Italské sýry
Federico Coria , Claudia Moriondo , Eli Morandi
Poznejte a objevte 100 italských sýrů Italské sýry jsou jednou z věcí, které proslavily Itálii. Jejich tajemství odhalíte na stránkách této knihy, která odkrývá jejich výrobu, historii i sto nejdůležitějších a nejslavnějších sýrů. Naučí vás vhodné kombinace s víny i s jinými potravinami a ukáže vám, jak uspořádat hostinu se sýrem a vínem v hlavní roli. Zjistíte, které sýrové pokrmy jsou typické pro různé regiony, a nakonec se naučíte zapojit sýr do tradičních i neobvyklých receptů. Otevřete tedy knihu a poznejte jednu z dominant Itálie.... celý text
Přidat komentář
Jako milovník výborných sýrů jsem byl dlouho na rozpacích zda volit jako Nr. 1 - Francii nebo Itálii. Rozhodlo městečko Tre Porti kousíček od Benátek a tam probíhající (každou středu a sobotu) trh. Zážitek je to famózní . Množství stánků a v nich neuvěřitelný výběr zejména sýrů. Neznám v Evropě lepší "stánkaře" ! I když nejsem příznivec ovčího sýra Pecorino (v této knize 17 druhů), tak nabídnutou ochutnávku nešlo odmítnout.
Kniha je pro "fajnšmekry" dobrým průvodcem, zejména proto, že vybrat si chuťově ten pravý druh sýra je "kumšt".
Bella Italia" !