Řecká kuchyně
Enkhuizen Minkowski
Inspirace pro každý den série
< 17. díl >
Pokud jste se s řeckou kuchyní ještě nesetkali, budou pro vás řecké pokrmy jistě příjemným překvapením. V této kuchařce naleznete například osvěžující a chutnou studenou jogurtovou polévku, či nejrůznější předkrmy (mezedes) umně naaranžované na velkém tácu, což je tradice, která se v Řecku dodržuje již několik tisíc let. Jako hlavní chod si můžete vybrat z nejrůznějších druhů mas nebo zeleniny. Řekové s nimi dokážou úplná kouzla, – třeba taková jehněčí kýta s fazolemi nebo pečená ryba Psari Plaki a artyčoky a la Polita. Mezi recepty nechybí ani velmi chutné dezerty.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2007 , ReboOriginální název:
Greek, the Best recipes, 2003
více info...
Autorovy další knížky
2007 | Chuťovky a malá pohoštění |
2007 | Mléčné koktejly |
2007 | Jídla z jednoho hrnce |
2007 | Řecká kuchyně |
2007 | Speciality z brambor |