Jatka
Lee Child
Jack Reacher série
Jack Reacher se objevuje na scéně: bývalý vojenský policista vystoupí v malém městě v Georgii z autobusu a je uvržen do vězení. Za vraždu, kterou nespáchal.
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2000 , BB artOriginální název:
Killing Floor, 1997
![Alex732 Alex732](https://www.databazeknih.cz/img/users/67_/67244/m_67244-a25.gif?v=1459854944)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Z počátku jsem si připadal jako ve filmovém komixu. Dlouho jsem nečetl nic, co by vyprávěl hlavní hrdina v první osobě, ale zvykl jsem si. Komixový pocit umocňuje i fakt, že hlavní hrdina je SUPERHRDINA. Celkem fajnové oddychové čtení.
![koubin007 koubin007](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/2215/m_koubin-PB9.jpg?v=1688104320)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Děj románu běží tempem pádícího nosorožce se zabodnutým kopím v zadku. Na tupé zírání do nicneříkajícího květnatého textu zapomeňte, spíše očekávejte, že vás bude bombardovat propracovaný akční blizzard vzájemně do sebe zapadajících kousků puzzle. Je to prostě skvělá kniha určená k hloubkové regeneraci přepracovaných mozkových závitů a doporučuji ji každému, kdo se chce pobavit.
PS: Série knih, jako předloha zprašeného hollywoodského filmu.
![monitor22 monitor22](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
Skvělá kniha, doporučuji.
Druhá kniha o Reacherovi, kterou jsem četl (první byla kniha za cenu života)
![number00 number00](https://www.databazeknih.cz/img/users/28_/28442/28442.jpg?v=1381127934)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Me prvni seznameni s panem Reacherem. Musim uznat, ze pan L. Child umi. Dej ctenare vtahne a vyplyvne ho az na konci knihy, kdy uz v podstate neni o cem psat, protoze zije jen Reacher a par kladnych postav:-D. Dej neni nikde zbytecne protahovat, proste si plyne svym prirozenym tempem az do klidneho zaveru, ktery mohl mit trochu napinavejsi vyvrcholeni.
![AnnaCZ AnnaCZ](https://www.databazeknih.cz/img/users/22_/22832/22832-k7b.jpg?v=1466441420)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Knížka nebyla nijak špatná, ale ani nijak "zábavná". Děj se dal velmi snadno předvídat. Dala bych tak 50%. Určitě časem zkusím i další knížku autora - s nadějí, že bude o něco lepší než tato ;-)
![pobijecmuch pobijecmuch](https://www.databazeknih.cz/img/users/56_/56306/m_pobijecmuch-tOV.jpg?v=1540824527)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Co dodat k sérii Jack Reacher. Asi nic. Jedna z nejlepších sériích v žánru současného thilleru. Samozřejmě se najde díl, který je slabší, ale to je snad v každé pokračování. Příběhy s Jackem Reacherem jsou velmi čtivé a mají spád.
![Moňa69 Moňa69](https://www.databazeknih.cz/img/users/34_/34176/34176.jpg?v=1390253182)
![2 z 5 2 z 5](img/content/ratings/2.png)
Asi se k tomuhle budu muset ještě někdy vrátit - zřejmě jsem Jatka četla v nějakém divném rozpoložení, ale připadalo mi to tak nějak jalové:(
![Moniks Moniks](https://www.databazeknih.cz/img/users/33_/33524/33524-vcq.jpg?v=1473186567)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Skvěla kniha od Childa ...pěkně se čte , napinave až do konce , závěr jsem nečekala takovy ,,,,supr.jdu na Muž na odstřel.
![Dera Dera](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/24250/dera-pGP.jpg?v=1541175345)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Tato kniha mě urputně zaujala hned na začátku a už nepustila. Skvělá, napínavá. Jack Reacher je fakt kapacita a vlastně takový Superman, ale jeho bezchybné dedukce o dalších postupech mě někdy přiváděly do rozpaků. Vím, je to bývalý vojenský policista s velkou praxí v tomto oboru a proto nebudu dále nic namítat..:-) Jdu do knihovny pro další knihy Lee Childa. Určitě budou stát za to...
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Úžasná, nemohla jsem se od ní odtrhnout, asi proto jsem skončila se čtení až někdy ve 2 ráno, dokud jsem to nedočetla :D Hned jdu číst další. :)
![kosmi kosmi](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Výborně jsem se bavil. Skvěle napsáno, ani chvilku nenudí, skoro se nedá odložit knížka. Akorát ta dedukce hlavního hrdiny je hodně přitažená za vlasy, ale zábava je to náramná.
![marapavelka marapavelka](https://www.databazeknih.cz/img/users/36_/36506/marapavelka-mDI.jpg?v=1617708176)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Nebylo to špatné, ale že by to byla nějaká pecka se také říct nedá. Hlavně je problém, že jsem si k Jacku Reacherovi nedokázal vytvořit žádný vztah.
![egan egan](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Dobrá kniha "na jeden záťah". Prečítaná za pár hodín. Lee Child vie veľmi rýchlo vtiahnuť čitateľa do deja, pekne buduje atmosféru, dej ubieha závratne rýchlym tempom. Nevadili mi krátke, jednoduché a strohé vety. Páči sa mi rozprávanie v prvej osobe - myslím, že je to polovica úspechu tejto knihy. Pekný a dynamický thriller.
Moja prvá kniha s Jackom Reacherom a nie posledná. Trochu sa bojím, že budú ďalšie príbehy úplne rovnaké, napísané podľa jednej šablóny ako na bežiacom páse :) Uvidíme...
![Toja75 Toja75](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![5 z 5 5 z 5](img/content/ratings/5.png)
Souhlasím se vším, co napsala Felia.
Childa si dáváme v rodině k narozeninám i pod stromeček, je to tutovka, která se zatím líbila všem.
Jatka byla úplně první knížka, kterou jsem od něho četla a od té doby se vždy v knihkupectví dívám, zda nevyšel nový.
1999 | ![]() |
2000 | ![]() |
2000 | ![]() |
2001 | ![]() |
2008 | ![]() |
Alkohol a cigarety. Tak tohle v porovnání s díly otců zakladatelů Hammetta a Chandlera zmizelo. Jinak jde o drsnou školu často mnohem drsnější, kde nechybí rychlý spád děje, napětí, neohrožený hlavní hrdina, vtipné hlášky, ich forma a samozřejmě překombinovaná a těžko uvěřitelná zápletka.
75 % (aktuálně 206 hodnocení, 88 %).