Jako my všechny
Cathy Kelly
Hana, Leona a Emma jsou přítelkyně a žijí v Irsku, v Dublinu. Seznámily se na poznávací cestě do Egypta. Hana prožívá úspěšné období: po dramatickém rozchodu s přítelem si doplnila vzdělání, zhubla a našla si kvalifikovanou práci, která ji baví. Leona je matkou tří dorůstajících dětí. Je rozvedená, pracuje jako sestra ve veterinární ordinaci a miluje zvířata. Zoufale touží po lásce muže, je romantická a pevně věří, že někde ve vesmíru na ni čeká její rytíř na bílém koni. Nejmladší Emma je šťastně vdaná, ale marně touží po dítěti. Bojuje s tyranským otcem a stará se o vážně nemocnou matku.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2006 , BB artOriginální název:
Someone like you, 2000
Čekala jsem plytkou romanci, kde budu znuděně otáčet stránkami, ale musím uznat, že jsem se mýlila.
Příběhem provází tři ženy, které se seznámily na dovolené v Egyptě a po jejím skončení spolu zůstaly v kontaktu. Každá z nich řeší své strasti i radosti. Až na pár maličkostí příběh vyzníval poměrně reálně.
Někdy se mezi řádky objevovala moudra, které se dají aplikovat do každodenního života.
Každá z hrdinek zažívá něco jinýho a tím, jak byla knížka rozsáhle napsaná, mi přišlo, jako kdyby byly spojený 3 různý příběhy dohromady. Nedokážu si vybrat, který z nich by byl samostatně nejlepší. Každý měl něco do sebe :)
Čekala jsem strašnou blbost. Potom jsem se začetla a bylo to pro mě víc než příjemné překvapení.
2013 | Kouzlo Vánoc |
2009 | Klub zlomených srdcí |
2011 | Zlaté náměstí |
2013 | Zámek lásky |
2006 | Jednou provždy |
No, nebyla to úplná topovka - spousta dramat a omylů = jako v životě, ale nakonec v podstatě vše dobře dopadlo, takže spokojenost. Občas se mi to nečetlo nejlíp, stránky neubíhaly nějak extra rychle.. je to dost tlustá knížka, i když menší než ta předchozí. Ale jo, šlo to = lehce nadprůměr, protože je to ze života a je tam několik moudrých rad, což se může někomu hodit. Asi vhodné i pro puberťačky.