Janičiarova žena
Jana Pronská
Pútavá historická romanca obľúbenej autorky. Keď sa rytier Richard Salmo vracia do pevnosti Litava, túži iba po tom, aby obnovil panstvo svojho otca. Vôbec neráta s tým, že ho očarí miestna dievčina, z ktorej sa vykľuje dcéra grófa Pálfiho. Gabriela má oči iba pre krásneho rytiera, a tak keď vysvitne, že otcovia dohodli ich sobáš, nemôže byť šťastnejšia. Vladan Pribojič, ktorému bola pôvodne prisľúbená, sa však nemieni vzdať. Využije situáciu po príchode Osmanov, predá Richarda do otroctva a zmocní sa jeho majetku. Vďaka nezlomnej vôli žiť sa Richard po rokoch vráti do rodnej krajiny, no je z neho krutý, neľútostný janičiar, ktorý nevie zabudnúť na krivdy a zradu z minulosti. Dostane ešte šancu vzkriesiť lásku, v ktorú kedysi veril? Podarí sa mu zachrániť milovanú ženu a uzdraviť vlastné srdce, otrávené nenávisťou?... celý text
Čítaním tejto knihy som sa preniesla do Uhorska, v ktorom vyčíňali osmani, drancovali ho a plienili. Na pozadí týchto strašných udalostí sa odohráva jeden krásny príbeh dvoch mladých ľudí. Krutý osud a najmä krutí ľudia ich však rozdelia, zničia a pošliapu ich dôstojnosť. Do posledných strán som ostávala v napätí. Nájdu si k sebe opäť cestu? Stále ich spája to silné puto? Zvíťazí dobro nad zlom?
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡
Pekná historická romanca z obdobia vpádu Turkov do Uhorska. Pútavé rozprávanie, ktoré poteší romantickú dušu.
Jana Pronská je autorkou historických romancí, jejichž děj je situován na slovenské hrady, tvrze, zámky. Janičiarova žena se odehrává na hradě Čabraď a na pevnosti Litava, kde autorka rozehrává příběh lásky dcery grófa Pálfiho Gabriely a mladého pána z Litavy.
Je to krásná, oddechová četba, určená zejména těm čtenářkám, které milují historii
a nepohrdnou jemnou romantikou, která pohladí po duši.
2011 | Hřích první noci |
2018 | Rebelka |
2017 | Kumánska princezná |
2013 | Kliatba |
2020 | Šťastné náhody |
No,neviem či by ju Richard ešte chcel,keď mu spávala dva roky s iným.Ale príbeh to bol skvelý.Pronská totiž píše len skvelé príbehy.