Jednoducho vzťahy

Jednoducho vzťahy
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539943/bmid_jednoducho-vztahy.jpg 4 13 13

Najnovšia kniha psychoterapeuta Honzu Vojtka ukazuje, že dôležité vzťahy v našom živote nie sú len tie partnerské či intímne. Pozerá sa na vzťahy zo širšej, pre niekoho možno prekvapujúcej perspektívy: nadväzujeme ich totiž so živými bytosťami, ale aj s neživými predmetmi. Vieme si vytvoriť puto s časom, s Bohom a podobné väzby si vytvárame aj k peniazom a s nadšením hromadíme majetok. Ako veľmi nás pri vytváraní akýchkoľvek vzťahov ovplyvňujú putá v rámci rodiny? Prečo je pre niekoho práca nutné zlo a pre iných druhý domov? Prečo nás rozčuľujú zlozvyky niektorých kolegov? A môžeme vzťahy nenadväzovať? „Som naozaj taká istá ako moja matka?“ „Máš radšej zvieratá ako ľudí!“ „Nemať prachy? Hrozné!“ „Ty si viac v práci ako doma…“... celý text

Literatura česká Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Prostě vztahy , 2024


více info...

Přidat komentář

lulucinax
17.06.2024 5 z 5

V knize se dočtete jaké různé vztahy můžeme mít kromě těch partnerských - vztahy v rodině, s přáteli, jinými lidmi, ale i vztah k času, penězům, věcem nebo tělu či smrti.
Stejně jako předchozí knihy Vztahy a mýty nebo Vztahy a pasti vás kniha donutí zamyslet se nad sebou, nad svými vztahy, co je ovlivňuje a proč tomu tak je.
Jestli máte takové knihy rádi, tak vřele doporučuji, knihy autora jsou velmi dobře napsané a skvěle se čtou. Navíc jsou doplněny o konkrétní případy z jeho terapeutovny.

man_on_edge
07.05.2024 5 z 5

Některé kapitoly mě štvaly, některé mě přišly fascinující, např. ta o vztazích k věcem. Nakonec jsem si knihu užil.


neverwhere888
01.05.2024 5 z 5

Zajímavý. Je to daleko komplexnější kniha, než předchozí dvě (Mýty a Pasti). Některé kapitoly jsou těžší na čtení, některé mě štvaly (například ta o zvířatech), ale když jsem to dočetl (za dva dny! čte se to dobře), tak mě to fakt donutilo nad některými tématy se zamyslet (třeba kapitola o vztahu k věcem je parádní). Někdy je taky otravné jak se pořád snaží u všeho cpát nějaký výzkumy, ale chápu, že to být asi musí. Za mě plný počet!