Ilustrované pohádky
Hans Christian Andersen
Kniha nádherně poeticky ilustrovaných pohádek mistra pohádkáře H. CH. Andersena nabízí dětem či dospělým příběhy Ošklivého kačátka, Malé mořské víly, Malenky, Sněhové královny, Děvčátka se zápalkami a vyprávění o Císařových nových šatech.
Pohádky jsou zjednodušené, aby se daly dobře číst malým dětem před spaním. Všechny snad milují u čtení, kdy mají usnout, prohlížet nejprve obrázek, když se otočí stránka a pak teprve může pokračovat čtení. Po několika přečteních celé knihy už si dítě samo prohlíží obrázky a podle nich "čte". Alespoň tak to probíhalo u nás a stále je to kniha milovaná.
Hans Christian Andersen byl v dětství můj nejoblíbenější spisovatel. Líbilo se mi, že některé jeho pohádky končily špatně. Přišlo mi to na něm hodne originální. I tato kniha stojí za přečtení :)
2000 | Pohádky Hanse Christiana Andersena (41 pohádek) |
1979 | Sněhová královna |
1956 | Pohádky a povídky 1 |
1969 | Flétnové hodiny |
2000 | Sněhová královna a jiné pohádky |
Každý večer před spaním čteme se synem pohádky. Je to taková naše ,,chvilka,,. Syn rád u pohádek diskutuje, ale pohádky pana Adersena hltal. Prý kniha v naší knihovně zůstane, abychom si ji přečetli znova a znova. :)