Hvězdy nám nepřály

Hvězdy nám nepřály
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361947/bmid_hvezdy-nam-nepraly-xXD-361947.jpg 4 7943 7943

Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor i sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)

The Fault in Our Stars, 2012

martina5069
20.08.2014 5 z 5

Nezbývá mi než dát 5 hvězdiček. Kniha byla boží a ani vlastně nevím co k tomu dodat protože nemám slov :-/ Od začátku do konce byla skvělá. Možná k tomu jen řeknu že nejlepší byla ta poslední kapitola s dopisem to se mi i atajil dech a podle recenzí co tu píšete asi nejsem jediná komu ukápla slza :-( Téším se na dalśí knihu od tohoto autora a pořád ještě nechápu a asi nikdy nepochopím jak chlap může napsat pŕíběh který vyprávý jako žena a dokáže se do ženy i vcítit. No rozhodně to nebyla moje první ani poslední kniha od tohoto autora a samozřejmě ji dávám do doporučených :-)

Burnettka
20.08.2014 3 z 5

Ano, kniha je zajímavá. Toto téma je smutné, ale čekala jsem od knihy víc. Chvílemi jsem přeskakovala odstavce a to by se mi asi u knihy, která mne opravdu zaujala nestalo.

Lucy2211
20.08.2014 5 z 5

Krásná kniha, úžasné vyprávění, líbil se mi styl ale bohužel je se smutným koncem...

sabulicka
19.08.2014 4 z 5

Úžasná kniha s výborným dějem. Přečetla jsem ji jedním dechem. Četla jsem a četla a nevnímala realitu. Nádherný příběh, který je výborně vyprávěný.

Siraelxy
19.08.2014

Je spousta knih se smutným, srdce drásajícím příběhem, které nás nutí plakat, místy až řvát. Tato kniha nás nutí přemýšlet, smát se a milovat život. Je to prostě knížka o opravdových myšlenkách opravdu umírajících, ale jinak opravdu normálních teenagerech.
Dobrý :-)

KajaCh
19.08.2014 5 z 5

Nádherná kniha s dokonalým příběhem. Doporučuji :)

Krisseliss
19.08.2014 5 z 5

Plno různých emocí na 236 stránkách knihy, která vžene slzy do očí, ale zároveň donutí se pousmát. Příběh mladé lásky, která našla svoje nekonečno. Doporučuji!

makovec.h
18.08.2014 5 z 5

Nutno podotknout, že jsem knihu četla anglicky a má angličtina není na profi úrovni, takže mi nejspíše sem tam něco uniklo. I přesto mě kniha velmi nadchla. Jak svým přístupem k věci tak svým dějem a i zvratem, který se zpětně zdá očekávaný, ale velmi mě překvapil. Dokonce mi i pár slz ukáplo a to je v mém případě co říct. Takže vlastně velmi doporučuji a nejspíš si ji přečtu ještě jednou česky nebo znovu až zase zlepším svou angličtinu :) A na konec snad jen ... mohl by mi teď autor této knihy odpovědět na stejné otázky, na které se chtěla Hazel Grace zeptat Van Houtena? Prosíííím :)

rebeka7025
18.08.2014 5 z 5

Kniha ktorá rozplače....Geniálne

Janiss
16.08.2014 5 z 5

Přečetla jsem ji za necelých 24h, nemohla jsem se odtrhnout. Dvakrát jsem si trochu pobrečela, bylo to prostě úžasně napsané.

katkade
14.08.2014 5 z 5

Nechci opakovat to co už bylo zmíněno...tak jen ve zkratce. Je to kniha která si vás získá, zamilujete si ji i ji nenávidíte...a určitě ve vás něco zanechá!

Lenisk@
13.08.2014 5 z 5

Kniha,která zanechá nesmazatelnou stopu. Co víc dodat? Snad jen: "dobrý".

HančaŠ
12.08.2014 5 z 5

Když jsem poprvé narazila na tuhle knihu, velmi mě zaujala. Čekala jsem od ní hodně a rozhodně jsem nebyla zklamaná protože byla ještě lepší.
Příběh byl velmi emotivní, chvílemi vtipný a nakonec skončil jinak než se na začátku zdálo, takže kniha byla obohacena i o nečekaný zvrat. Hlavní hrdiny jsem si v průběhu čtení zamilovala. Kniha byla také velmi čtivá.
Je to prostě skvělá kniha, jen se bojím, že ta, co budu číst po Hvězdách, mě zklame ať bude sebelepší.

VeronikaZ
12.08.2014 5 z 5

Přečteno za jediný den... Skvělé.

Gooverka
12.08.2014 5 z 5

Hvězdy jsem četla v anglickém originále, což byla snad ta nejlepší volba. Green je mistr vyprávění, nejde ani tak o příběh, který byl úžasný, smutný a veselý zároveň, ale o to, jak to podal. Už dlouhou dobu jsem se u knihy tak neculila jako tady, na posledních stránkách jsem zas zaháněla slzy. Měla jsem určitá očekávání, která se naplnila. Všechny postavy více než sympatické. Nemám co víc dodat.

Sabča92
12.08.2014 5 z 5

knihu jsem četla nedávno a velmi jsem u ní byla smutná. Tak romantický a smutný příběh jsem dlouho nečetla. Ale rozhodně to bylo krásné. A proč tedy? Protože když to čtete, máte pocit, že ta nemoc ani není. Nevnímáte ji, vnímáte jen dva milé lidi. Film jsem ještě neviděla, ale velmi se na něj těším. Slyšela jsem, že je lepší, než kniha. Tak uvidíme, doslova :D

Meesha1
11.08.2014 4 z 5

Dobrý? Dobrý.

sBety
11.08.2014 4 z 5

I když by si to určitě zasloužilo obsáhlejší a metaforičtější komentář tak já jen připíšu:

"dobrý"

barbarael
11.08.2014 5 z 5

Za mě určitě plný počet hvězd, první knížka, u které jsem se smála a zároveň plakala. Doopravdy plakala.
Ústřední dvojice je sympatická a snadno si ji zamilujete. Já jsem se cítila, jako bych tam byla s nima. Doporučuji!

xmetelkova
11.08.2014 5 z 5

Úžasná kniha. Víděla jsem nejprve film, který se mi velice líbil, i když jsem měla skoro pořád slzy v očích. A kniha ta předčila všechno mé očekávání. Krásně napsaná, čtivá a poutavá. Vřele doporučuji.