Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy

Jak se král Země víl naučil nenávidět příběhy
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/544873/bmid_jak-se-kral-zeme-vil-naucil-nenavidet-pribehy.jpg 4 574 574

I srdce z kamene se dá zlomit. Ilustrovaný doplňkový díl série Krutý princ. Než se z něj stal krutý princ nebo podlý král, byl jen obyčejným vílím dítětem se srdcem z kamene. Odhalte nová tajemství Cardana, záhadného krále Země víl Elfhame! V pohádkově snivém vyprávění nahlédněte do různých období Cardanova života, která byla plná intrik, nebezpečí, zrady, humoru i dramatických událostí. Každou kapitolu navíc doprovázejí velkolepé celobarevné ilustrace Roviny Cai, které z titulu udělají chloubu každé knihovny.... celý text

Toto vydání knihy ještě není v prodeji. Má být od 04.11.2024
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Bude vydáno: , CooBoo
Originální název:

How The King Of Elfhame Learned To Hate Stories, 2020


více info...

Přidat komentář

Knihomolka97
02.10.2024 4 z 5

Za tuto knihu jsem upřímně ráda. Jsem ráda, že Cardan dostal alespoň trošku svého prostoru, i když jsem myslela, že se o něm dozvím ještě o něco více. Kniha je nádherně ilustrovaná a celkově hezky zpracovaná.

Tyna_Pav
18.08.2024 5 z 5

Nádherná kniha, stále stejně čtivá jako původní série, jen obohacená o absolutně překrásné ilustrace.


Hoshi
13.07.2024 5 z 5

Bylo to velmi čtivé, taková jednohubka, ale příjemné. Dozvídáme se něco málo navíc, než je uvedeno v knihách, ale i tak je to pořád málo a autorka mohla přidat ještě něco navíc, příběh o kousek prodloužit..
Tuhle knihu jsem si pořídila výhradně pro tu překrásnou obálku a ty ilustrace uvnitř... Až mi srdce zaplesalo, jak moc se mi líbí!

Inugoya
13.07.2024 3 z 5

Kniha, která je tak trochu zbytečná.
Popisuje totiž to, co už známe, jenom z Cardanova pohledu. Dostaneme sice pár informací navíc, ale nic, bez čeho bychom se neobešli.

Nicméně musím vyzdvihnout grafické zpracování. Krásné ilustrace jsou opravdová lahůdka pro oko.

Zaryté fanoušky série ale tohle dílko určitě potěší.

Lllvicek
17.06.2024 5 z 5

Nádherná kniha, ale upřímně kdybych ji nečetla nic by se nestalo . O neslavném životě Cardana je v samotných knihách zmínek dost, každopádně tohle byla opravdu lahůdka pro fajnšmekry a mně se velmi líbila . Slupla jsem ji asi do hodinky a ty ilustrace jsou opravdu nádherné . Přesně takhle jsem si je představovala a musím říct, že i ty vyprávěné příběhy měli své kouzlo a vlastně se mi líbilo jak to lehce naznačilo Cardanovu posedlost Jude a jak s ní vlastně začal .

Takže za mě to není něco co musíte číst, ale pokud tenhle svět a hrdiny v něm máte rádi, je to krásný a velmi nostalgický návrat k nim. Trochu mě jen mrzí, že to mohlo být klidně delší a možná si víc vyhrát s příběhem jak to bylo s Jude a Cardanem z té jeho strany. To by nebylo vůbec špatné. Vážně bych chtěla vědět a přečíst si, jak ji postupně propadal a zamilovával se... Její pohled byl fajn, ale když už vydat knihu s jeho příběhem, možná tam o tomhle mělo zaznít víc. I tak dávám 5, protože já je prostě nemůžu nemilovat a tahle kniha je prostě a jednoduše jedna z nejhezčích v mé knihovně .

zuzca.h
27.05.2024 5 z 5

Krátké povíky navazující/doplňující na serii Krutý princ s nádherným ailistrucema.
Knížku jsme přečetla za jeden večer, čekala jsem trošku větší náhled do Cardanovi hlavy a vysvětlení některých věcí...
Každopádně tudle knížku si může přečíst i ten kdo serii s Cardanem nečetl.

Nel-ly
22.05.2024 4 z 5

Ta knížka je fakt krásná... ale nečekala jsem, že tam bude nějak zajímavý příběh. Prostě jen, že to chci, protože je krásná a protože Cardan.
Ale překvapivě i příběh mě bavil a dal i další vhled do jeho vztahu k Jude, což mě potěšilo.

Debbra
25.04.2024 5 z 5

Příběh z pohledu Cardana se mi velmi líbil a nemluvě o nádherných ilustracích v knize, kde jsou všichni perfektně vyobrazeni. Knihu jsem přečetla na jeden zátah takže určitě doporučuji.

Luccinda
02.04.2024 5 z 5

Tahle doplňková knížka ke Krutému princi mě uchvátila snad ještě víc než celá série. Povídky z vílího světa jsou totiž doplněné o nádherné ilustrace Roviny Cai, které dělají knížku jednou z vůbec nejkrásnějších, jaké se mi kdy dostaly do rukou.

I po příběhové stránce ale mají povídky co nabídnout. Zaměřují se hlavně na život prince Cardana před, během, ale i po událostech Krutého prince. Čtenáři tak mají možnost jeho postavu poznat ještě lépe než doposud. Za mě to bylo opravdu příjemné zakončení série.

Micho86
25.03.2024 3 z 5

Krátké, roztomilé a ty ilustrace jsou samozřejmě krásné, na žádné stránce nechyběl obrázek, zabraly vlastně víc místa než text.
Tady se shodneme s ostatními čtenáři, i já jsem čekala pohled na věc ze strany Cardana a ač byl obsah docela pěkný, nemůžu pochopit, proč autorka nevyužila prostor pro doplnění princových myšlenek, vytvořila si k tomu příležitost a pak ji ukázkově promrhala.
Naštěstí je to krátký dodatek a jde v něm spíše o ilustrace, když dáte na recenze a nekoupíte si tento útlý svazek kvůli slovům namísto obrázků, budete ve výsledku nejspíš mnohem spokojenější.

Kateřina259
19.03.2024 4 z 5

Na tuhle knihu jsem se těšila, jako bonusová kniha měla strašně velký potenciál, ale provedení už tak skvělé nebylo. Líbilo se mi to, ne, že ne, ale autorka z toho mohla vytěžit mnohem víc. Například bych ocenila něco více z toho, jak se cardan do jude zamiloval.

Nikidree
11.03.2024 3 z 5

Označila bych to za takovou trochu oschlou třešinku na dortu. Oschlou proto, že jsem čekala (a doufala) v něco jiného, než čeho jsem se dočkala.
Ačkoliv bylo zajímavé, přečíst si pár střípků z Cardanova života, neoslovilo mě to tolik, jak jsem si myslela.
Osobně bych uvítala víc info k tomu, jak Cardan propadl Jude. Ten jejich vztah mi totiž nedává spát, ačkoliv jim to přeji.
Avšak ilustrace jsou opravdu pěkné a přeci jen je tam pár zajímavých informací z princova života.

knidopel
11.03.2024 4 z 5

Pěkná doplňková kniha s krásnými ilustracemi. Přečteno za večer. Líbil se mi pro změnu pohled na věc a vyprávění z Cardanovy strany.

marianna7090
02.03.2024 4 z 5

Príjemné doplnenie série.
Ilustrácie sú neskutočne úžasné.
Knižka je úplný must have pre každého fanúšika tento ságy.

zirafinec
28.02.2024 4 z 5

Ty ilustrace jsou skvost.

stejfina
02.02.2024 5 z 5

Velmi milá jednohubka na jeden večer před spaním. Myslím, že tohle si musí každý fanoušek krutého prince užít. Chtěli jsme víc Cardana a to jsme taky dostali :-) Příjemnou atmosféru této knížky dokresluje krásná obálka a všude přítomné ilustrace.

Liuyio
17.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Moc se mi líbili obrázky které v té knize byli. Kniha je napsaná z pohledu Cardana a dala celé téhle knižní trologii větší grády. Četla bych ji spíše až po celé triologii

Foxie89
30.09.2023 3 z 5

roztomilé a krásně ilustrované počtení :)

Jajinka713
23.09.2023 5 z 5

Pěkné zakončení série, za chvíli přečteno.
A aspoň jsme o trochu více mohli poznat Cardana a jeho minulost z jeho pohledu.

Patrochilles
05.08.2023 5 z 5

Skvělá doplňková kniha k sérii Krutého prince. Přečetla jsem ji za jedno odpoledne, a rozhodně se k ní v budoucnu vrátím. Nebylo to nic akčního nebo dobrodružného, nemělo to napínavou zápletku - i když nějaká zápletka tam byla. Je to takové rychlé počtení, ale věřím, že si ho zamilujete :)