Dokonalý zločin
Helen Fields
Inspektor Luc Callanach / Luc Callanach a Ava Turnerová série
Sebevražda, nebo dílo sériového vraha? Pátý případ Luca Callanacha a Avy Turnerové. Mrtvola nalezená pod útesem. Žena s podřezanými žílami ve vaně. Muž zabitý elektrickým proudem. Série podivných sebevražd přivede vyšetřovatele Luca Callanacha a Avu Turnerovou k myšlence, že za činy se skrývá sériový vrah s mrazivou schopností zinscenovat místo neštěstí. Jak si vybírá své oběti a kdo další je na řadě? Zabiják s pokřivenou myslí získává s každým zmařeným životem víc sebevědomí a Luc ani Ava netuší, jak blízko kolem nich krouží.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2021 , Kniha ZlínOriginální název:
Perfect Crime, 2019
Sebevražda, nebo dílo sériového vraha?
Musím říct, že do knihy mi dělalo problém se začíst, ale pak to nabralo ten správný směr a kniha mě neskutečně bavila. Téma bylo skvělé a zápletka prostě úžasná. Celou dobu jsem hádala, přemýšlela a nějak se vžila do vyšetřovatelů. Jasný, téměř u konce jsem si potvrdila mojí domněnku ale fakt mě to bavilo! Jediné co mi vadilo, bylo vyvrcholení vztahu mezi hlavní šéfinspektorkou a inspektorem. Tam jsem doufala v úplně jiný konec. Nicméně, pokud budou další díly, rozhodně pořídím. A vlastně všechny díly před tímto.
Opět další skvělý díl. Již se těším na další díl a snad se nějak už vyvine vztah Avy a Luca.
Další vydařený díl! Postavy Luca a Avy mě dost baví. Vraha jsem odhalila hned zkraje, ale na čtivosti to neubralo. Už se těším na další díl, jak to dopadne mezi Lucem a Avou.
Další skvělé pokračování série. Každým dalším dílem se zvedá laťka. Mě se tento díl moc líbil. I když jsem doufala, že už se nějak vyvine vztah Luca s Avou...
(SPOILER)
Ahoj ještě jednou!
Všem, kteří komentovali s tím, že dílu něco chybí, že příběh byl divný, vztah mezi Lucem a Avou ještě divnější, bych chtěla říct vydržte do dalšího dílu, případně se vrhněte na jeho originální anglickou verzi. Právě jsem ji dočetla a laťka je po Dokonalém zločinu opět vysoko!
"Dokonalost" od autorky je magnetem, tak jako pocit hrdinky, že v blízkosti L.C. není ve své kůži a nezávisle na vůli má pocitový komplex.
Do smyček vztahů se vpletou podivná úmrtí.
Bez lidskosti a s krutostí bere to co nechtěli.
Citace:" Jak se jeho milenka jmenuje neví, ale určitě to dostanou z jeho mobilu. Ona sama ji myslím vystihla slovem "levnej kousek dekorace chodníku", odvětil L. "
Ten dojem pro stejnojmenný titul mi pro zvýšení hvězd ze 4 na 5 až skoro na konci dalo jen to jediné slovo pro "rozpoznání" pachatele, jediné nejvýstižnější mezi mnohými, lehce se k tomu dají v barvách přičlenit vlastnosti a naturel, které mozaiku "dokonale" vybarví.
Je to apel z citlivé profese. Proto 5*.
Jako vždy fajnově čtivé.
Pro tentokrát ne dokonalý, přesto stále perfektní pátý díl a pokračování mé oblíbené detektivní série.
Tento díl se mi líbil ze všech nejvíce, nenapadlo mě absolutně, kdo vlastně je strůjcem vražd. I když někteří zde kritizují o rozvinutí stránek mezi Avou a Lucem a jejich vztahem, pro mě to bylo příjemné zpestření a věřila, že už konečně,.....ale určitě se můžeme těšit na další díl. Knížku jsem přečetla jedním dechem a měla jsem obavy z nedočtení, ale už od začátku jsem vše hltala. Za mě super
(SPOILER)
Fuj, to jsem se bála, že to Janet a Lance nepřežijou!!!
A náhodou jsem si od tak třetiny knížky myslela, že vrah je ten, kdo to nakonec byl...!
Jedna kniha ročně... a je to znát, autorka si dá vždy záležet a naservíruje skvělý příběh.
My díky popisu na přebalu knihy víme, že sebevraždy jsou vraždy a tak inspektorům fandíme, aby to odhalili. Ava se vrhá do věcí po hlavě a tak ji to málem stojí život...
Luc objevuje jednoho ze dvou adeptů na svého otce, v zařízení s lékařskou péčí, jsem ráda, že i k této větvi příběhu se autorka také dostala...
Prostor tu také dostává vztah Luca a Avy, jen mi to přijde, že autorka moc úplně neví, co s nimi... už pátou knihu se točíme v kruhu, chtějí být spolu, nechtějí být spolu, skoro jsou spolu, nemluví spolu...Ach jo... Objeví se také Selina, to mě potěšilo.
Jinak detektivka opravdu hodně dobrá a těším se na další díl, jestli bude pokračovat tam, kde tato kniha skončila... bude to zase trochu jiný příběh... tak uvidíme...
Případy se mi líbily, zajímavé a netradiční jako vždycky u této spisovatelky. Ale ten vztah Luca a Avy? S tím by autorka měla pořádně začít něco dělat, takhle už to dál fakt nejde a myslím, že nejeden čtenář z toho začne být brzy otráven.
Tak tato kniha Dokonalé série notně skřípala. Zápletky sebevražd mi přišly nevěrohodné, stejně jako chování Avy a Luca, vrána, Astrid, vše tak nějak trapně hloupé a ani konec se mi nelíbil.
Za mě nejlepší kniha od Helen Fields. Samotný případ byl samozřejmě jako vždy napínavý a vraha jsem netipovala, ale musím se přiznat, že si knížky od Helen kupuji především pro to všechno mezi Avou a Lucem.. Ti dva jsou zkrátka boží a doufám, že už se v příštím díle dočkáme té lásky, pořád je to na můj vkus moc natažené :D
80%
...Byl predátor. Lovec. Ale ne bez účelu. Živil se, jen aby se posílil, aby si prodloužil život a stal se tou nejlepší možnou verzí sebe sama. Chápal, jak drahocenný život je. Nedopouštěl se ničeho špatného, když trestal ty, kteří si s ním zahrávali a nevážili si ho. Byla to spravedlnost. Nejen to. Byla to nutnost, vyhubit je.
Výborný thriller. A tentokrát jsem si tipla vraha správně! Ale vztah Luka a Avy už je na mě moc. K přečtení ho mohu doporučit.
Slabší. Linie okolo Luca a Avy působí lacině, až si říkám, jestli to bylo zapotřebí?
Přesto přečteno téměř na jeden zátah, nešlo se od toho odtrhnout.. a těším se na další díl.
(SPOILER) Toto hodnotenie bude veľmi rýchle a veľmi stručné: takže za 4 * Jednu uberam, lebo aj napriek všemožnej snahe Helenky Fieldsovej som páchateľa odhalila hneď ako sa objavil na scéne.(Bože, to bolo také priehľadné, až mi bolo už ľúto, že viem, kto je zahradnikom.)Len mi bolo čudné, že to super poliška Ava nezistila.Asi to bolo tým, že v tomto dieli sa akosi machala vo svojich milostných sr.....ach a aj tak sa nevymachala...Chvalabohu, lebo som sa chvíľkami zľakla, aby sa to nezvrhlo na 50 odtieňov,len neviem akej farby.No nič, nejdem prezrádzať viac, podtrženo, sečteno, mohlo to byť lepšie, ale vďaka autorke aj za túto jej literárnu tvorbu, nebol to premarnený ani čas ani peniaze.Este keby sa mi to hodilo tak do výzvy, to by bolo niečo!...... doplnené: ach jaj nehodí..... nevadí
Super tak jako celá série. Hlavně druhou polovinu jsem přečetla jedním dechem. Jen já už bych konečně dala dohromady Avu a Luca.
Předchozí díly mě možná bavily o trochu více. Vraha jsem zde odhadla na první dobrou , ale je to prostě skvělá série a já nemůžu jinak než za plný počet :)
2018 | Dokonalé stopy |
2018 | Dokonalá kořist |
2020 | Dokonalé ticho |
2019 | Dokonalá smrt |
2021 | Dokonalý zločin |
Dokonalý zločin začíná nesmírně poutavě, okamžitě jsem byla vtažena do děje a byla zvědavá, co bude dál. Tato série má totiž celou řadu předností. Odehrává se ve Skotsku, má skvělé hlavní představitele mezi kterými se buduje vztah. A jednotlivé případy nejsou vůbec snadné. Luc Callanach je skvělý vyšetřovatel, který má své mouchy, je sexy a do toho je to policista. V tomto díle se dost řeší jeho minulost, která má později vliv na to, že samotné případy nakonec neřeší. Ale nebojte, Luc se v ději stále objevuje, i když nemá co dočinění s vyšetřováním. Také se nemusíte bát, že byste museli číst sérii popořadě. Je to lepší, kvůli osobním linkám jednotlivých postav, ale myslím si, že se dají číst krásně i jednotlivě. Mezi Lucem a Avou to jiskří, a v této knize se dost prohloubí jejich vztah, což mnoha lidem leze na nervy. Mně osobně to nevadilo. Ale musíte počítat s tím, že se nejedná jen o čistou a docela brutální detektivku, i když samotné vraždy a jednání vraha bylo hodně nechutné a surové.
Kromě kapitol ve kterých sledujeme vyšetřovatele nechybí ani kapitoly z pohledu vraha, kdy ale neodkryje svou identitu. Musím se přiznat, že jsem ani jednu identitu nerozluštila, i když se mohla nabízet. Tento pocit tajemna je pro mě důkazem, že se jedná o skvělou knihu a já již podruhé v řadě musím říct, že se mě kniha bavila a užila jsem si ji. Nemůžu se dočkat dalšího dílu!