Poslední výkřik
Alison Belsham
Inspektorka Lexi Bennettová série
< 2. díl
Hledali smrt, nebo si je našla sama? Druhý případ Lexi Bennettové. Detektiv Lexi Bennettová se prochází ulicemi Canterbury, když zaslechne křik. Pod jednou z městských věží najde ležet tělo dospívající dívky. Skočila, spadla, nebo ji někdo strčil? Oliviini zoufalí rodiče tvrdí, že jejich dcera, talentovaná hudebnice, neměla pro sebevraždu důvod – a to samé tvrdí Lexiin synovec Sam, který Olivii znal. Když dojde k podobné události, rozhodne se Lexi dokázat, že jde o dílo sériového vraha. Dokáže ho zastavit dřív, než se nelítostný zabiják zaměří i na její rodinu?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2025 , Kniha ZlínOriginální název:
The Girl´s Last Cry, 2023

Námět puberťáků dováděných k sebevraždě silné, vyšetřování dobře popsané, jen styl mi připadal tuctový.

Anotace této knihy mě uvedla do rozpaků – v tom nejlepším slova smyslu. Neskutečně mě totiž zaujala, ale zároveň ve mně vzbudila určité obavy. Už se mi totiž několikrát stalo, že kniha s naprosto skvělým námětem a dokonalou anotací nakonec nesplnila má očekávání. Ne každý autor dokáže svůj originální nápad přetavit v poutavý a dobře vystavěný příběh.
Tentokrát jsem se ale bála úplně zbytečně. Jakmile jsem se dostala za druhou kapitolu, bylo mi jasné, že tohle bude výborné čtení. A nemýlila jsem se. Celý příběh, ačkoli se řadí mezi detektivky, má místy až hororovou atmosféru. Napětí by se dalo krájet a nejednou mě přiměl k zamyšlení – nad tím, jak snadno mohou být určité skupiny lidí ovlivnitelné a jak dalekosáhlé důsledky to může mít.
Sečteno a podtrženo, knihu jsem doslova hltala. Stránky mi pod rukama mizely neskutečnou rychlostí a já si užívala každou chvíli s tímto promyšleným, strhujícím příběhem. Skvělá zápletka, která vás nenechá v klidu – tohle si rozhodně musíte přečíst.
Jsem si jistá, že tento titul se zařadí mezi nejlepší knihy, které jsem letos přečetla.

První setkání s inspektorkou Bennettovou se mi opravdu líbilo. Tady jsem v rozpacích. Určitě nedokážu posoudit míru ovlivnitelnosti adolescentů na sociálních sítích, hlavně pak dopady na jejich psychiku a činy. Kniha se četla v celku dobře, děj místy ustrnul, aby opět nabral na intenzitě, kladně hodnotím krátké kapitoly i překlad, nenarazila jsem na žádné roztříštěné nebo nesrozumitelné pasáže. Co mi přišlo nevěrohodné, byl závěr s akčními scénami. Jednak vysvobození třináctiletého Sama visícího v katedrále na laně, ale i Lexino dobrovolné nasazení oprátky bylo pro mé detektivní gusto příliš fiktivní.
2018 | ![]() |
2020 | ![]() |
2022 | ![]() |
2024 | ![]() |
2025 | ![]() |
Kniha se čte skvěle , námět též dobrý . Akorát mi teda někdy lezla na nervy Lexi , místy se mi zdálo, že snad není ani kriminalistka a to už když sama vlezla do oprátky , to už mi přišlo trochu moc .