Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361947/bmid_hvezdy-nam-nepraly-xXD-361947.jpg 4 7944 7944

Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor i sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)

The Fault in Our Stars, 2012

Alice Crowleyn
29.01.2015 2 z 5

Je to dobrá kniha. Ale bohužel v ní nevidím tu úžasnost, kterou tam vidí ostatní. Možná je to tím, že jsem se nechala ovlivnit vlnou popularity a vychvalujících recenzí a očekávala jsem díky tomu přespříliš. Nebo tím, že mě styl psaní pana Greena nesedl.
Pravda, u některých scén jsem slzičku uronila, ale mě dovede rozbrečet i reklama, takže to bych moc nehrotila.
Upřímně, když se nad tím teď zamyslím, nechápu, jak jsem se dokopala k tomu, abych to dočetla až do konce. Některé věci mě totiž nesmírně rozčilovaly - například ta pitomá cigareta, pokaždé jsem skřípala zuby, jak to bylo trapné.
Znovu si ji určitě nepřečtu.

klaramrazova
29.01.2015 5 z 5

Od této knihy jsem neměla velká očekávání a nakonec jsem ji přečetla za dva dny jedním dechem.

katerina7788
26.01.2015 4 z 5

Hezký příběh, ukazující i na to že i když už je skoro konec tak si může člověk užívat. Mé mamce se také líbil :) Byl prý takový veselý. No a mě knížka dala pohled, že nikdy na tom nemůžu být až tak špatně (v mém vztahu)

Baletka Katy
26.01.2015 5 z 5

jeto super kniha a líbí se mi víc než film

TerkaHor
26.01.2015 4 z 5

Strašně silný a smutný příběh. Čtení to bylo pěkné, ale asi půl knihy mě štval Gus, ale asi jsem si to zavinila sama.

Katyskas
26.01.2015 5 z 5

Krásný příběh plný přání i bolesti...jedna z mých oblíbených knih :)

ujunka
25.01.2015 4 z 5

Silny pribeh, rada jsem si ho precetla ... Presto se k nemu asi vracet nebudu

ivet1
24.01.2015

Krásná kniha. Nic lepšího jsem za poslední rok nečetla. Smutný a silný příběh...

barleyfox
24.01.2015 5 z 5

Nejkrásnější kniha, co jsem kdy četla. Skvěle napsané.

Pedros
24.01.2015 5 z 5

Úžasné!!! Popravdě jsem ráda i nerada, že jsem věděla, jak to dopadne. Kdybych nevěděla že s Gusem to dopadne tak jak dopadlo, zhroutila bych se ještě víc. Po dočtení jsem na knihu a příběh stále musela myslet a říkat si že to vlastně dobře dopadlo i bez "dobrého konce". U filmu si asi více pobrečíte. Když bud mít chuť si zabrečet, Hvězdy nám nepřály zaberou 100%. Určitě vyhledám více autorových knih.

Andy0892
24.01.2015 5 z 5

Film vám nikdy nedá to co kniha a tady to platí víc než kde jinde. Doporučuji kašlat na pohybující se obrázky a zaměřit se na písmenka. Vážně skvělá kniha.

Mareek
24.01.2015 5 z 5

Tady netřeba komentář. Moje nejoblíbenější kniha! :)

LucyNej
22.01.2015 5 z 5

Velmi netradiční a zajímavé téma. Kniha mě naprosto dostala. Slzy byly, jak taky jinak.....
"Maybe OKAY will be our ALWAYS"

Rosie1
20.01.2015 5 z 5

Ach jaj, a zase slzičky :-) Dostala som ju na Vianoce 2013, prečítaná bola asi za 2 dni a dala mi toho neuveriteľne veľa - medzi iným aj to, že aj keď je človeku už riadne blbo, musí si zachovať zmysel pre humor, trošku irónie a sarkazmu, lebo iba to ho dokáže udržať pri zdravom rozume :-)
Výborná práca! :-)

Amiran
20.01.2015 5 z 5

Knížečku jsem si koupila k Vánocům a pustila jsem se na ni hned v lednu, s tím, že to bude obrovský zážitek... No trochu mě to možná zklamalo. Ale je to vlastně moje vina. :D Ono je nejhorší, se nejprve kouknout na film, a potom až číst knížku. Celu dobu jsme věděla, co čtu a jak to skončí. Takže mě nic nepřekvapilo. Ale když si představím, že jsme neviděla film, tak je to úžasná kniha, do které se jde snadno vcítit. :)

Jitush
19.01.2015 5 z 5

Po téhle knížce jsem se musela chvilku vzpamatovávat a nebudu lhát, i nějaká ta slza mi ukápla. Knížka je velmi poutavá. Nejhorší je pocit, že tohle se může stát kdykoliv komukoliv. Rozhodně doporučuji přečíst, člověk si pak uvědomí, co má, když je zdravý. :-)

sabanka
19.01.2015

Kniha je velmi emotivní ,ale děj je na mě ,až moc zdlouhavý .

CraWer
18.01.2015 4 z 5

Mějte mě za obludu beze srdce, ale tohle není dobrá kniha.
Je to průměr.
A rozhodně to není reálná kniha.

49%

AKTUALIZACE:

Trvalo dlouho, než jsem si ujasnil jak to s jeho knihami mám. Byla to dlouhá cesta. Nicméně za tímto hodnocením si stojím:

Žádná kniha, krom této mě nikdy nerozbrečela. Žádná jiná mě tak nedostala. A vážně jsem nevěděl jak to s knihou a celkově s Greenem mám, až teď mi došlo, že možná nemá do detailu propracovaný strhující děj. Ale ty myšlenky. Ty zasraně dobrý myšlenky, co člověku pomůžou a něco dají. Klidně i do života. Toho si cením.

75%

Vweru
17.01.2015 4 z 5

Čtivý děj, velmi brilantně popsané dialogy a hlavně skvělá ironie - ano, ta se mi skutečně líbila nejvíc. Nevím jak moc mě kniha oslovila a kolik ve mě zanechala, ale k slzám a lítosti mě donutila tak či onak!

Aingeal
17.01.2015 5 z 5

Tahle kniha mě chytla za srdce! Rakovinu a člověka s ní zobrazuje realističtěji, ne jako žádný "hrdinný boj", jak je často psáno. Velké plus je pro mě část v Amsterodamu :-). Nezkusit tuhle Greenovku by byla škoda, i když ne každému se asi zalíbí styl psaní.