Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359372/bmid_dievca-v-lade-ugL-359372.jpg 4 6055 6055

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

Bee240
11.06.2020 4 z 5

Tato kniha byla mé první setkání s tímto autorem. Knihu mám doma už dlouho a věděla jsem že knihy Roberta Bryndzy jsou velmi oblíbené takže jsem měla určitou představu o tom jaká kniha bude.
Musím říct že i přesto jsem byla mile překvapena, protože jde o dobře vystavěnou a poctivou detektivku. Styl jakým je kniha napsaná mi velice sedl a četlo se to skoro samo.
Co se týče postav v knize tak s těmi mám většinou problém a jsou mi velmi nesympatické, ale tady to bylo tak půl na půl. Asi nikoho kdo tuto knihu četl nepřekvapí, že vyložený odpor jsem měla ke Sparksovi.... ten mi pil krev už od začátku.
Ohledně samotné Eriky Fosterové jsem byla chvílemi skeptická a nevěděla zda je opravdu tak hloupá a nebo tvrdohlavá. Hodně riskovala a šla si za svým což je v její profesi asi dost na hraně, ale občas je to i k něčemu dobré. Hodně jsem si oblíbila Petersona a Mossovou. Spolu s Erikou tvořili skvělí tým.
Samotný případ zmizení mladé dívky z velmi bohaté a vlivné rodiny Douglas-Brown mě zaujal už od začátku a když se její případ změnil na vraždu která je spojena s dalšími vraždami dosáhla kniha ještě větší poutavosti.
To jak zmíněná rodina nebo spíše hlava rodiny Simon Douglas - Brown může jen díky své moci a vlivu zasahovat do vyšetřování a prakticky ho řídit mě hodně štval. Byl to typický zámožný panák, který si myslí že díky penězům může všechno na světě.
Rozhodně si musím pořídit další díly z této série a kdo tuto knihu nečetl určitě doporučuji. Pokud máte rádi poctivé detektivní příběhy tak toto je to právé.

HanulkaK.
06.06.2020 3 z 5

Přečetla jsem ji za několik málo dní, velice čtivá kniha, ačkoliv hlavní hrdinka není úplně sympatická osoba, jedná často jako arogantní chlap, tak mě to nijak neodradí od přečtení dalšího dílu. Trochu mi styl psaní připomíná Lisu Jackson.

hanča34
06.06.2020 4 z 5

Za mně spokojenost, zkusím ještě nějakou knihu od pana Bryndzy. Hezké jméno

Kristulda
02.06.2020 5 z 5

Vcelku pěkná kniha, jdu na další díl, jen mi vadilo chovaní hlavní hrdinky přišlo mi, že se chová jak rozmazlené dítě, které si dělá co chce, bez rozmyslu.Její kolegové mi přišli přijemnější.Třeba druhý díl bude lepší.

verunmerun
02.06.2020 5 z 5

Super, těším se na další !

gigi77
01.06.2020 5 z 5

Jedna z těch knih, které se těžko odkládají ... svižné a čtivé. I když se jedná o standardní krimi již ostřílené osnovy, mě to naprosto sedlo.

Eidalon
31.05.2020 4 z 5

První knížka pana Bryndzy na krimi téma, pro mne určitým způsobem zajímavé tím, že jsem ji v řadě oněch sedmi, které zatím napsal v tomto duchu četl jako poslední, což má své pro ten správný úhel pohledu.

Co je jasné, je fakt, že se autor v žánru našel a dovede čtenáře zaujmout, dovede psát poutavě a zatím se ani „nevykrádá“ s tématy. Že se mu v této oblasti literatury „zalíbilo“ ukazuje i skutečnost, že po Dívce v ledu (2016) do dnešních dnů napsal dalších šest příběhů v podobném stylu, duchu a hlavními hrdiny.

Zajímavý příběh odkrývá pozadí vlivných rodových a aristokratických tradic v Anglii, zároveň poukazuje na skutečnost, že tam kde je moc a peníze nemá spravedlnost moc místa, stejně tak na známou pravdu, že se z dětí bohatých a vlivných mohou stát hodně „pokřivení“ členové společnosti, jejichž postižení mají na vině právě jejich rodiče.

Robert předkládá svůj první příběh s Erikou Fosterovou, která se po svém traumatickém a zásadním prožitku opět vrací k práci policejního vyšetřovatele, kde musí čelit nejen složitému vyšetřování, ale i boji o své místo v detektivním policejním sboru, v obhájení svého přístupu ve vedení případu.

Kniha je napsána velmi poutavě, i když se zde vloudilo několik nesrovnalostí, které pozornému čtenáři neuniknout, autor se mnohdy drobně odklání od hlavní linie příběhu aniž by je později dokončil, ale to jsou jen drobné „vady na kráse“.

Dokonce pokud dopadnete jako já, a první knihu čtete jako poslední, nic Vám z ní neubere fakt, že se Erika v čase dalších příběhů jako postava dost mění a vyvíjí. Příjemné a dobré počtení

Za mne silné 4 hvězdy.

Ver1982
29.05.2020 5 z 5

Má třetí kniha tohoto autora a už se těším na další. Erika mi připomíná mou oblíbenou Kim Stoneovou od Angely Marsonsové.

Zdeňula
29.05.2020 5 z 5

Kniha byla napínavá a velmi čtivá.

Verys58
28.05.2020 5 z 5

Přečetla jsem na doporučení maminky.
Četla se jedním dechem. Nemůžu se dočkat dalších dílů.

Cassandra
28.05.2020 5 z 5

Dobrá detektivka, přečteno na jedno sezení.

kokrokr
24.05.2020 3 z 5

Je to dobrá krimi, ale na mě nezabrala. Připadalo mi to příliš vykalkulované, skoro jako filmový scénář.

Lucie1993
24.05.2020 5 z 5

Přečteno během dvou dnů. :)

Socialbook
23.05.2020

Dlouho jsem odolávala , ale nakonec jsem byla mile překvapena nečekaným koncem.

Simona99
20.05.2020 5 z 5

Knížka se mi líbila. Autor pojal vyšetřování velice dobře a jeho styl psaní mi vyhovuje. Knížka se čte dobře, jelikož má děj poměrně rychlý spád. Do poslední chvíle vlastně netušíte, kdo je vrahem...
Určitě doporučuji přečíst těm, kteří mají rádi tento žánr :-)

zdendula31
17.05.2020 5 z 5

Sérii čtu od posledního dílu.Výhodou je,že je dost poznat jak se autor v psaní zlepšuje.
Jeho knihy mám moc ráda.Napínavé,čtivé.

Modrásek16
15.05.2020 5 z 5

To bylo teda něco. Kniha se hezky četla, napínavá byla až až, prostě není co vytknout. Super čtení.

Evi4
11.05.2020 4 z 5

Bomba knizka, zboznuju tyhle napinave kriminalky, nejdou odlozit ;)

pavla.ba
10.05.2020 5 z 5

Detektivka, co nezklame! Jsou určitě i lepší detektivky a série, ale musím říct, že tohle byla pecka.

izinkaVENDULKA
09.05.2020 5 z 5

Robert B. píše poutave. Jeden z mých oblibenych autorů.