Dievča v ľade

Dievča v ľade
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/359372/bmid_dievca-v-lade-ugL-359372.jpg 4 6056 6056

Potom, čo je v parku v južnom Londýne pod vrstvou ľadu nájdené telo mladej ženy, na miesto prichádza detektív šéfinšpektor Erika Fosterová. Obeť, krásna dievčina z mocnej a bohatej rodiny, mala podľa všetkého dokonalý život. Keď Erika začne pátrať hlbšie, vynoria sa súvislosti medzi vraždou a smrťou troch prostitútok, ktoré niekto uškrtil, zviazal im ruky a hodil do vodných plôch po Londýne. Aká je spojitosť medzi dcérou vplyvného aristokrata, ktorý si myslí, že môže ovplyvňovať aj vyšetrovanie, a mŕtvymi imigrantkami? Aké temné tajomstvo dievča v ľade skrývalo? Čím viac sa Erika približuje k odhaleniu pravdy, tým viac sa vrah blíži k Erike. Posledný prípad detektíva šéfinšpektora Fosterovej skončil katastrofou a smrťou piatich policajtov vrátane jej manžela. Erikina kariéra visí na vlásku, musí bojovať s vlastnými démonmi aj s vrahom, ktorý je hroznejší než ktokoľvek, komu dosial’ čelila. Dopadne ho skôr, ako udrie znova?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

YenMaja
07.04.2020 5 z 5

Věrný detektivní příběh dnešní zkorumpované doby, kdy stačí mít peníze a jméno a projde vám cokoliv. Svérázná detektiv šéfinspektor Erika Fosterová a tým sympatických a schopných lidí mě bavili. Ocenila bych více pasáží s vrahem. Nevůle zavřít knihu byla velká a moc ráda bych viděla filmové zpracování.

Peťulka3
06.04.2020 5 z 5

Začátek troufám si říct velmi dobré série.

Alienn
06.04.2020 5 z 5

Naprosto skvělá detektivka. Styl autora mi vyhovoval již od prvních stránek. Napínavý děj, dobře a poctivě vedené vyšetřování a pro mě sympatická inspektorka. Již se těším na další díly.

ArwenAragorn
05.04.2020 5 z 5

Přečetla jsem znova po cca 3 letech a jsem zase nadšená.

kachnica14
03.04.2020

Najdou v ledě zavražděno dívku. Detektiv šéfinspektor Erika Fosterová se vrací do služby po umrtí svého manžela, aby to vyřešila. Musí pracovat velmi diskrétně, protože je dívka z vlivné rodiny. Fosterové se toto chování vůči rodině dívky moc nelíbí, protože to komplikuje vyšetřovaní. Nejenom to, ale také i hodně špatné počasí a málo důkazů. Hodnocení:Dobře se mi to četlo. Nebylo to tak zmatené jako u jiných detektivek, které jsem četla. Kniha se spíše zaměřovala na popis, který byl velmi dobrý a pomohl mi k lepší představě.

AnetaKor
02.04.2020 5 z 5

Čtivé, svižné, bez zbytečných falešných stop a kudrlinek.

gaaabi
31.03.2020 4 z 5

V době koronavirové pandemie jsem se vrhla na Bryndzu - čtyři díly jsem pěkně postupně četla. Čte se pěkně. Pokud bych měla porovnávat mezi thrillery... mám radši jiné autory. Tak nějak intuitivně bych autora dala do skupinky autorů thrillerů pro ženy. Sice je v knize hodně krve, násilí, psychopatismu, ale tak nějak mi to připadá měkčí a mám raději, když do poslední chvíle netuším, kdo je vrah. Každopádně doporučuji všem a stejně mě nejvíc uchvátil Peterson s vypracovaným tělem!

Monika164
31.03.2020 5 z 5

Perfektní, čtivé.... Doporučuji

MegasBrumlů
29.03.2020 5 z 5

za mě nejlepší díl z celé série

Lara886
26.03.2020

Moc pěkná detektivka, líbila se mi.

tanecnica
24.03.2020 4 z 5

Všichni kolem mě čtou Bryndzu. Dlouho jsem odolávala, já přece detektivky nečtu a nebaví mě... No, tak po tomhle právě čtu druhou knihu - Noční lov - a určitě nebude poslední.

Kabátice
18.03.2020 5 z 5

Moc pěkná a propracovaná detektivka. Těším se na další díl.

lixina
15.03.2020 5 z 5

Skvělé čtení až do konce :) co nikdo nečekal

Rogalka
14.03.2020 5 z 5

Moje první kniha od tohoto autora a jsem nadšená. Těším se na další případ.
Postava šéfinspektora Fosterové se mi líbila, děj knihy pěkně plynul, byl napínavý a plný zvratů.

HalleyM
14.03.2020 5 z 5

Kapitoly krátké, napínavé a se spádem. Přečtení jedním dechem. Koncept je stejný jako u jiných detektivek, ale to nevadí. Vraha jsem tipovala již od 3/4 knížky. Přesto všem doporučuji.

michaelaaa5
11.03.2020 4 z 5

První díl a seznámení s detektivem šéfinspektorem Erikou Fosterovou, která se zdá být na první pohled možná namyšlená, ale je to pouze maska zraněné ženy, neboť se po smrti svého manžela opět vrací k tomu, co umí nejlépe a to je vyšetřování vražd.
I přes rozkazy svých nadřízených si vždy stojí za svým názorem a nezalekne se ani vysoko postavených a vlivných lidí, což sice ne pokaždé přinese dobré výsledky, ale rozhodně přivede na dobrou cestu..

klarahav
06.03.2020 2 z 5

Kniha nebyla špatná, ale znovu ji číst nebudu.

ŠedýVlčák
03.03.2020 5 z 5

První kniha co jsem od autora četl. Je vynikající! Přečetl jsem ji "jedním dechem", resp. za 2 dny. Výborná dějová linka, po dočtení každé kapitoly se hned musíte pustit do další. Doufám, že další knihy budou podobné.

Ondra_P
02.03.2020 5 z 5

Dívka v ledu je povedený detektivní příběh, který se sice ničím výrazně neliší od knih podobného ražení, přesto je na vysoké úrovni. Kniha se čte dobře, kapitoly jsou krátké a velmi čtivé. Ihned se pustím do dalšího dílu.

maris123
02.03.2020 3 z 5

Příběh rozdělený do krátkých kapitola pěkně odsýpá, autor udržuje čtenáře v napětí po celou dobu. Závěr je na můj vkus až přespříliš superakční. Jako oddychovka dobré. Uvidíme, kam se autorův styl vyvine...