psané z pohledu pachatele. Není tomu však úplně tak, protože hlavní vypravěčkou je mladá vdova, kolem které se neustále motají pochybní muži. Do její hlavy vás autorka dostane celkem úspěšně, pokud však chcete mít vypravěčem pachatele, doporučuji raději "Čističe".
Knihu doporučuji přečíst osobám se silným žaludkem a těm, kteří hledají nového nájemníka.
Zvláštní, ponurá, odpudivá atmosféra a ještě odpudivější tichý pan Genardy. Námět dobrý, zpracování mě už tak neuchvátilo. K téhle knize se rozhodně nevrátím. Příběh jako by dýchal čiročiré zlo a to kolem vás tiše našlapovalo. Brrr! Ještě po letech cítím husí kůži a zježené vlasy v zátylku.
Za mě ne.
Kniha Tichý pan Genardy v seznamech
pedofilie psychologické thrillery
2003 | Hříšnice |
1994 | Tichý pan Genardy |
1995 | Tajemství panenky |
2005 | Matka |
1995 | Brunova velká láska |
Nejde o žádné převratné literární dílo na dané téma, přesto je tato kniha velice aktuální : Je třeba dávat pozor na to, koho si "pustíme do baráku" a věřit své intuici. V případě Sigrid a její dcery ještě všechno dopadlo dobře, ale jiní takové štěstí mít nemusí.