Jenom ne Rich
Penelope Bloom
Jenom ne... série
1. díl >
Před sedmi lety jsme si kamarádkami slíbily, že bez ohledu na to, co se stane, nikdy nebudeme chodit s bratry Kingovými. I kdyby se z nich stali megaslavní, nádherní, srdcervoucí miliardáři. I kdyby se připlazili na kolenou a prosili o odpuštění. Ale hádejte, kdo nám právě přiletěl soukromým letadlem zpátky do našich životů? A hádejte, kdo se objevil hned první den v mé nové práci? Richard. King. Naštěstí Richardovi trvá jen dvě sekundy, než ukáže, že se vůbec nezměnil. Namyšlený. Suverénní. Hrubý. Bohužel je také tak nádherný, až to hraničí s pohoršením – s čelistí, ze které by i sochy spadly z podstavců, a s úsměvem, který mi zkratoval mozek. Roky si bere, co chce. Pochybuju, že by toužil po něčem jiném – kromě mě. V žádném případě mu nedovolím, aby se mi zase zapletl do života. Moje kamarádky by mi to nikdy neodpustily. Já bych si to nikdy neodpustila. Ale už jsem se zmínila o jeho čelisti?... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2023 , RedOriginální název:
Anyone But Rich, 2019
vtipné, romantické, oddychové
Také je nové dielko známej autorky humorných šteklivých romantických príbehov Penelope Bloom, s názvom Jenom ne Rich.
Autorka má skvelý štýl písania. Príbeh odsýpa doslova sám, striedajú sa kapitoly hlavných hrdinov, čo ocení každá čitateľka, často sa budete smiať a ešte častejšie sa vám bude držať úškrn na tvári, pretože tých hlášok tam je požehnane. Keby len hlášok, ale aj situácii. Či už bizarných, trápnych alebo proste Cadovských. Kto prečítal, pochopí.
Hlavné postavy boli fajn, aj keď podľa opisu som si Kiru nevedela predstaviť ako sexi knihovníčku. Rich pochádza z troch súrodencov, ktorí sú perfektní, Cade o kus viac ako Nick, ale rodičov by som s radosťou nakopala do ich akožearistokratických frňákov. Otrasné existencie. To už aj otec Richovej snúbenice Stelly bol príjemný. Síce ako šaratica, ale dalo sa to zniesť.
Ale Cade! Baby moje! To je jeden šialený magor XD milujem ho! Neviem sa dočkať príbehu, v ktorej bude hlavným hrdinom. No a hlavne, ktorú kamošku bude obháňať, pretože počas celej knihy som si nedokázala zapamätať, ktorá je ktorá. Či je policajtka Iris alebo Miranda :/ každom prípade verím, že sa nasmejem ešte viac.
Knihu odporúčam napriek muškám, ktoré mi v príbehu vadili. Jednou z nich bolo odhalenie týkajúce sa Kiry. Celé to na mňa zapôsobilo ako ľadová sprcha a po tomto odhalení som už akosi chémiu medzi postavami necítila. Ďalšou mini zlodejkou hviezdičky v hodnotení je u mňa pričasté vtipy a prirovnania súvisiace s vaječníkmi. Autorka má tie svoje evidentne v obľube, ale aj 5x opakovaný vtip už nie je smiešny o_o no a do tretice mi vadilo, že v poznámke autorky sa knihy(aj zo zvyšku série) volali Jen ne Rich (Cade, Nick) a mňa až obliala horúčava, že ani neviem AKO sa volá kniha, ktorú som dočítala!!!No môžu mi robiť takéto šoky!? XD Samozrejme, táto posledná prkotina moje hodnotenie nijak neovplyvnila, ale do kelu! Toto sa nerobí :) Kniha sa volá JENOM NE RICH asi chybka v preklade.
Příběh se odehrává v malém zapadlém městečku v Americe, do kterého se po sedmi letech vrací nechvalně známí bratři Kingovi. Přesouvají jsem totiž svoje technologické impérium. Nejenom, že jsou úspěšní, bohatí, ale jak je zvykem tak i super sexy. Hlavní postavou je tentokrát Rich, který se vrací do města i za jiným účelem a to je omluvit se Kire. Bývalé spolužačce, která mu to samozřejmě nedá zadarmo už jen z toho důvodu, že před sedmi lety uzavřela s kamarádkami slib, že už si znovu nikdy nic nezačnou s bratry Kingovými. No a jak to dopadne mezi Richem a Kirou už si asi umíme představit.
Na novou Penelope jsem se těšila a bohužel jsem dost zklamaná. Její předchozí knihy ze série Objekty touhy měly sice odlišnou kvalitu, ale většina byla opravdu vtipná, oddechová. U téhle knihy mi přišlo všechno na sílu, vulgarity, vztah nevztah mezi hlavními hrdiny i jejich divné záliby. Prostě toho bylo až příliš a vlastně nic. Trochu zmatené a hlavní hrdinové mi strašně připomínali Bruce a Willa z Objektů. Jako našly se vtipné kapitoly u kterých jsem se i zasmála a Rich byl taky popsán dobře, jen to nemělo takovou jiskru jako předchozí série. Myšlenky mi moc často ubíhaly jinam ... Každopádně úplně to nevzdávám a dalšímu dílu dám asi šanci.
Tři kamarádky, které si daly slib, že rozhodně nikdy nebudou mít nic s bratry Kingovými. Tři bratři, kteří za sebou sice nechali minulost, ale přítomnost je vrátí zpátky na začátek. A jak už to bývá, tyhle dvě slavné trojice se opět setkají tváří v tvář a bude to opět jízda, na kterou se nezapomíná.
Musím říci, že po tom, jak jsem po sérii Komického románku byla na Riche natěšená, tak přišlo velmi rychlé vystřízlivění. Tentokrát bych řekla, že děj v knize prostě vázl. Přišlo mi, jak kdyby nás Penelope chtěla překvapit něčím novým, ale to něco se moc nepovedlo.
Zaprvé mě tedy překvapilo, kolik sprostých slov se v začátku objevilo. Docela mě to zarazilo, protože to není úplně autorčin styl a tady to působilo, jako pěst na oko. Celkově mi v knize chyběla chemie mezi hlavními postavami a zápletka, která by mě vtáhla do děje.
Na druhou stranu, abych zase nebyla jenom kritická, musím přiznat, že některé hlášky v knize byly naprosto dokonalé. A to je přesně to, co na Penelope miluji. Když chce, dokáže psát s lehkostí a vtipem. Knihu bych tedy spíše doporučila jako velmi jednoduchou oddechovku, kdy třeba chcete na chvíli jen změnit žánr a dokonale vypnout hlavu.
Pošťuchování chlapců i dívek bylo v příběhu úsměvné a kdo ví, třeba s dalším pokračováním se zase dočkáme trošku lepšího zpracování. Protože když si vzpomenu na zmiňovanou sérii Komického románku, tak ta byla naprosto dokonalá a tu s klidným svědomím mohu doporučit! :)
Je to vtipné. Sakra vtipné. Miluju autorčin humor, sarkasmus a dvojsmysly. Je to oddechové. Romantické. Bohužel mi přijde, že tomu chybí nějaká ta jiskra. Já ji tam aspoň mezi Kirou a Richem Na jak necítila. Ale nechybí tu ani pikantnosti (těch bych ocenila kdy bych jich tu bylo více)
U čtení jsem se hodně bavila a smála..... Tři bratři a tři kamarádky. Hned na začátku je jasné kam to celé povede.
Kira i Rich mi jsou oba sympatičtí i když mi k srdci úplně nepřirostly tak i přesto jsem si je oblíbila. Kira "sexy knihovnice" na to, že působí plaše, je cílevědomá s pěkně přisprostlou pusou. Za to Rich mě hodně prekvapil. Čekala jsem nějakého sebestředného, egoistického kreténa a on je přitom úplně jiný.... Jenže ani jeden to neměl vůbec jednoduché s rodiči.
Kiřiny kamarádky, a jejich hlášky byly někdy hodně šílené. Bavili mě, ale chvílemi mi jejich chování přišlo až dětinské. Bratři Riche, tak to je skvělá dvojka. Už jenom kvůli nim si přečtu i další díly.
To jejich "velké" tajemství mě dost zklamalo čekala jsem nějakou větší bombu. Za to ten konec tak ten se povedl.
I přes některé výhrady se mi kniha líbila. Čte se hezky. Velké plus je, že kapitoly jsou krátké a psané z obou pohledů. Takže díky tomu děj plyne svižně a netáhne se.
Kira a její kamarádky Iris a Miranda si daly před sedmi lety slib, že se nezapletou s bratry Kingovými, i kdyby se z nich stali nádherní a úspěšní miliardáři.
Nicméně bratři Kingovi to vidí jinak. A můžu vám říct, že tihle bratři jsou povedená kvítka. Dohromady tvoří střešténé kombo. Člověk se s nimi rozhodně nudit nebude. Rich a Cade mi v něčem připomínali bratry Bruce a Williama z Objektů touhy.
I když je Rich ambiciózní a jde si za svým, tak to není žádný egoistický blbec. Bylo vidět, že lituje toho, co se před těmi lety stalo a chtěl by se Kiře omluvit a svým způsobem to nějak napravit. A záleží, jak se k tomu samitna Kira postaví. Jako, čekala jsem nějaké velké odhalení
Ale nakonec se z toho vyklubala taková blbost.
Kira se snažila žít podle sebe a nebýt závislá na svých rodičích. Proto vzala místo tamní učitelky na střední škole. Kira působí sympaticky, ale občas jsem nestíhala její myšlenkový pochody. Dále jsem nedávala její kamarádky. Místo toho, aby se chovaly dospěle a rozumně, tam se spíš chovaly jak zamrzlé puberťačky.
Kniha je to milá, vtipná a čtivá. I když toho humoru tam občas bylo přespříliš. Jako kdyby ho tam autorka cpala násilím.
Knihu považuji za příjemnou oddechovku. Jsem zvědavá, jaké budou další díly o Cadovi a Nickovi.
S touto autorkou to byla má první zkušenost a upřímně jsem si ji celkem oblíbila. Má nenáročný styl psaní a bláznivý humor.
I když děj byl naprosto předvídatelný tak mi to moc nevadilo. Vše kompenzovaly slovní přestřelky mezi třemi kamarádkami a bratry Kingovými.
Jejich hádky byly jako pin pong, u kterého budete učůrávat, pokud je vám tento styl humoru blízký.
A co se týče postav ?
Kira byla nezávislá, mlaďoučká učitelka. Trošku nemastná neslaná a protáčela jsem oči nad její nevinností.
Rich byl miliardář, který vlastnil spolu s bratry technologickou firmu. Nebyl to namyšlený parchant u kterého by jste si museli brát žebřík, aby jste dosáhli na jeho ego, jak to většinou u pracháčů bývá.
Pokud potřebujete vypnout po náročné knize, sáhněte po téhle oddechovce, u které nemusíte přemýšlet a ještě se pobavíte. Pokud od toho čekáte něco víc, budete zklamaní.
Penelope Bloom je moje jistota. Oddechovka u které se zasměju a vlastně to miluju i když mi to nedal nic jiného, než předvídatelný děj a romantiku až za hrob.
Ale bohužel jsem byla tentokrát trochu zklamaná.
3 nejlepší kamarádky, které si slíbily, že se v životě nezapletou s třemi bratry. Po 7 letech to vyznívá už jen jako dětská domluva. Ale to jen do chvíle, než se vrátí zpátky do jejich města a Rich nezačne usilovat o odpuštění u Kiry.
Čekala jsem něco jiného. Obálky předešlých dílu jsou hravé a zábavné. Tady jsem čekala trochu víc spicy momenty a to jsem úplně nedostala.
Ve zkratce můžu říct, že i vtipy (a hlavně dobírání mezi protagonisty) mi přišly dětinské. Jak kdyby byli pořád na střední. Přijde mi, že to vůbec není ten klasický humor Penelope. Takže jsem se zasmála jen občas.
Celkově mi to tentokrát tolik nepadlo do noty, ale i tak se těším na další díl, u kterého čekám zvrat a doufám opět ve starou dobrou Bloom.
3/5
Moje první setkání s autorkou, tak jsem neměla moc vysoká očekávání, ale nakonec jsem spokojená. Sice to tedy nebyl příběh, ze kterého bych si sedla na zadek, ale bylo to čtivé a několikrát jsem se u knihy zasmála. Kira byla sympatická postava, kterou jsme si celkem rychle oblíbila. Rich byl taky fajn, ale cestu k němu jsem si musela během čtení najít. Iris a Miranda celkem ušly, jen jsem tedy nevěřícně kroutila hlavou, když Kiře řekly, ať si vybere mezi nimi a Richem. Nick a Cade (na jeho díl jsem hodně zvědavá), Richovi bratři, byli naprosto boží. Romantická linka se mi moc líbila, erotické scény byly také skvělé. Konec byl předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo.
Moc děkuji @knihydobrovsky a @kate_valter za možnost stát se #knizniambasador
Táto autorka je známa tým, že píše poriadne bláznivé príbehy, o tom nás presvedčila už pri svojich dvoch predchádzajúcich sériách. Táto novinka však na mňa na prvý pohľad pôsobila trochu "serióznejšie", či už podľa anotácie, alebo podľa obálky. Po dočítaní môžem povedať, že môj prvý dojem bol správny a tentokrát sme autorku spoznali z trochu inej stránky. Samozrejme, že ani tu nechýbal jej bláznivý štýl, pri niektorých hláškach som prevracala očami (občas by autorka nemusela až tak tlačiť na pílu, niekedy je menej viac), no oproti Banánu a spol to bol taký "slabý odvar". Jenom ne Rich je vtipná a nenáročná oddychovka, ktorá sa mi čítala ľahko a rýchlo. Za seba môžem povedať, že som s príbehom celkom spokojná a čítanie som si užila.
Kira bola príjemná mladá žena. Hoci bola dcérou starostu, nebola to žiadna rozmaznaná fiflena, dokázala sa postarať sama o seba. Mala pomerne netradičný, no rozkošný koníček. S rodičmi nemala veľmi blízky vzťah, väčšinou sa jej ozvali len vtedy, keď potrebovali navonok vytvoriť obrázok dokonalej rodinky. Jej najlepšie kamarátky boli poriadne bláznivé, nemali žiadny filter a otvorene povedali všetko, čo mali na jazyku. V jednom momente ma trochu sklamali, no našťastie si to u mňa neskôr vyžehlili.
Rich bol tiež sympaťák. Zamilovala som si aj jeho bratov, keď boli všetci spolu, o zábavu bolo postarané. Nenechali si ujsť žiadnu príležitosť, aby si so seba neurobili srandu, ale bolo cítiť, že sa majú veľmi radi. Cade bol ako také veľké decko, keď niečo vypustil z úst, stálo to za to. Často som nechápala, kam na takéto nápady chodí. Nick bol zasa génius a veľmi ma bavilo, ako sa s Cadeom neustále doberali a ako ho Nick viac-menej krotil. Rich sa mi zdal z nich taký najviac vážny. Jeho koníček bol tiež pomerne netradičný a zaujímavý. Ich rodičia boli hrozní, nechápala som, prečo ich už dávno niekam neposlali a nechali ich, aby sa im neustále miešali do životov.
Romantická linka bola fajn, Kira a Rich v podstate dostali druhú šancu napraviť to, čo sa pred siedmimi rokmi pokazilo. Pri niektorých scénach som nedokázala z tváre striasť prihlúply úsmev. Miestami som mala pocit, že sa to medzi nimi vyvíja až príliš rýchlo, ale inak to bolo fajn. Ich okolie im však neustále hádzalo pod nohy nejaké prekážky, takže museli nájsť nejaké riešenie, ako celú situáciu vyriešiť s čo najmenšími škodami.
Teším sa na príbehy Richovich bratov, predovšetkým na ten Cadeov.
Vše začíná slibem. Slibem, který si dají 3 kamarádky a to znamená, že jistí 3 bratři Kingovi jsou zakázaným ovocem a ani jedna si nesmí s žádným z nich cokoli začít. Povolena je pouze nenávist. Po celých 7 let, kdy bratři Kingovi nežijí ve městě, se jim tuto dohodu daří dodržet. Vše se mění jejich návratem a Rich King usiluje o odpuštění u jedné z nich - Kiry Summerlandové.
"Vzhledem k tomu, že jsem si pořád nebyla jistá, že bych věděla, který konec penisu patří kam, to byl odvážný krok."
Když jsem četla autorčin Jeho banán a Moje (tak trochu) utajené dítě, řekla jsem si, že to zkusím i tímto kouskem. A bohužel, byl horší než výše zmíněné.
Ano, knihy od Penelope Bloom člověk musí brát s nadhledem, ale tady jsem měla pocit, že se do toho autorka vyloženě nutí. Chemii mezi hlavními postavami jsem vůbec nepochytila. Rich mi byl však sympatický, stejně tak jeho bratři, zejména Cade.
"Co když vydržím jen minutu?"
"O to se musí strachovat jen muži."
Hlavní hrdinky autorka vždy dělala trošku jednodušší, ale tady to dala na úplně jiný level. Viz zmíněné citáty, které opravdu nepobírám.
Bratři Kingovi však byli světlými okamžiky v knize. Jejich slovní přestřelky se mi líbily a Cade sám o sobě byl hodně zábavný.
To byla soutěž?
Ne. Ale chtěla jsem vyhrát.
Pokud máte rádi Penelope Bloom a její knihy, určitě se do tohoto kousku pusťte, ať si uděláte vlastní názor.
Za možnost být ambasadorkou této knihy děkuji @kate_valter a @knihydobrovsky
IG: @books_by_dee
#spoluprace Knihy Dobrovský
Knížka sleduje Kiru, která si se dvěma kamarádkami před 7 lety slíbily, že si ani jedna nezačne s bratry Kingovými. Po 7 letech se však bratři rozhodnou vrátit do své rodné vísky a hned první den v nové práci se u Kiry objeví jeden z bratrů, Richard. A právě jeho milovala na střední škole. Kiře kdysi dávno ublížil, a tak se ho snaží odmítat a nevšímat se jeho dokonalé image. Dokáže mu ale odolat?
Já se řadím k tomu táboru, který knížky Penelope má rád. Ano jsou to takové krátké nenáročné romanťárny, ale mě vždy splní to, pro co si přijdu a tohle jsem měla i u Riche. Autorka je u nás známá především kvůli sérii Objekt touhy (Banán, Třešničky), ale já obzvlášť mám ráda její sérii Můj (tak trochu) komický románek. Tu přímo miluju.
Ale teď tady začínáme s novou sérií Jenom ne, která je o 3 šíleně bohatých bratrech Kingových, kteří se vrací do rodné vesnice, kde mají nevyřízené účty se 3 kamarádkami.
První díl série byl vtipný, romantický, svižný a mě to celkově bavilo. Jsem ráda za 2 POV. Miluju když je chlap posedlý a chce udělat vše co může, aby dostal, co chce a když se k tomu přidá pár milionů dolarů, tak i Rich dokáže dělat zázraky, jako třeba výlet soukromým letadlem.
Samozřejmě nebylo to úplně dokonalé. Vadilo mě chování kamarádek (jako kdyby jim bylo 15), neschopnost postav komunikovat (to v knížkách nesnáším), jeho rodiče (dlouho jsem nezažila takové imbecily) a trošku ta reálnost celého příběhy (ale jsme v knížkách). Taky víc té erotiky by tomu neublížilo. U Penelope jsem čekala víc jak 2 žhavé scény.
Když jsem dočetla knížku, uvědomila jsem si, že jsem vlastně zase spokojená a dostala jsem, co jsem od knížky dostala, proto to hodnocení je to takové 3.75-4.00. Což je u mě vlastně taková klasika u Penelope.
Já už se teď těším na 2. díl Jenom ne Cade, protože právě Cade mě z bratrů přišel nesympatičtější.
V první řadě mockrát děkuji kate_valter a Knihy Dobrovsky stát se ambasadorkou této knihy a přečíst si ji ještě před vydáním.
Vždy, když beru do ruky knihu od Penelope, jdu do toho, s tím, že to bude nenáročné čtení, plné humoru a slovních přestřelků u kterého si odpočinu. Bingo!
První díl nové série Hlavně ne...
Krátké kapitoly z pohledu obou hrdinů. Opět skvělá oddechová kniha, která se hodí na večer ke skleničce vína.
Tři kamarádky a tři bratři.. OK, tak nám je asi všem jasný, jakým směrem se to bude ubírat. A víte co, tohle mě na tom baví. I když vím, jak to dopadne, vždy se těším na tu cestu hlavních postav, kterou si pro ně autorka připravila.
Kira, dcera starosty, zrovna začala učit na škole. Cílevědomá dívka, která se snaží byt nezávislá. Občas svoje mouchy měla, občas působila dětinsky, ale vždy se snažila jít za srdcem.
Rich miliardář a i když by jste čekali, jak bude mít velký ego, tak vás vyvedu z omylu. Kluk, který vždy tvrdě dřel, ale city u něj vítězí. Jeho rodiče bych nejradši zavřela do sklepa.
Lásku jsem oběma hrdinům věřila, ale žádnou velkou chemii mezi nimi jsem nepociťovala. Škoda! Kira i Rih mají netradiční koníčky. Dobře u Richa by to ještě šlo, ale Kira? Opravdu jsem si to musela přečíst asi 3x, zda vůbec dobře čtu.
,,Spokojila by ses s posedlostí?"
,,Posedlost může být pěkná."
Slovní přestřelky, ať už mezi kamarádkami nebo mezi bratry Kingovými byli, jako hrát tenis. Vždy jsem čekala kdo zahraje do autu nebo vystřelí nějaký eso. Tady jsem se opravdu zasmála a u některých pasáží si říkala "jooo, to je jak já s kamarádkami!".
Na další díly se strašně těším, hlavně na Cada a Iris, ti dva se mi zamlouvali nejvíce.
,,Ptáci se přeceňují. A muži jsou čuráci. Všichni. Především Rich.,,
Rich, jeho dvojče Cade a jejich bratr Nick jsou nadpozemští alfasamci, jejichž ptáci mají velikost pokácených stromů. Stačí byť jen postranní pohled a dámám vlhnou kalhotky. Ne tak ale triu Kira, Miranda a Iris. Ty mají svoji tajnou dětskou přísahu, týkající se oněch bratří a statečně jim odolávají. Většinou. Konečně taky změna po těch knihách, kde mají týpci jen vysekané břišáky. Tady Rich má sexy především čelist a pak taky předloktí, odlepit od něj oči, to už Kiře činí velký problém.
,,Přišla jsem sem s tím, že budu ledově chladná. Chladná až do morku kostí. Chladnokrevný vrah s párem kamenů místo vaječníků. Zatím jsem si připadala jako rozměklá puberťačka s rozbouřenými hormony a mozkem, který ovládla splašená vagína.,,
To byl vtip? Do třetiny knihy je Penelope tajemná jak hrad v Karpatech, tak čekám obrovské odhalení, čím, že to Rich zničil Kiře život a když se to dozvím, tak mi to přijde tak trapné, dětinské a nevýznamné, že jsem ještě x stránek čekala na něco, co by opravdu mohlo být důvodem k nenávisti. Ono celkově má Kira problémy soustředit se na podstatné. Tu si nevšimne, že vyžuňkne víc chlastu, než by bylo zdrávo, tu jí unikne, jak Rich obejde linku a najednou stojí vedle ní, ondy zase nechápe přítomnost jazyku ve svém jícnu, při čemž se jí vaječníky třešou jako rumbakoule. Ups...
Aby byl příběh alespoň trochu komplikovaný, tak kromě aboslutní neschopnosti všech protagonistů mluvit o problémech ( a tím je jaksi řešit) je zde taky Stella z nechutně bohaté rodiny - lesbička, jež se snaží předstírat vztah s Richiem, aby se jí homofobní rodiče nesnažili neustále narvat nějakého ptáka s modrou krví jakseříká do úst. Nejzajímavější byly záliby těch dvou on sbírá neskutečně drahé kostry dinosaurů, ona plete svetříky hlodavcům. No a jedno mají přeci společné naprosto otřesné a netolerantní rodiče.
Knize se nedá upřít občasná vtipnost a lehkost, ale asi chci více, než jen jednoduchý příběh, šestkrát slovo kunda na 2 stranách a naprosto iracionální a dětinské chování hlavních postav, navíc Kiře je minimálně 24 let a nikdy neměla sex, ani masturbaci? To se ještě někde mimo zdi kostela děje? Proto hodnotím 2,5/5 a mohu s klidným svědomím říct, že tato kniha byla první, a zároveň poslední od Penelope. Každopádně asi jsem výjimka, zatím slyším jen samé skvělé ohlasy. Což se dá pochopit, u téhle knihy netřeba přemýšlet a to je přesně to, co mnoho lidí hledá.
Děkuji KNIHY DOBROVSKÝ a Kateřina Valterová za možnost stát se ambasadorem této knihy.
Jestli chcete odpočinkovou romantiku, u které se zasmějete a nemusíte nad ní moc přemýšlet, tak vám tohle určitě doporučuji.
Příběh utíkal hodně rychle. Ani jsem se nenadála a už jsem byla na konci.
Děj byl celkem předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo a příběh jsem si užívala.
Hlavní postavy byly fajn. Hlavně tedy, když byly všechny pohromadě, tak jsem se nemohla přestat smát.
Prostě a jednoduše je to taková oddechovka, která má nějaké zvraty, je tam dobrá romantika a je to přesně odpočinkové čtení na léto, které budete mít za víkend přečtené.
Knihu jsem četla v rámci spolupráce s @knihydobrovsky
2020 | Jeho banán |
2020 | Její třešničky |
2021 | Jeho zákusek |
2022 | Moje (tak trochu) utajené dítě |
2021 | Jeho balík |
Před sedmi roky si Kira s kamarádkami dala slib, že se už nikdy nezapletou s bratry Kingovými. Ať se děje, co se děje. Po škole se bratři Kingovi odstěhují, stávají se z nich velmi úspěšní a bohatí lidé. Po sedmi letech se vrací zpět do svého rodného městečka a Richardovi první kroky vedou ke Kiře. Jak se s tím Kira vypořádá?
Rich byl bohatý miliardář. Tvrdohlavý a cílevědomý. Byl si vědom toho, že Kiře, dříve, hodně ublížil. Vrátil se, aby se jí omluvil. Chtěl, aby mu odpustila, ale hlavně si pamatoval na to, jak dobře se s ní cítil, když byli tehdy spolu.
Kira byla učitelkou ve škole. Netoužila po omluvě a ani Richovi nechtěla odpustit. Prostě jen dál chtěla žít svůj poklidný život. Jenže Rich se nevzdává. Dokáže ji přesvědčit, že se změnil?
Obě hlavní postavy mi byly sympatické. Kiřiny kamarádky už moc ne. Za to Richovi bratři byli naprosto úžasní.
Bylo to mé první setkání s autorkou. V knize mě potěšilo vyprávění ze dvou pohledů. Autorčin styl psaní byl lehký a líbil se mi, i když v příběhu bylo dost vulgarismů, které se mi tam až tak nehodily.
Mám ráda, když příběh ve mně vyvolává nějaké pocity. Rozbrečí mě, rozesmutní, naštve, překvapí, ale tu se, bohužel, nic takového nestalo.
Byl to milý a oddechový příběh bez nějaké větší zápletky. Jediné, co celý příběh dokázalo zachránit byl nevtíravý autorčin humor.
Takže jestli hledáte knihu, u které nemusíte nad ničím přemýšlet, bude to pro vás ta správná volba.
Já mám mnohem raději akčnější příběhy, kde se něco pořádně zamotá, pose*e a proto se asi do dalších dílů (až vyjdou) ani pouštět nebudu.