Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359372/bmid_dievca-v-lade-ugL-359372.jpg 4 6056 6056

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

VeronikaSas1
07.05.2020 5 z 5

První přečtená kniha od tohoto autora a rozhodně ne poslední. Kniha přečtená za pár dní. Napínavý příběh s rozuzlením až na konci.

elca23294
06.05.2020 5 z 5

Knihu jsem si přečetla na doporučení kamarádky a jsem ji za to nesmírně vděčná. Dívka v ledu od Roberta Bryndzy mě naprosto okouzlila. Celou dobu jsem měla tip na vraha, ale stejně se to nakonec vše převrátilo a byl to úplně někdo jiný. Když jsem zjistila, že je knih souvisejících s Erikou Fosterovou více, skákala jsem dva metry vysoko. Zkrátka kniha byla úžasná. Nemohla jsem se od ní odtrhnout.

Lenka339
01.05.2020 5 z 5

Skvělá kniha. Napínavé čtení od kterého jsem se nemohla odtrhnout. Po dlouhé době jsem četla téměř až do rána. Těším se na další díly s vyšetřovatelkou Erikou.

Olaf74
01.05.2020 5 z 5

I když detektivky moc nečtu, tak tato byla super. A příští týden si frčím koupit další díly :-)

Evik84
29.04.2020 4 z 5

První kniha od autora, líbila se mi, budu pokračovat i v dalších knihách od autora

p.pavlina
26.04.2020 5 z 5

Moje první přečtená kniha od tohoto autora. Byla jsem nadšená, protože jsem dlouho nečetla takhle zajímavou knihu. Doporučuji.

Ivuska.09
26.04.2020 3 z 5

I já jsem se konečně dostala k této sérii. Ale tak nějak nevím, asi jsem čekala ještě trochu víc. Erika je dobrá postava a jsem zvědavá, jak se její osud bude vyvíjet dál. Vraha jsem odhalila až ve chvíli, kdy to chtěl samotný autor, takže i v tomto směru je kniha dobře napsaná. Má spád, je to čtivé. Občas mi ale přišlo, že některé pasáže jsou zbytečné. I když je Dívka v ledu dobře napsaná, asi mi v ní stále ještě něco chybělo, čím by se odlišila od ostatních (lepších) děl stejného žánru. Tak uvidíme, jaké budou další díly.

Špekyn
22.04.2020 5 z 5

Skvělá kniha! Napínavé čtení, lidské postavy se svými nedokonalostmi a trápeními (i detektiv je jen člověk...), náhlé dějové zvraty, prostě super.

Tietzovam
20.04.2020 5 z 5

Všechny knihy R.B. jsem si zamilovala a vždy se těším na další ♥️

cerna7151
20.04.2020 4 z 5

Kniha se dobře četla.

Calibra
17.04.2020 4 z 5

Knížka se mi líbila, byla čtiva, dej rychle odsypal, jsem zvědavá na druhy díl.

klokan.1905
14.04.2020 5 z 5

Dívka v ledu...
Opravdu dlouho jsem se knihám od Roberta Bryndzy vyhýbal... Doteď nevím proč... :-) Nyní, po přečtení prvního dílu ze série Inspektorka Erika Fosterová, vím, že to byla chyba... Moc dobré počteníčko, stránky se snad otáčely samy... :-D No a vzhledem k tomu, že jsem s knihami od Roberta Bryndzy tak zahálel, tak jsem si objednal, po přečtení Dívky v ledu, další dva díly z této série... Určitě jsem neprohloupil... Ale vysvětlete to někdo mé peněžence... :-)
K samotné knize... V parku v jižním Londýně je pod vrstvou ledu objeveno tělo mladé ženy... Již při zběžném ohledání těla je zřejmé, že se jedná o vraždu... Na místo se dostavuje detektiv šéfinspektor Erika Fosterová, která je pověřena vyšetřováním tohoto případu... Vzápětí je zjištěno, že obětí je Andrea Douglasová - Brownová, dívka z bohaté a mocné rodiny... Více neprozradím... ;-)
Já jsem s prvním dílem této série maximálně spokojený... Robert Bryndza to má u mě z tohoto důvodu za pět... ;-) Hvězdiček ;-) Těším se na další, mnou objednané, díly - snad brzy dorazí...

Kris.Tyna
13.04.2020 4 z 5

Kdo má rád detektivky, doporučuji, pěkně se čte, napínavé, hlavní hrdinka Slovenka, která se stala detektivem v Anglii a nese si se sebou osobní příběh, který se průběžně čtenář dozvídá..vždy tak akorát, aby navnadil. Co bych vytkla (ve více knihách) - zaměření pachatele na Eriku a tendence ji zabít apod. - za mě největší klišé.

niknikita
13.04.2020 5 z 5

Ano, tak má vypadat příběh, který si s chutí přečtu. Ráda si vybírám spisovatele, který čtenáře nezahlcuje množstvím nesmyslných postav, nedělá jim v hlavě guláš ani se nesnaží uměle vybočovat z děje.
Dívka v ledu je výborná detektivka a já jsem objevila skvělého autora - trochu později, ale to bude tím, že tento žánr není na první příčce mých čtenářských priorit.
Robert Bryndza se tímto románem stal dalším z autorů a vypravěčů, který si naplno získává moji pozornost .

99jana99
12.04.2020 4 z 5

Kniha se četla dobře, mělo to spád, ale konec mě nevím proč zklamal, tak uvidím u dalších dílů, které se chystám číst.

foxi_ii

(Audiokniha)
Koupi i čtení téhle knihy jsem docela odkládala, bylo to asi kvůli tomu, že jsem nechtěla rozečítat další sérii.
Pak se mi ale do ruky dostala audiokniha a jsem za to opravdu ráda.
Nevím jestli by to bylo i při čtení, ale u poslechu jsem byla opravdu napjatá a díky různým kličkám jsem měla min. 5 tipů kdo je vrah, že by zahradník? :D
Na další díl se určitě těším, jediné co jsem na soc. sítích řešila byl počet obětí, protože mi neseděli s tím, co na konci knihy Erika řekne, ale nakonec jsem to vyřešili a mě se ulevilo :D
Doporučuji !

pestas
10.04.2020 5 z 5

Napínavé, velmi dobře se to četlo, děj měl spád a do konce knihy jsem byla napjatá.

Venny345
10.04.2020 5 z 5

Prosila bych o ukončení všech nominací na krále evropských detektivních thrillerů (s výjimkou severských detektivek, samozřejmě)... právě se totiž našel vhodný adept, který by mohl usednout na trůn vedle Agathy Christie. :)
Vážně, Robert Bryndza vykazuje až "vražedný" talent na psaní knih. Dívka v ledu mě pohltila a nepustila až do samého konce, kdy už jsem byla napnutá jako struna na dobře naladěných houslích. Ta atmosféra z knihy vás úplně stáhne, proto doporučuji přečíst originál v angličtině, který prostě neměl chybu.

Knihomolka506
08.04.2020 5 z 5

Opět po cca dvou letech přestávky si dávám další díl super detektivek. Bryndzu jsem objevila náhodou, samozřejmě, že cestou z brigády bylo knihkupectví otevřeno:D
O knize : v ledu se dá dnes najít všechno. E, že se tam najde tělo člověka, ještě k tomu ženy, je záhada jak vyšitá a nejen šéfka policejního sboru Mossová, ale i zbytek týmu mají co dělat, aby našli vraha?

YenMaja
07.04.2020 5 z 5

Věrný detektivní příběh dnešní zkorumpované doby, kdy stačí mít peníze a jméno a projde vám cokoliv. Svérázná detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a tým sympatických a schopných lidí mě bavili. Ocenila bych více pasáží s vrahem. Nevůle zavřít knihu byla velká a moc ráda bych viděla filmové zpracování.