Dům hrůzy
Edgar Wallace
J. G. Reeder série
Hlavní hrdina románu J.G.Reeder se snaží dopadnout nebezpečného lupiče a vraha,který po útěku z vězení se svými lidmi připravuje velkou loupež.
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 1992 , AmetystOriginální název:
Terror Keep, 1927
Zábavný příběh o geniálním zločinci a o policistovi, který ho dvakrát dostal. Reeder i Margareta mi byli moc sympatičtí a jejich romance byla roztomilá, jeho ostýchavost a její odhodlání. Navíc nebyla Margareta žádná sněhová vločka, ale měla hlavu na svém místě. Jenom konec mi připadal takový... uťatý. Vidět poslední přestřelku ve filmové podobě, možná bych byla spokojená, její popis ovšem byl velice strohý, takže jsem z toho měla tak trochu pocit jako "a to je všechno?"
Vrátil jsem se po létech ke knihám E. Wallace a opět mě uspokojují a to i tato knižka, je zajímavé, vzhledem ke stáří kdy byla napsaná, že má stále ještě své kouzlo a napětí.
Stará detektivka, mám je ráda pro atmosféru, nejsou to zbytečné krváky a mají skvělé překlady.
1992 | Mrtvé oči Londýna |
1930 | Černý opat |
1932 | Zelený Lučištník |
1970 | Žabí bratrstvo |
1992 | Smečka děsu |
Klasická dobrá detektivka s romantickou zápletkou. Chvílemi úsměvné a chvílemi strašidelné a na konci opět žádost o ruku. OD Wallace mám detektivky ráda. Má to vše, co si může čtenář přát. Občas sází na samozřejmost, že děj a postavy už jsou známé, ale některé pasáže nejsou tak rozepsané, ale na kvalitě to neubírá.