Jenom ne Rich
Penelope Bloom
Jenom ne... série
1. díl >
Před sedmi lety jsme si kamarádkami slíbily, že bez ohledu na to, co se stane, nikdy nebudeme chodit s bratry Kingovými. I kdyby se z nich stali megaslavní, nádherní, srdcervoucí miliardáři. I kdyby se připlazili na kolenou a prosili o odpuštění. Ale hádejte, kdo nám právě přiletěl soukromým letadlem zpátky do našich životů? A hádejte, kdo se objevil hned první den v mé nové práci? Richard. King. Naštěstí Richardovi trvá jen dvě sekundy, než ukáže, že se vůbec nezměnil. Namyšlený. Suverénní. Hrubý. Bohužel je také tak nádherný, až to hraničí s pohoršením – s čelistí, ze které by i sochy spadly z podstavců, a s úsměvem, který mi zkratoval mozek. Roky si bere, co chce. Pochybuju, že by toužil po něčem jiném – kromě mě. V žádném případě mu nedovolím, aby se mi zase zapletl do života. Moje kamarádky by mi to nikdy neodpustily. Já bych si to nikdy neodpustila. Ale už jsem se zmínila o jeho čelisti?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Anyone But Rich, 2019
Když jsem si přečetla recenze k této knížce, měla jsem skoro strach ji otevřít. Ale mně se knížka docela líbila. Protože jsem od této autorky přečetla zatím všechno (ano, je to pravda), tak osobně musím říct, že knížky napsala daleko horší. Drží se svého klasického modelu - bohatý chlap (může mít i nějaký "nedostatek" nebo drobnou "úchylku") x chudá dívka, která je schopná jeho "nedokonalosti" nějakým způsobem přijmout a rozmělnit. Tady to není jiné. A docela se těším na příběhy dalších dvou dvojic.
Tohle bylo super čtení, takových záchvatu smíchu jsem neměla hodně dlouho. U téhle autorky jde především o legraci, prostě pohodová kniha na odpoledne u které nepřemýšlíte a jen si užíváte a bavíte se. Nemůžu zde dočkat další knihy.
Tak tohle je za mě trochu výstřel vedle. Objekty touhy i komický románky byli skvělý, proto jsem i tady čekala to WOW. To nepřišlo. Ano, světlá místa i vtip to má, ale to je vše. Nevím, jestli se vyplatí zkoušet další díl.
No, takže kde začít... Oddechovka, to jo. Bestseller? Vůbec. Pohodové pohádkové čtení.... Miliardář, který najde svoji pannu a ona čeká jen na něho, ale nepřizná to.... Pohádka ...
(SPOILER) Moje první kniha od této autorky a přiznávám, že jsem čekala víc. Oddechovka celkem pěkná, ale nenalákala mě na čtení dalších dílů. Celé to bylo takové kostrbaté/nepřirozené.. z mého pohledu v úvodu velký výčet "překážek", které najednou zmizely, pak zase "bububu" a zase rychle vyřešeno a konec :-) (omlouvám se za kostrbaté shrnutí dojmu z knihy ;-) )
Není to typická Penelope, kterou známe z její série Objekty touhy. Alespoň mě to tak přišlo. Tu bych totiž jednoznačně označila jako oddechové čtení. V téhle sérii na mě bylo víc intrik než těch oddechových částí. Postavy mi moc nezapadali do prostředí, ve kterém se knížka odehrává. Nicméně, kdo by se netěšil na následující díl v hlavní roli s Cadem, že? Už jen kvůli tomu se vyplatí v sérii pokračovat :)
PS: Ale, i kdyby jen kvůli jedné kapitole, čtení se vám vyplatí, protože u té jedné kapitoly se zaručeně zasmějete!
V originále je to určitě lepší. Tady mi přijde , že si moc nedali záležet na překladu. Slovosled byl kostrbatý .
Námět příběhu sice nic moc, ale byly tam vtipné pasáže. Spíš mě to namotivovalo na příběh Cada. To je poděs.
Kira a její kamarádky se domluví , ze už nikdy si nic nezačnou s bratry Kingovými.
První příběh je o Kiře a Richovi. Důvod proč na nej byla naštvaná byl popsaný jednou větou. Takové nicnerikajici.
:D musim se smat, protoze jsem opravdu cekala od knizky terno,ktere vas nepustí spat. Bohuzel se nestalo. Nicméně svetla mista kniha ma, hlavně v pripade Cadea a jeho mluvy...tam jsem se nejednou pousmala:). Jinak na to, ze byl Rich popisovan jako ten největší alfa samec, nejak mi tam neco pro toho samece chybelo. Opravdu jsem se tesila na tuto knizku a bobuzel zapadam spis mezi zklamane ctenarky. Je to skoda,protoze namet a obalka davaly velkou nadeji na super knihu.
Tak táto kniha ma poriadne sklamala nemohla som ju dočítať , autorka nám tentokrát nedala ani šancu si niekoho obľúbiť snáď len Cade bol v pohode a tie jej kamarátky katastrofa aspoň viem že ich príbehy si nemusím ani čítať lebo ani jedna neurobila na mňa dojem správali sa ako 15 ročne mrchy-kamarátky celá kniha bola nudná nič sa tam nedialo škoda peňazí za túto knihu
Na tuto knížku jsem se moc těšila a když jsem byla zhruba v polovině knihy, chtěla jsem to zabalit .. obálka opravdu zajímavá, ale to je za mě vše .. je to poprvé, kdy jsem knížku z druhé půlky jen přeskákala, abych si ověřila, že jsem o nic nepřišla ... za mě velké zklamání, další díly už číst s největší pravděpodobností nebudu
No co si budeme povídat obalka pěkná, ale uvnitř knihy se nachází docela nudný příběh. Mezi postavami je chemie a taky to vzejde do rychlého experimentu ze svatbou. Je to velice nenáročné čtení a kniha se čte dobre. Na jeden odpočinkový večer kniha ideální.
(SPOILER)
I když jsem četla ostatní autorčiny knihy a líbily se mi, tohle je bohužel jiné. Dějová linka je celkem jednoduchá - kdysi jí ublížil a teď se jako úspěšný vrací. Jiskří to mezi nimi, ovšem rodiny a okolí vše komplikují a tak vznikne plán se svatbou. Trochu to antiky tam je, ale jinak mi to přišlo sestavené z rádoby vtipných dialogů, zejména jeho dvou bratrů. Část z nich je dobrá, ale většina už mi přišla za hranou, trapná.
Moc mne to nezaujalo, hůř se mi to četlo. Bohužel obálka nezachrání vše. Váhám, zda půjdu do dalšího dílu, kde bude hrdinou předpokládám další z bratrů.
Nedávno nám vyšla novinka od autorky Penelope Bloom, která mě rozhodně nesměla minout. Jakožto velký fanoušek série Objekty touhy a Můj tak trochu komický románek tohle byla jasná volba.
Určitě se zde budu opakovat, ale tohle rozhodně nejsou romány pro každého. Pokud nemáte rádi bizarní humor a jednodušší děj, u kterého stejně víte jak to dopadne, tak to nečtěte, protože z toho nadšení nebudete.
Nicméně já její styl psaní miluju, protože píše skvělé jednoduché romány, které si můžete přečíst prostě kdykoli, a i když budete mít špatnou náladu, tak Penelope Vás prostě rozesměje. Její hrdinové jsou občas takové trubky, že si říkám, kam na ty hlášky chodí. Mám pocit, že i když je to všechno na jedno brdo, tak mě to nepřestane bavit a sáhnu po jejich knihách kdykoli kdy nebudu mít náladu.
Byť jsem četla spoustu negativních recenzí, tak já se k tomu nepřidám. Dostala jsem co jsem očekávala. Oddech, pohodu, humor a bezva romantickou linku, která tedy v tomto případě mohla být lehce více rozvinutá. :)
Čekala jsem nenáročné čtení, což jsem také dostala. Bohužel mě příliš nezaujaly ani hlavní postavy, ani ty vedlejší. Chemie mezi hlavními protagonisty dle mě také byla taková nic moc a děj nebyl až tak poutavý, jak jsem očekávala. Takže za mě trochu zklamání. Ještě popřemýšlím, zda se vrhnu na další díly.
Na tuhle autorčinu novinku jsem byla moc zvědavá už od představování novinek na bookstormingu. Od autorky jsem totiž četla už dvě knihy z předchozí série Objekty touhy - Jeho banán a Její třešničky a líbilo se mi, že jsou to takové nenáročné, oddechové a místy i vtipné příběhy. Proto jsem byla zvědavá, kam dál se autorka posunula s touto její novou sérií.
Tahle série bude vyprávět příběh tří bratrů Kingových a tři nejlepších kamarádem, které si před lety dali slib, že nikdy nebudou mít nic společného ani s jedním bratrem Kingem. Je nám ale všem jasné, že to asi tak úplně nevyjde.
Jenom ne Rich popisuje příběh prvního bratra Richarda a Kiry. Všichni víme, jak to bude zhruba probíhat, kniha nepřinesla žádné překvapení a světe div se, skončí spolu. Přesně jak jsem předpokládala, tak kniha je úplně oddechová, nemusíte u ní přemýšlet, i se místy celkem pobavíte a zasmějete. Bratři mi byli sympatičtí, Kira taky, ale kdo mě opravdu vytáčel, byly zbylé dvě kamarádky - Miranda a Iris, které lpěly na dodržení slibu, ať to stojí, co to stojí, a dávali to Kiře patřičně vyžrat. Za mě se takhle kamarádky prostě nechovají.
Za mě je tenhle příběh opravdu nenáročný a odpočinkový a vlastně si říkám, proč ne. Jen na ten zadek jsem si z něj nesedla.
3 bratia a 3 kamarátky predvídavé? Áno. Vadí? Ne!
Hate to Love? Super! Bohatý kluk sa vracia spat a vyhľadá holku ktorej ublížil? Áno!
Obalka boží , námet klišé ale super to ja môžem.
Ale bohužiaľ tu to končí
Kde je prasteny humor ktorý vie napísať iba Penelope??? Kam sa vytratil? Rich a Kira chémia 0 slovom nulová fakt nic ani iskra..
Celú knihu som čakala niečo čokoľvek bohužiaľ humor bratov mi nestačil a kamarátky Kiry no proste Penelope to rozhodne vie vyhrotiť viac!
Ta obalka zlepšuje trosku hodnotenie, ďalšiemu dielu dám ale určite šancu. Pretože Penelope to vie!
A určite treba vyskúšať možno vám sadne lepšie, pretože ja stále vravím že neexistuje zla kniha, preto menšie reelsko muselo byt
IG:@ekniha
Za mňa slabý odvar a nie romantikuš oddychovka. Nehorázné ma iritovala hlavná hrdinka Kira, která bola na totálku praštená.
Moje první knížka od této autorky. Bylo to romantické, takové odpočinkové, pohodové čtení. Kira, Richi, Cade a Nick se stali mými oblíbenci, Iris a Miranda mi už tak moc sympatické nebyly. Ačkoli si před sedmi lety jako kamarádky slíbily, že s těmito bratry už nechtějí mít nic společného, bohužel lásce se poručit nedá. Když se Richi a jeho rodina po sedmi letech vrátili, jeho první kroky ho táhly ke Kiře. Chtěl se jí omluvit, jenže ona o jeho omluvu nestála. A on se zase nechtěl jen tak vzdát. No, a co myslíte, jak to dopadlo?
Jediné co mi na knížce chybělo - co se sakra před těmi sedmi lety stalo, aby si kamarádky daly takovýto slib? Romantickým dušičkám knížku můžu doporučit. Už se těším na příběh Cada a Nicka.
Taková malá oddechová hodně romantická knížka. 2/3 knihy nic dramatického. Dobře psané, vůbec neurazí.
2020 | Jeho banán |
2020 | Její třešničky |
2021 | Jeho zákusek |
2022 | Moje (tak trochu) utajené dítě |
2021 | Jeho balík |
Upřímně mě kniha neuvěřitelně nudila. A to od této tématiky nečekám nic záživného. Jednoduchý příběh, který se zbytečně táhnul. Podobný koncept, co jsme četli už u mnoha světových autorek/autorů. Další díly si rozhodně nepřečtu.