Jižanská kuchařka
Marsha Kocábová
S láskou k jídlu z amerického jihu až do Čech, Marsha Kocábová se nepovažuje za žádnou šéfkuchařku ani kulinářského guru, jen se chce podělit o vyzkoušené recepty, které pocházejí z jejího milovaného domova – amerického jihu. A proč? Hlavně proto, že už třicet let poslouchá, že „Američani jsou tlustí, protože pořád jedí jenom hamburgery“ anebo že „Američanky nevaří“. Marsha vás přesvědčí, že Američanky naopak vaří hodně a dobře, a podělí se s vámi o recepty, které můžete připravit z běžně dostupných českých surovin. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte jednoduchá jižanská jídla prověřená českým rodinným životem matky tří dětí.... celý text
Přidat komentář
Kniha je hezky udělaná. Přestože je primárně soupisem receptů, obsahuje osobní příběhy a vzpomínky, které se k jídlu vztahují. Zároveň to není žádný bulvár a senzace za každou cenu. Milé a podařené.
Marcha Kocábová a její podání amerických jižanských tzv. kreolských receptů . Zajímavý počin, kuchařka má tu výhodu že se recepty dají uvařit z u nás dostupných surovin. Půjčeno z knihovny.