Jedovatá stopa

Jedovatá stopa
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536710/bmid_jedovata-stopa-662243d8ece7b.jpg 4 60 60

Mallowan Hall série

< 2. díl

Další skvělá klasická detektivka pro fanoušky Agathy Christie! V anglických honosných sídlech se o vraždách obvykle moc nehovoří. Mallowan Hall, kde žije Agatha Christie a její manžel Max, je však výjimkou. A zdejší svérázná hospodyně Phyllida Brightová s potěšením zločiny rozebírá se svou zaměstnavatelkou. Když v sousední vesnici na koktejlové party, pořádané pro účastníky prestižní soutěže ve psaní, již organizuje klub slavných autorů detektivek, dojde k vraždě, je to příliš zajímavé a lákavé, než aby jí Phyllida odolala. Ale zároveň v sobě skrývá plno úskoků a nebezpečí, protože každý host zde je expertem na vraždy – a na to, jak ji provést dokonale.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr

A Trace of Poison, 2022

cérka
26.11.2024 3 z 5

Důvod proč čtu podobné knihy je, že je v nich aspoň trošku zachycen běžný život obyčejných lidí. Bohužel samotný příběh a jednotlivé postavy mi v tomto vyprávění moc nesedí. Hospodyně Phyllida je na mě až moc svérázná a policie příliš upozaděná. Pokud by se autorce podařilo tento vztah trochu narovnat a poodhalit tajemství samotné Phyllidy budu mnohem více spokojena.

EvaApple
20.11.2024 4 z 5

Řekla bych, že největším tahákem této knihy je přítomnost Agathy Christie jako přítelkyně hlavní postavy. Tematicky nic, co by Vám nedalo spát, ale přesto čtivé a anglicky klasické. Pokud hledáte detektivkovou oddechovku, toto bude správná volba, na podzimní i zimní večery jako dělaná.

Chesterton
13.11.2024 3.5 z 5

Starosvětské, nenáročné, ale čtivé. Phyllida je svou nesnesitelností často vtipná zvlášť v kombinaci s řidičem Brandfordem a štěnětem Myrtle. Další díly spíš vyhledávat nebudu, ale pro jednou jsem si tu laskavou jednoduchost užila.
3/4

Bubo19
07.11.2024 5 z 5

Další pohodová detektivka ze staré Anglie. Phyllida už si získala jméno jako úspěšná vyšetřovatelka vražd, takže se po podezřelém úmrtí na Vražedném festivalu může pustit znovu do práce. Když k tomu přičtu atmosféru začátku minulého století a slavné spisovatele detektivek, je to jasných pět hvězdiček.

pip11
01.11.2024 5 z 5

Další povedený příběh, který se tentokrát točí kolem jedů. Pomalý začátek se vyvíjí do skvělého příběhu, kterému nechybí trocha vtipu a pořádné odhalení v závěru.

zuzi.cte
18.10.2024 4 z 5

Po prvních stranách jsem byla trošku zaskočená kolik je tam postav. Měla jsem obavy, že se v nich ztratím a to mě maličko odrazovalo. Ale jak jsem četla dál, tak mě kniha začala hodně bavit. Bylo vtipné sledovat všetečnou hospodyni, jak se ujala role detektiva. Na jednu stranu působila dost odměřeně, ale všichni ji měli rádi.
Rozuzlení zápletky bylo velice komplikované a samozřejmě nečekané.

markej
11.10.2024 4 z 5

Druhý román s "vyšetřovatelkou" Phyllidou Brightovou, která pracuje jako hospodyně v sídle Agathy Christie... Tentokrát řeší vraždu, která se udála během vražedného festivalu, jejž pořádá právě Agatha a její přátelé-spisovatelé detektivek...

Jedovatá stopa navazuje na tradici anglických klasických detektivek Agatina stylu, což se mi líbí, líbí se mi prostředí anglického venkova a panského sídla v meziválečném období, vždy mě potěší anglický suchý humor... Závěr byl podle mého trochu překombinovaný, ale jinak mě knížka moc bavila a čtení jsem si užila...

Hodnocení: 4 * z 5 *

Szilvia1
12.09.2024 5 z 5

Druhý díl kde vyšetřuje hospodině Phyllida vraždy na festivalu(začátky jsou pomalejší ale pak se vše rozjede) je napínavý, ale už má i své pomocníky, kteří jí pomáhají.Je to někde i vtipná detektivka,dobrá série,a těším se na další případ.

lenka5798
30.08.2024 5 z 5

Když je člověk na Phyllidu z prvního dílu zvyklí, tak ten to díl už je větší zábava :-) Vzhledem k ději mě tento díl bavil mnohem více, ale zase na druhou stranu se už moc nelišil od toho prvního. Provedení vražd, motiv, zmatení čtenáře a zápletka, super. Jen mě vždy překvapí dedukce, jak Phyllida vždy přijde na daného pachatele. Celou dobu si hraje s nějakou teorii a najednou stačí malinký podnět, vše jí do sebe zapadne a ejhle nečekaný pachatel. Nicméně na dovolenou obě knihy skvělá oddychovka přečtena za tři dny :-)

Áňa 998
12.07.2024 4 z 5

Pokud fandíte knihám královny detektivek, mám něco pro Vás! Agatha Christie je díky svým knihám nesmrtelná, a já se ráda díky ní vrátím v čase. Dneska bych Vám ráda představila druhý díl Mallovan Hall, Jedovatou stopu. Sice není od Agathy Christie, ale potkáte ji tu!
V jejím domě pracuje hospodyně Phyllida Brightová, která by své zaměstnavatelce z fleku konkurovat, vyšetřuje zločiny. V této knize se setkáváme s klubem pisatelů detektivek a brzy i s první obětí. A není to nikdo jiný, než Phyllida, která čmuchá okolo.
Kniha je druhým dílem, a já se přiznám, že jsem ten první zatím nečetla. Ale mám ho doma, takže doženu. Chci tím říct, že naskočit v tomto případě do rozjeté série není problém, chytnete se.
Děj se odehrává na starém anglickém sídle, takže podobnost s knihami Agathy Christie je znatelná. Chvílemi jsem zapomínala, že se jedná o dílo od současné autorky. Jen byla tedy místa, která byla pomalejší, příliš mě nebavila... Ale to jsem brala v potaz.
Kromě spletitého vyšetřování se ale můžete také těšit na popis společnosti, prostoru, ale i na vtipné momenty a britský humor.
Za mě je to objev zajímavé série, kterou musím dohnat, ale u které se budu rozhodně těšit na další díly. Phyllida je skvělá postava, taková správná ženská, která se ocitla ve správný okamžik na pravém místě. I přes pomalejší místa to byla jízda!

Čmeláček
10.07.2024 5 z 5

Tohle bylo takové pohodové čtení, jako stvořené na léto, no ale dá se určitě číst třeba i v zimě :). Na scénu znovu vstupuje Phyllida Brightová, která hospodaří u paní Agathy Christie, slavné to autorky detektivek. A zase bude muset vyšetřit nějakou tu vraždičku :). Stejně jako u první knihy dávám pět stars a těším se na další případ!

akinomV
29.06.2024 5 z 5

To bylo super čtení! Už první díl mě bavil, ale řekla bych, že tento byl snad i lepší. Rozhodně povedená série a už se těším na pokračování!
Malebné prostředí, typická anglická vesnice se společenskými kluby, fanoušci detektivních příběhů, Agatha Christie jako vedlejší postava.... co víc si do dobrého příběhu přát.

Knižní střípky
12.06.2024 4 z 5

Pokud milujete knihy, které se odehrávají na starých anglických sídlech, ve starých dobrých časech, máte rádi špičkování mezi hrdiny, suchý britský humor vám není cizí a jste milovníky klasických anglických detektivek, opravdu si myslím, že se nemusíte bát.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.

Modrina
04.06.2024 5 z 5

Moc se mi líbil už první Phyllidin příběh, ani druhý mě nezklamal. Inspirace Agathou Christie je nejen přiznaná, ale hlavně velmi příjemná - letmé odkazy k Agathiným knihám se mi moc líbí. Kdybych měla najít nějakou hnidu, možná by pan inspektor nemusel být tak smířený s faktem, že je při vyšetřování jen do počtu, ale na funkci to nemá vliv. Ani na funkci rostlináře. :) Zkrátka já jsem hodně spokojená, doufám, že autorka trpí grafomanií. :)

Ulala
01.06.2024 5 z 5

Autorce se nepochybně nedá upřít talent popisovat děj s důkladností Hercula Poirota. Je to tradiční detektivka ala Agatha Christie, se špetkou humoru, popisem okolí, kde se vraždy udály, průběhem vražedného festivalu a všech akcí, které obsahoval. Obsahuje příjemné postavy, klidnou atmosféru venkova (až na ty vraždy), sem tam se do děje vmísí Agatha, což pro zpestření děje je příjemné. Moc se ni to líbilo a doufám, že se dočkáme pokračování. A ještě musím pochválit přebal knihy - zajímavý a docela sympatický.

kolacky
25.05.2024 5 z 5

Druhá výborná kniha s Phyllidou. Skvělý mozek a bystrá hlava je nade všechny přitroublé policajty, obzvlášť když má za sebou paní Agathu.

85098211
14.05.2024 5 z 5

Výkonná Phyllida Brightová pracuje jako hospodyně u své přítelkyně, spisovatelky detektivek Agathy Christie. Jenomže potom je na koktejlovém večírku, pořádaném pro účastníky prestižní soutěže ve psaní, kterou organizuje klub slavných autorů detektivek, otrávený člověk. Phyllida tedy bude muset nejen vypátrat, kdo za vraždou stojí, ale také, zda byl jed skutečně určený jemu...
Stejně jako v prvním díle této série se Phyllida cítí povolána tento násilný čin vyřešit. Zejména proto, že je velkou fanynkou Hercula Poirota a také, protože se policie zrovna moc nesnaží. Nezůstane ale jen u jednoho úmrtí, a ona tak musí nasbírat spoustu informací, dokud kolem sebe podle nejlepší kriminální tradice shromáždí všechny podezřelé a stejně jako její velký vzor Hercule Poirot neodhalí pachatele...
Také tato kniha se mi moc líbila, je v ní totiž i hodně vtipných situací. A jak se dá očekávat, na závěr dojde k jednomu zvratu za druhým a já jsem se nestačila divit, jak se ve finále všechno odehrálo ;-). Proto tedy hodnotím plným počtem a pevně doufám, že série bude pokračovat dalším případem.

mikika
13.05.2024 5 z 5

tohle mě hodně bavilo. první díl byl takový seznamovací, tady už se paní Brightová rozjela ve velkém. líbil se mi literární festival, skuteční autoři jako hosté, nebo jak jdou všichni paní Brightové z cesty, protože má autoritu buldozeru. svou vírou ve vlastní genialitu mi dost připomínala ženskou verzi Poirota. také bylo vtipné, jak se tady vražda řeší zezdola, zapojením personálu v domech všech podezřelých.

astroweb
11.05.2024 3 z 5

Opravdu je to hodně podobný styl Agathy Christe. Takový její slabší kus.

zazvorka
07.05.2024 5 z 5

Agatha to není. Autorka se však snaží psát v podobném duchu a totožném prostředí. Což vítám, protože tento typ detektivek dnes není v módě, tudíž jich přibývá k mé lítosti málo. První díl se mi líbil o něco více, ale i tento jsem si hezky užila. Pro mě atraktivní reálie, k tomu zajímavá zápletka, šampaňské, sherry, makronky, vdolečky - paráda! Navrch k tomu hezký vzhled knížky, je sice brožovaná, ale pěkná. Myslím, že se Agatha neurazí, když bude v knihovničce sousedit s touto sérií!

2023  78%Vražda v Mallowan Hall
2024  85%Jedovatá stopa