Řecká kuchyně podobné
Enkhuizen Minkowski
Inspirace pro každý den série
< 17. díl >
Pokud jste se s řeckou kuchyní ještě nesetkali, budou pro vás řecké pokrmy jistě příjemným překvapením. V této kuchařce naleznete například osvěžující a chutnou studenou jogurtovou polévku, či nejrůznější předkrmy (mezedes) umně naaranžované na velkém tácu, což je tradice, která se v Řecku dodržuje již několik tisíc let. Jako hlavní chod si můžete vybrat z nejrůznějších druhů mas nebo zeleniny. Řekové s nimi dokážou úplná kouzla, – třeba taková jehněčí kýta s fazolemi nebo pečená ryba Psari Plaki a artyčoky a la Polita. Mezi recepty nechybí ani velmi chutné dezerty.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2007 , ReboOriginální název:
Greek, the Best recipes, 2003
více info...
Podobné knihy (6)
Řecká kuchyně Martha ElefteriaduPřipravte si dolmades nebo stifado, upečte si k odpolední kávě baklavu, večer na grilu může zavonět suvlaki. K němu podávejte oblíbenou studenou omáčku tzatziki. Připijete-li si k jídlu ještě sklenkou řeckého vína, vytvo... více
Řecká kuchyně kolektiv autorů
Řecká kuchyně je velmi rozmanitá, zdravá, nenáročná na přípravu a poskytuje široký výběr jak pro milovníky všech druhů masa, tak pro ty, kteří raději volí pokrm bezmasý. Potěší každého, kdo dokáže ocenit nejen chuť, ale ... více
Mazi - Řecká kuchyně Christina Mouratoglou
Christina Mouratoglou a Adrien Carré milují řecké jídlo, a proto si v červnu 2012 otevřeli v londýnském Notting Hillu restauraci MAZI. Kladou důraz na to, aby se lidé mohli sejít, bavit se a podělit se o jídlo na stole.... více
Řecká kuchyně 2 kolektiv autorů
Encyklopedie kulinárního umění ; sv. 2 více
Domácí řecká kuchyně Veronika Hájková
S nadsázkou se někdy říká, že naše civilizace má své počátky u řeckého stolu. Řecká kuchyně je založená na principu kvalitních, jednoduchých surovin a lahodných kombinací chutí. Kuchařka Veroniky Hájkové a George Agathon... více
Grécka kuchyňa kolektiv autorů
Do Grécka sa nechodí len za antickými pamiatkami, či nádhernou prírodou, ale aj za výborným jedlom. V národnej kuchyni Grécka nájdeme najlepšie chute stredomorskej oblasti. Citróny, cesnak, olivy, jahňacina, ryby, parada... více
Autorovy další knížky
2007 | Chuťovky a malá pohoštění |
2007 | Mléčné koktejly |
2007 | Jídla z jednoho hrnce |
2007 | Řecká kuchyně |
2007 | Speciality z brambor |