Dívka v ledu

Dívka v ledu
https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/318890/bmid_divka-v-ledu-u8L-318890.jpg 4 6007 6007

Poté co je v parku v jižním Londýně pod vrstvou ledu nalezeno tělo mladé ženy, na místo přijíždí detektiv šéfinspektor Erika Fosterová. Oběť, krásná dívka z mocné a bohaté rodiny, měla podle všeho dokonalý život. Když Erika začne pátrat hlouběji, vynoří se souvislosti mezi její vraždou a smrtí tří prostitutek, které někdo uškrtil, svázal jim ruce a hodil do vodních ploch po Londýně. Jaká je spojitost mezi dcerou vlivného lobbisty, který si myslí, že může ovlivňovat i vyšetřování, a mrtvými imigrantkami? Jaké temné tajemství dívka v ledu skrývala? Čím více se Erika přibližuje k odhalení pravdy, tím více se vrah blíží k Erice. Poslední případ detektiva šéfinspektora Fosterové skončil katastrofou a smrtí pěti policistů včetně jejího manžela. Eričina kariéra visí na vlásku, musí bojovat s vlastními démony i s vrahem, který je hrůznější než kdokoliv, komu čelila v minulosti. Dopadne ho dříve, než udeří znovu?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Cosmopolis

The Girl in the Ice, 2016

m_martina
07.07.2020 5 z 5

Zkusila jsem další knihu od Roberta Bryndzy, tentokrát z řady s Erikou Fosterovou. Případ se mi líbil, ale vyšetřovatelka mně sympatická nebyla. Hodnotím však knihu jako celek a ta se mi četla hodně dobře.

Janadvorackova
06.07.2020 3 z 5

Další autor, jehož detektivky mě baví.
Mají vše, co takové příběhu mají mít a nevybočují množstvím hluchých stop a zavádějících informací.

Zaboracka
03.07.2020 5 z 5

Skvěle napsáno. Kniha Vás chytne a nepustí.

Lienilda
30.06.2020 5 z 5

K téhle knize nemám žádné výhrady a tak ani nevím co napsat. Prostě mi úplně sedla. Byla to jízda a těším se na další díl.

slaska77
23.06.2020 4 z 5

(SPOILER) Dívka v ledu mi přišla fajn, četla se opravdu lehce, vše plynule navazuje, hlavní postava je velmi sympatická, ale také poměrně svérázná.... často a opakovaně porušuje všechna obecná pravidla nejen policejní práce. V realitě by to dovedla spíš do márnice nebo na úřad práce, ale chápu, že je to daň za dramatičnost. U detektivek mi více vyhovuje takové to old-schoolové postupné odhalování vraha a jeho řádného a logicky přijatelného motivu k vraždě, více než zběsilé honičky a balancování na hraně života a smrti, kdy vrahem je nakonec nějaký šílenec/psychopat. (červen: 1296 str.)

icezero
21.06.2020 4 z 5

mě se knížka četla dobře ale asi až od půlky, nějak se mi poslední dobou stává, že se nemůžu začíst. Mezi detektivkama co jsem poslední dobou přečetl patří mezi to lepší... takže spokojenost

Anetiina
21.06.2020 1 z 5

Zjevně budu v drtivé menšině, ale mně se Dívka v ledu nelíbila. Příběh mě ničím zvláštním nezaujal, hodnotím ho průměrně. Erika Fosterová mi byla nejen lidsky nesympatická, ale často mi přišlo, že jedná nelogicky, absurdně a že by se v reálném životě nemohla v důsledku svého chování (nejen) k nadřízeným dostat tak vysoko v kariérním žebříčku. A v neposlední řadě mi nesedl ani styl psaní, autor byl se vším velmi rychle hotový, některé věci byly nedotažené, vztahy málo rozpracované a např. osob se slovenskými kořeny bylo kolem jediného případu až rušivě moc. Po tomto kousku mě ani moc neláká sahat po dalším díle série.

Emusmal
18.06.2020

Naprosto brilatní knížka... miluju detektivky a na téhle knížce je skvělé, že jste celou dobu přesvědčení o tom, kdo je vrah, ale nakonec je to někdo úplně jiný. Postavy si zamilujete, nebo vám z nich naopak naskakuje husí kůže. Po přečtení prvních pár odstavců už jen hltáte další a další slova. Vřele doporučuji přečíst každému milovníkovi detektivek.

evincz
16.06.2020 5 z 5

Knížka je brilantně vytříbená. Do posledních kapitol nevíte, kdo je vrah. Líbil se mi spád, akce, skvěle popsané postavy.

HanaMalina
16.06.2020 4 z 5

Dívka v ledu se četla velmi dobře a mé první seznámení s autorem a jeho stylem psaní dopadlo na jedničku,opravdu poutavě napsáno. Pokud budu mít náladu na detektivní román určitě sáhnu po jiné knize autora.

Nepri
15.06.2020 5 z 5

Miluji detektivky a tato mě opravdu nezklamala. Byla napínavá až do překvapivého závěru. Skvělý příběh Vás vtáhne do děje a knihu nelze odložit. Super napsané. Hned jsem si musela přečíst další knihy.

pydla
13.06.2020 4 z 5

Dívka v ledu je dobře se čtoucí detektivka. Dle mého však spíš mírně nadrůměrná. Do půl knihy se toho zase tak moc neděje a druhá půlka Vás tolik nepřekvapí. Je napínavá, trošku akční, vrah neuteče, kriminalista přežije. Fostrová je jistě dobrá policistka, ale chvílemi je jako slon v porcelánu. Za mně jen 3.8 hvězdičky.

tereza8
13.06.2020 5 z 5

Pamatuji si, jak jeden čas všude byla “Dívka v ledu”. Skoro každý ji četl a když o ni někdo zrovna nemluvil, tak jsem aspoň viděla plakáty a reklamy na každém rohu. Knížka mě zajímala, tento žánr je můj šálek kávy, ale odrazovalo mě právě to velké “haló” okolo. Tak jsem si počkala... Když jsem začala příběh číst, říkala jsem si: ,,No, co všichni na té knížce mají?”. Zprvu mi přišla taková “nic moc”, lepší průměr. To se ale po prvních kapitolách změnilo, začetla jsem se a byla během pár dní na konci a chtěla číst dál. Divila jsem se, jak rychle příběh běžel, jak dobře se četl. Už rozumím šílenství okolo autora a jeho knih. Samozřejmě, že mám v plánu postupně přečíst i další díly, už se na ně těším. ;-)

Bee240
11.06.2020 4 z 5

Tato kniha byla mé první setkání s tímto autorem. Knihu mám doma už dlouho a věděla jsem že knihy Roberta Bryndzy jsou velmi oblíbené takže jsem měla určitou představu o tom jaká kniha bude.
Musím říct že i přesto jsem byla mile překvapena, protože jde o dobře vystavěnou a poctivou detektivku. Styl jakým je kniha napsaná mi velice sedl a četlo se to skoro samo.
Co se týče postav v knize tak s těmi mám většinou problém a jsou mi velmi nesympatické, ale tady to bylo tak půl na půl. Asi nikoho kdo tuto knihu četl nepřekvapí, že vyložený odpor jsem měla ke Sparksovi.... ten mi pil krev už od začátku.
Ohledně samotné Eriky Fosterové jsem byla chvílemi skeptická a nevěděla zda je opravdu tak hloupá a nebo tvrdohlavá. Hodně riskovala a šla si za svým což je v její profesi asi dost na hraně, ale občas je to i k něčemu dobré. Hodně jsem si oblíbila Petersona a Mossovou. Spolu s Erikou tvořili skvělí tým.
Samotný případ zmizení mladé dívky z velmi bohaté a vlivné rodiny Douglas-Brown mě zaujal už od začátku a když se její případ změnil na vraždu která je spojena s dalšími vraždami dosáhla kniha ještě větší poutavosti.
To jak zmíněná rodina nebo spíše hlava rodiny Simon Douglas - Brown může jen díky své moci a vlivu zasahovat do vyšetřování a prakticky ho řídit mě hodně štval. Byl to typický zámožný panák, který si myslí že díky penězům může všechno na světě.
Rozhodně si musím pořídit další díly z této série a kdo tuto knihu nečetl určitě doporučuji. Pokud máte rádi poctivé detektivní příběhy tak toto je to právé.

HanulkaK.
06.06.2020 3 z 5

Přečetla jsem ji za několik málo dní, velice čtivá kniha, ačkoliv hlavní hrdinka není úplně sympatická osoba, jedná často jako arogantní chlap, tak mě to nijak neodradí od přečtení dalšího dílu. Trochu mi styl psaní připomíná Lisu Jackson.

hanča34
06.06.2020 4 z 5

Za mně spokojenost, zkusím ještě nějakou knihu od pana Bryndzy. Hezké jméno

Kristulda
02.06.2020 5 z 5

Vcelku pěkná kniha, jdu na další díl, jen mi vadilo chovaní hlavní hrdinky přišlo mi, že se chová jak rozmazlené dítě, které si dělá co chce, bez rozmyslu.Její kolegové mi přišli přijemnější.Třeba druhý díl bude lepší.

verunmerun
02.06.2020 5 z 5

Super, těším se na další !

gigi77
01.06.2020 5 z 5

Jedna z těch knih, které se těžko odkládají ... svižné a čtivé. I když se jedná o standardní krimi již ostřílené osnovy, mě to naprosto sedlo.

Eidalon
31.05.2020 4 z 5

První knížka pana Bryndzy na krimi téma, pro mne určitým způsobem zajímavé tím, že jsem ji v řadě oněch sedmi, které zatím napsal v tomto duchu četl jako poslední, což má své pro ten správný úhel pohledu.

Co je jasné, je fakt, že se autor v žánru našel a dovede čtenáře zaujmout, dovede psát poutavě a zatím se ani „nevykrádá“ s tématy. Že se mu v této oblasti literatury „zalíbilo“ ukazuje i skutečnost, že po Dívce v ledu (2016) do dnešních dnů napsal dalších šest příběhů v podobném stylu, duchu a hlavními hrdiny.

Zajímavý příběh odkrývá pozadí vlivných rodových a aristokratických tradic v Anglii, zároveň poukazuje na skutečnost, že tam kde je moc a peníze nemá spravedlnost moc místa, stejně tak na známou pravdu, že se z dětí bohatých a vlivných mohou stát hodně „pokřivení“ členové společnosti, jejichž postižení mají na vině právě jejich rodiče.

Robert předkládá svůj první příběh s Erikou Fosterovou, která se po svém traumatickém a zásadním prožitku opět vrací k práci policejního vyšetřovatele, kde musí čelit nejen složitému vyšetřování, ale i boji o své místo v detektivním policejním sboru, v obhájení svého přístupu ve vedení případu.

Kniha je napsána velmi poutavě, i když se zde vloudilo několik nesrovnalostí, které pozornému čtenáři neuniknout, autor se mnohdy drobně odklání od hlavní linie příběhu aniž by je později dokončil, ale to jsou jen drobné „vady na kráse“.

Dokonce pokud dopadnete jako já, a první knihu čtete jako poslední, nic Vám z ní neubere fakt, že se Erika v čase dalších příběhů jako postava dost mění a vyvíjí. Příjemné a dobré počtení

Za mne silné 4 hvězdy.