Jeden z nás
Shari Lapena
Udržet tajemství mezi sousedy, kde každý každého zná, může být těžké. Vražedně těžké... Ovzduší na poklidném newyorském předměstí, kde jsou k sobě všichni milí a vstřícní, rozvíří anonymní dopis zanechaný v jednom z domů. „Omlouvám se. Můj syn se k vám nedávno vloupal. A nejen k vám.“ Čí je to syn? A co mohl odhalit? Dohady a podezření na sebe nenechají dlouho čekat. Pak je však jedna z místních žen nalezena mrtvá – a tento objev strhne lavinu napětí. Kdo ji zabil? Kdo ví víc, než říká? A mohl to být opravdu jeden z nás?... celý text
Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: 2023 , TémbrOriginální název:
Someone We Know, 2019
Interpreti: Martina Hudečková , Libor Hruška
Teda az do posledni chvile jsem si myslela,ze to byl nekdo jiny.....za me asi nejlepsi knizka od Lapeny,alespon pro me :)
Pořád váhám, jestli je to moje nejoblíbenější kniha od Shari Lapeny, ale nakonec asi pořád těsně vede Nevítaný host. Každopádně Jeden z nás je takový ten příběh, u kterého si lámete hlavu, ale autorka vás stejně převeze. A takové thrillery mám nejradši (protože není nic horšího než thriller, u kterého tušíte, jak dopadne). Perfektní postavy, každá se svým tajemstvím, a postupné skládání střípků toho, co se v té nóbl ulici vlastně stalo. Neodložitelné!
Jako první jsem od autorky četla Nevítaný host a moc se mi líbilo, jak vykreslila celkovou atmosféru... A to mi právě u knihy Jeden z nás chybělo. Jinak ovšem čtivě napsané a závěr mě překvapil.
Kniha byl dobře zamotaná. Až do poslední stránky, by mě nenapadlo, jak to celé dopadne.
Tohle byla jízda...Opravdu parádní čtení. Motáme, motáme až se rozmotáme. Výborný děj, mě autorka nezklamala a určitě se těším na další její knihu.
Fakt jsem mile překvapen. Kniha má spád. Trochu mě ze začátku rušil netradiční styl - autorka píše v přítomném čase. Díky však zajímavému příběhu lze tento detail přehlédnout.
Při seznamování s hlavními postavami příběhu mi chybí trochu jejich popisu, což se doplní později během čtení. A tak představa o vhledu osoby, kterou si čtenář na začátku vytvoří, je náhle rozmetána doplněním
jednoduchého popisu autorkou.
Jinak všem vřele doporučuji.
Vynikající detektivka, jak od Agáthy Christie. Bohužel jsem opět uhádl někde v půli knihy pachatele i když se mě autorka až do posledních stránek snažila zmást. Také mi trochu vadil styl psaní v přítomném čase. SPOILER: A opět se mě zdálo dosti hloupé rozdávání omluvných dopisů, když oběti vloupání o ničem nevěděli a nikdy by se to nedozvěděli, ale k příběhu to nakonec patřilo.
Brilantní!!!Od autorky mám načteno vše a tahle kniha je TOP. Žádná hluchá místa, počet podezřelých se zvyšuje, napětí se stupňuje a v hlavě pořád měním svoje tipy na vraha,no byla jsem blízko. Doporučuji!
Shari Lapena píše skvěle, její předchozí knížky se mi líbily moc, tato nejvíc. Je to napínavé, spletité, všichni něco tají, všechno je jinak, než to vypadá...Mám chuť si to přečíst znovu, abych tentokrát tu pavučinu mohla v klidu sledovat a vnímat ty náznaky, které se nám tu skrytě předkládají...Za mě dokonalé. :-)
Tahle autorka prostě umí psát! Každou její knihu přečtu za 2 dny. Neskutečně napínavý a zamotaný. Vraha jsem vůbec neodhalila. Bohužel děj moc originální není, proto dávám 4 hvězdy. I tak ale doporučuji!
Lahůdka na jeden den, která vás k sobě připoutá od prvního písmenka až po to poslední.
Zamotané, napínavé, skvělé.
Tohle se opravdu moc povedlo a já můžu jen doporučit.
*****
Kniha byla zajímavá :-) Hodně postav, detailně vykreslené prostředí, všichni jsou sousedé :-) Je to celé velmi zamotané... Musím uznat, že jsem do konce tipovala, že vrahem je někdo jiný a to velmi oceňuji :-) Ve vyprávění hodně skáče mezi postavami, na věci je nahlíženo pohledem různých postav :-) Jdu na další knihu :-)
Jáj, no tak toto bola divoká jazda.Vynikajuca detektívka, ktorá má všetko , čo dobrá detektívka má mať.Šialena jazda, kedy sú už všetci podozriví.Ozaj super a podľa konca čakám pokračovanie.
Knihu jsem si užila od začátku do konce, žádné nudné pasáže.
Co všechno dokáže způsobit jedna vražda v poklidné čtvrti? Ukazuje se, že každý má nějaké tajemství a ničí život není tak dokonalý, jak se jeví. Začíná kolotoč lží, pochybností, podezření, strachu … Autorka se bravurně snaží svést čtenáře ze stopy … každý je podezřelý ... samozřejmě, že nic není tak, jak by se na první pohled mohlo zdát. Za mě nejlepší z knih od S. Lapeny.
Sice jsem si občas při čtení říkala, že asi už mě na tyhle thrillery pomalu přechází chuť a že jsem jimi přesycena, ale kniha je to prima.
Trochu mě mrzí, že manžel promiskuitní a mrtvé Amandy nedostal víc prostoru, protože se mi zdál jako dobrý chcípák. Jen mi trochu vadilo ke konci, že když už byl někdo zadržený a obviněný, tak najednou jako čertík z krabičky musel vyskočit nový podezřelý a rázem jich bylo šest. Líbilo se mi prostředí, mám ráda tyhle horní střední vrstvy na předměstí, knižní kluby, drbající kamarádky a unuděné synáčky (protože v týhle třídě nikdy nebudu, haha).
Tak to byla jízda od začátku do konce. Vražda hned na začátku a takové množství postav, že jsem do poslední chvilky nevěděla, kdo je za vše zodpovědný. Poslední kniha Nevítaný host se mi moc nelíbila, proto jsem řešila, zda číst další. Ale jsem ráda, že jsem autorce dala šanci. Tato je super, má spád a čtete, dokud nejste na poslední stránce. Doporučuji.
thrillery napětí thrillery pro ženy anonymní dopisy
2017 | Manželé odvedle |
2019 | Nevítaný host |
2020 | Jeden z nás |
2018 | Někdo cizí v domě |
2021 | Její konec |
Bezva čtení na jeden den. Nic náročného, taková jednohubka. Bylo to čtivé, bylo to napínavé. Vícero postav, propletené vztahy. Jednu hvězdičku ubírám za konec, který přinesl čekaně-nečekaný zvrat, ale bylo to až příliš rychle vyřešené a uzavřené.