Jak chutná dolce vita - Klasické i moderní recepty z Říma
Eleonora Galasso
Řím – těžko bychom v Evropě hledali město víc prostoupené dějinami a tradicí. Jejich odraz se promítá i do pestrosti zdejšího jídla. Eleonora Galassová, italská novinářka, bloggerka a instagramová hvězda píšící o jídle, vás zavede do postranních uliček i paláců a seznámí vás se zvyky, společností a skrytými poklady tohoto Věčného města. Najdete tu recepty pro každou příležitost: od rychlých a poctivých snídaní a živých pokrmů al fresco až po improvizované, ale působivé občerstvení na party pro přátele a romantické večeře. Při listování knihou se bude opravdu těžké rozhodnout, co dřív z autentických římských jídel vyzkoušet: těstoviny zapékané s chřestem, pancettou a sýrem, mozzarellu v kočáře, dorádu v bramborové krustě, ricottovo-kokosové koule, římské pusinky s pomerančovou omáčkou, saltimboccu po římsku, dušeného králíka s hroznovým vínem a olivami. Ale dost! Víc vám neprozradíme…... celý text
Literatura naučná Kuchařky
Vydáno: 2017 , Slovart (ČR)Originální název:
As the Romans Do: Authentic and reinvented recipes from the Eternal City, 2016
více info...
Přidat komentář
Kuchařka na první pohled vypadá hezky, efektně. Nicméně dle mého názoru je v knize až moc velké množství fotek paní spisovatelky na úkor toho, že tak u 1/3 jídel chybí jakákoliv ilustrační fotografie. Kuchařka je na mě až moc obsáhlá, recepty jsou jinak v pořádku, k tomu co jsme zkusili nemáme tolik co vytknout. (V receptech se objevují občas hodně extravagantní suroviny) Jinak bych paní spisovatelce doporučila pro další kuchařky méně v knihách prezentovat sebe a více jídla.. Myslím že pokud bychom opustili od všech fotek které se netýkají jídla, mohli bychom kuchařku tak o 1/4 zkrátit