Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně

Jak se vařívalo a žilo v jihočeské hájovně
https://www.databazeknih.cz/img/books/83_/83501/bmid_jak-se-varivalo-a-zilo-v-jihoceske--VEW-83501.png 5 6 6

Vzpomínky formou dopisu dospělé dceři tvoří paralelní text k množství oblíbených rodinných kuchařských receptů, díky nimž si můžeme uvařit cvekálky, kucmoch, šušňák, jihočeskou zavrcenou a šestinedělkovou polévku, jakož i vejmrdu či pumpernykl, nebo upéct správnou svíčkovou, tažený štrúdl, mydlipupky a další dobroty, o kterých se nám možná ani nesnilo. Anna Sedlmayerová totiž nebyla jen slavná spisovatelka, ale také výborná kuchařka. Vyrůstala v jihočeské hájovně a její maminka a tety měly za sebou službu ve Vídni, což se v Annině kuchyni pochopitelně projevilo. Kdo ochutná podle jejích receptů zhotovené pokrmy, určitě nebude litovat. A kdo má rád atmosféru časů dávno minulých, ten si navíc příjemně počte, neboť i receptová část je plná odboček a veselých historek, v nichž autorka vzpomíná na své rodiče a početné příbuzné... celý text

Přidat komentář

hapac
12.02.2019 4 z 5

Milé vzpomínání s připomínkou obyčejných receptů.

dagmar5477
06.01.2018 5 z 5

Moc hezky sepsané vzpomínky a recepty.