Převtělený mstitel
Craig Russell
Během čtyřiadvaceti hodin jsou nalezeny dvě oběti záhadného vraha: vlivný politik, který kdysi býval levicovým radikálem, a expert na genetiku. Oba muži byli skalpováni. Na místech činu zůstaly dva rudé vlasy, jež nepatřily ani jedné z obětí. Ukáže se, že byly vytrženy z čísi hlavy před dvaceti lety... Detektiv Jan Fabel a jeho tým začíná pátrat po velmi inteligentním a rafinovaném vrahovi, který má v úmyslu zabít a skalpovat několik dalších lidí. Co mají jeho oběti společného? A co „Hamburského kadeřníka“, jak novináři vrahovi přezdívají, motivuje k tak brutálním činům? Aby Fabel uspěl, musí se ponořit hluboko do minulosti, o šestnáct století zpět, kdy se měl narodit mstitel, který se znovu a znovu vrací na tento svět. Detektiv odhaluje děsivé souvislosti mezi mumifikovaným tělem z hlubin starověku, teroristickou skupinou, o níž se věřilo, že dávno neexistuje, a vrahem, jenž je přesvědčen, že se reinkarnoval, aby vykonal odplatu na těch, kteří ho v minulém životě zradili. Kniha Převtělený mstitel je třetím titulem z řady thrillerů, v nichž hraje hlavní roli šéf hamburského oddělení vražd Jan Fabel. Předchozí dva romány – Krvavý orel a Vraždy podle Grimmů – vyšly v nakladatelství Daranus.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2011 , DaranusOriginální název:
Eternal, 2007
Musela jsem si dát ve čtení pauzu, neboť mě to na poprvé neoslovilo. Bylo tam na mě až moc postav, které se mi pletly. Ale námět jako takový mi přišel zajímavý.
U mě dobrý. Mám ráda historii a německé reálie. Klidně i od Brita. Jan Fabel z Fríska je mi sympatický a oceňuji, že se nesnaží podobat postavám ze severských detektivek. Nejvíc působivá byla vzpomínka starého pána na kobercový nálet.
Přečteno téměr na posezení. Kniha je mistrně napsaná a vtáhla mě do děje ihned. Bohužel ale postrádá nějaké větší vyšetřování nebo pátrání, které se odehraje až na konci. V celkovém součtu asi o něco lepší než Bratři Grimmové a pokud jste si Fabela oblíbili minule, určitě nebudete zklamáni ani tentokrát.
dobrá kniha,ale nenadchla mě tak jako Krvavý orel,moc dlouhé vyprávění,žádný děj,který by mě strhl do knihy...
Po Vraždách podle Grimmů jsem si koupila další dvě knihy od Russella,ale tady jsem byla dost zklamaná.Samá politika a málo akce.
2018 | Kde se skrývá ďábel |
2011 | Vraždy podle Grimmů |
2009 | Krvavý orel |
2011 | Převtělený mstitel |
2013 | Fantom karnevalu |
Rozhodně zajímavá knížka. Ne tak zajímavá jako předchozí v sérii, ale také mě velmi bavila.