Smrtící tajnosti
Robert Bryndza
Inspektorka Erika Fosterová / Erika Fosterová série
Jednoho mrazivého rána nalezne po probuzení matka svou dceru v kaluži krve zmrzlou na malé předzahrádce. Kdo mohl provést takovou věc – zavraždit dívku na prahu jejího vlastního domu, ještě k tomu během vánočních svátků? Po posledním, velmi bolestném případu se detektiv šéfinspektor Erika Fosterová cítí zranitelná, ale nakonec se rozhodne, že se ujme i tohoto vyšetřování. Jakmile začne se svým týmem na vraždě krásné tanečnice burlesky pracovat, najdou souvislosti s útoky ve stejné, dosud poklidné čtvrti Londýna. Všechny spojuje jeden detail – oběti byly napadeny černě oblečenou postavou s nasazenou plynovou maskou. Jen toto napadení však skončilo smrtí…... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: 2019 , CosmopolisOriginální název:
Deadly Secrets, 2018
Robert je prostě záruka kvality! Další neskutečně napínavé čtivo, které jsem si nesmírně užila a doslova zhltla jako malinu. Šestou hvězdu uděluji za originální a nečekaný konec!
Trošku jsem měla strach jestli kniha nebude drsná jako Chladnokrevně , ale byla jsem příjemně překvapená. Ke konci knihy už bylo jasné kdo je kdo, četla se výborně.
Přečteno v jednom dni,určitě lepší než předchozí díl.Některá má podezření se naplnila, jen hlavní zloduch byl někdo jiný i když jsem nebyla daleko.Určitě doporučuji a čekám na další pokračování.
Tato kniha se četla sama a měl jsem jí přečtenou ze všech jeho knih nejdříve. Psáno velmi čtivě, poutavě tak jak je u Bryndzy zvykem :-)
Dostal mě. Fakt. Měla jsem tip na vraha, ale takové rozuzlení by mě ani ve snu nenapadlo. Dokonalé. Robert Bryndza je fakt třída. Erika Foster opět čelí velmi vážnému případu a do toho ji potrápí rodinné záležitosti. Situace u Petersona mě překvapila, ještě nevím, jestli ale mile či ne. Zatím spíše nemile. I když člověk by mu to měl přát, ale... DOPORUČUJI.
Velmi se těším na další případ Eriky Foster.
Opět super počtení během kterého jsem se nemohla odtrhnout.
Myslela jsem si, že vraha znám, ale jak se ukázalo zase jsem to neodhadla správně. Velice mě mrzí osobní vztah Eriky, který jsem dokonce probrečela jako by byl můj vlastní, proto doufám, že v dalším díle se objeví nějaký nový detektiv v mužském hávu pro Eriku :)
Příběh nabírá pěkně spád už od začátku. Téma opět zajímavé a hlavně to rozuzlení
Po pátém díle, který byl pro mě trochu zklamáním, je tenhle opět naprosto super. Čtení jsem si fakt užívala. Myslela jsem si, že naprosto přesně vím, kdo je vrah, ale autor mě z toho rychle vyvedl :-) a rozuzlení příběhu mě překvapilo. Také se mi líbí, že je konečně více rozvinut soukromý život Eriky, i přes to, že není úplně šťastný...
Další skvělá kniha, kterou si určitě musíte přečíst. Takové odhalení jsem opravdu nečekala. Už se těším na další knihu od tohoto autora.
Sobota strávená ve společnosti Eriky a spol. Opět velká spokojenost. Perfektní atmosféra, maskovaní zločinci jsou tak nějak děsivější. Rozuzlení bylo působivé a originální. Knihu jsem si prostě užila. Tak zase příště...
Lepší než poslední pro mě nepovedené "Chladnokrevně", ale bohužel horší než předcházející knihy. Na Bryndzových detektivkách se mi vždycky líbilo, že jako jeden z mála autorů vždycky dokázal udržet vyšetřování kriminální zápletky v centru příběhu a vedlejší dějové linie o životě postav ji jen vhodně doplňovaly, aniž by ji přerušovaly. U posledních dvou knížek mám ale pocit, že vyprávění se na úkor řešení zločinu stále více stáčí na osudy postav, ale paradoxně nepřináší žádný jejich vývoj - Erika je už šestou knížku po sobě jen pořád stejná rebelka bez osobního života, která se jako člověk nikam neposouvá. Abych ale jen nekritizovala: knížce rozhodně nemůžu upřít zajímavý motiv vraždy i překvapivé rozuzlení a odhalení vraha, což je vlastně základem každého dobrého krimi. Přesto bych ale byla ráda, kdyby Bryndza ubral na zbytečných dějových odbočkách, které stejně příběhu ani postavám žádný rozvoj nepřináší, a soustředil se na hlavní zápletku tak skvěle, jako tomu bylo u dřívějších knih.
Mě to prostě baví!Pan Bryndza píše na můj vkus skvěle.Suprově se to čte-jedním dechem.Stále doufám že rozvine osobní cesta Eriky.
Skvělá kniha, myslela jsem že už jsem odhalila pachatele, ale omyl došlo k zajímavému zvratu. Knížku jsem četla jedním dechem a dokonce jsem vstávala i o půl hodiny dříve do práce abych stihla zhltnout alespoň dvě kapitolky. Super čtení už se těším na další.
První půlkou knihy jsem se docela prokousávala, ale druhá půlka měla ten správný známý "bryndzovský" spád. Těším se na další Eričin případ.
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Tak toto byla za mne nejlepší kniha od RB, jakou jsem zatím četla. Strašně se těším na další jeho literární počiny!