Hvězdy nám nepřály
John Green
Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor i sarkasmus a díky autorovu vyprávěčskému talentu vyznívá velmi působivě.... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2017 , Yoli (ČR)Originální název:
The Fault in Our Stars, 2012
Co dodat? Jsou čtenáři, kteří brečeli a někteří ne. Já jsem byla ubulená želva a to bylo poprvé a doufám, že John nezklame :)))
Až do přečtené této knížky jsem netušila jaké to je u knihy v jednu chvíli zároveň brečet i smát se . Musela jsem si ji přečíst ještě dvakrát po prvním přelouskání . Ty citáty jsou neskutečně krásné a donutí člověka se zamyslet i sám nad sebou . :-)
Dočetla jsem. Opuchlé oči, vypadám jak meloun. Hlava plná... Napsaného příběhu, vyslovených myšlenek, nevyřčených inspirací.
Navzdory rakovinám, umírání, smrti postrádá obvyklý narůžovělý sentiment. To mne dostalo. Jak se mladí milují navzdory. Vtipkují navzdory. Žijí navzdory. Nakonec smrt stejně přijde.
Naposledy mne podobné téma tak moc dostalo u Segala a Otčenáška...
Popravdě, čekala jsem od toho víc. Smutný příběh, pěkně napsáno. Ale prostě mi tam chyběla nějaká hlubší zápletka než ožralej spisovatel.
Jsem asi jediný člověk na světe, koho tahle kniha neuchvátila. Možná to bude tím, že jsem od ní moc čekala, těšila jsem se na ni a ono TO nepřišlo. Téma výborné, ale jeho zpracování... asi nejsem cílová skupina nebo co. Mrzí mě to, ale Hvězdy mě nějak minuly. A chyby v textu mě vyloženě štvaly! Třeba někdy příště s jinou knihou, Johne Greene.
Když jsem tuto knížku dostala jako dárek na Vánoce, nebyla jsem z toho moc nadšená. Myslela jsem si, že to bude románek o 16 slečně - což můj žánr zrovna není. Ale řekla jsem si, že to zkusím. 25.12 - den po Vánocích jsem měla knížku přečtenou jedním dechem. Naprosto úžasný!! Chvílemi jsem nevěděla, jestli se mám smát nebo brečet :-) Je to i velmi poučný příběh - aspoň na chvíli si vážíme vlastního zdraví....
Knížka mě prostě dostala, určitě si jí v budoucnu přečtu znova a už se těším na filmové zpracování v červnu :-)
Knihou roku 2013 se stala Hvězdy nám nepřály...... pro mě teda tato knížka nejlepší nebyla.
Atraktivní téma, které autor moc nevychytal. Ač jsem sama překvapena, protože normálně se považuji za emocionálního čtenáře. U mě se bohužel nedostavily žádné slzy. Humor dobrý, Greenův styl psaní mě ale dost nudil a podle mě, neuměl až tak propracovat psychologii postav (Guse a Hazel), což mě mrzí, protože se mi zdáli sympatičtí.. I když ze začátku do stránek s podpůrnou skupinou mě kniha bavila, ke konci knihy jsem měla pocit, že autor neví, jak dál. Navíc mi dost vadila postava van Houtena. To tam toho trapného ožralu musel fakt vecpat? . Jako knížka pro teenagery ok, ale jinak nic moc. Tři hvězdy jako úlitba rakovině a za některé úvahy o životě. Prožijme dnešek, jak nejlépe můžeme :)
John Green mě dokázal rozesmát uprostřed záchvatu pláče.
Kniha je čtivá a skrývá v sobě spoustu myšlenek. "Bolest nezmění lidi. Odhalí je."
John opět nezklamal. :)
Smutny pribeh , podany veselym mladickym žargonom ..... Vela krasnych myslienok ..... smutny koniec .
Ako autor piše , ide o vymysleny pribeh . Ale on je velmi pravdivy , lebo taketo pribehy sa často v skutočnosti
odohravaju .Knihu by som zaradila medzi povinnu literaturu .....
Nevím, co bych měla k této knížce dodat. Doslova mi vyrazila slova. Krásný, dojemný příběh. Ještě teď ten konec rozdýchávám.
Nevím co říct,nenacházím ta správná slova.Jen se mi chce zakřičet:"NE!NE!NE!- takhle to přece nemůže skončit",ale pak si uvědomím,že jsem nečetla pohádku
s hapy-endem,ale příběh smutný,přesto krásný,popisující krutou realitu života.
Svět opravdu není továrna na splněná přání.
Tato kniha je úžasná-čtěte a zjistíte,že zdraví není samozřejmost!
Začínám si už myslet, že je to spíš můj povahový rys - jakmile je něco davově opěvováno, mně se to prostě nelíbí :-D Přišlo mi to laciné, ale číst se to dalo.
Je to knížka plná lásky a napětí (no a taky trochu toho černého humoru, ale berou to s nadhledem) TA HOLKA TO PROSTĚ NEVZDÁVÁ!!!!! Jak napsal John Green: Nejvtipnější smutný příběh!!!
láska zfilmováno rakovina, nádory Anne Frank, 1929-1945 první láska smrtelné choroby smutek pro dospívající mládež (young adult)Autorovy další knížky
2013 | Hledání Aljašky |
2014 | Papírová města |
2015 | Sněží, sněží... |
2015 | Příliš mnoho Kateřin |
2018 | Jedna želva za druhou |
Jeden z mála příběhů, který mě nejen naprosto vtáhl, ale po dočtení poslední věty mě donutil říct si:"A co mám sakra dělat teď?!" Rozhodně 5/5.