Jméno ďábla

Jméno ďábla
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/542541/bmid_jmeno-dabla.jpg 4 168 168

Jessica Blackwood série

< 2. díl >

„Když v podhůří Appalačských hor zmizí za záhadných okolností církevní sbor, dávají bizarní stopy krveprolití tušit, že tuto tragédii má na svědomí snad sám ďábel. FBI má ovšem eso v rukávu – agentku Jessicu Blackwoodovou, bývalou nadanou kouzelnici z proslulé dynastie iluzionistů, která přednedávnem vyřešila případ tajemného Čaroděje a která díky svému nadání i zkušenostem dokáže rozpoznat, když věci nejsou takové, jaké se zdají být. Jessica je přesvědčená, že klíčem k záhadě je stará magnetofonová kazeta, a rozplétáním událostí, jež jsou na nahrávce zachycené, odhalí něco hodně znepokojivého – čin s dalekosáhlými důsledky. Mladá agentka se pouští po stopách zla, vedoucích ze Západní Virginie do Mexika, Miami, a dokonce až do posvátných síní Vatikánu, aby zastavila chladnokrevného vraha, posedlého smrtelným hříchem…“... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Name of The Devil, 2015


více info...

Přidat komentář

Belanna
17.10.2024 4 z 5

Jessiku jsem si oblíbila už v první knize a ani tady nezklamala.
Příběh byl svižný, stále se něco dělo. Objevilo se několik zásadních zvratů.
Vše bylo podmalováno zdáním iluze a jemným humorem.
Střídání současnosti a vzpomínek na dětství Jessiky přidalo na zajímavosti.
Zklamaná nejsem a těším se na další díl.

Martule44
13.10.2024 3 z 5

Za mě dobrý, zklamání nebylo. Mayne má svůj zvláštní styl a to jak dokáže obsáhle vše popsat a hlavně s tolika zápletkami, to se jen tak nevidí.
Čtenář musí knihu vnímat naplno, aby se neztratil a tak to má být.
Lousknu zrovna i další díl ! :-)


Hella
09.08.2024 3 z 5

No vida, já se bavila dobře. Trošku sice musíte přimhouřit oči nad nevěrohodností některých pasáží, ale čtivé i poměrně originální to určitě bylo.
Na DK aktuálně 75%.

Pavlnka
18.07.2024 5 z 5

Kniha se dobře četla, příběh byl hodně zajímavý. Určitě si přečtu i další díl.

Duchoslp
07.04.2024 4 z 5

Jessika mi jako postava sedla. Mám ráda neotřelý a inovativní přístup. Knížka se čte opravdu dobře, všeho je tady tak akorát. Těším se na další díl

Jaruš7
07.04.2024 5 z 5

Perfektní.
Kudy se derou ďábelské myšlenky do myslí lidí.
Bohyně Nemesis vládne podvědomí.
Netradičně bohatým příběhem nám autor svým svérázným stylem zprostředkovává pohled na využívání moderních technologií v prostředí zločinu.
Zajímavé poznatky a možnosti spolu s lidským řešením zdolat nespravedlnost je v knize poutavě zpodobněna do stavu "perfektnosti".

Citace:" Charakter se pozná podle toho, jací jsme, když se nikdo nedívá."
"Můžete se naučit jednoduché kouzlo a někoho obelstít, a přesto tak docela nepochopíte, proč jistá poloha ruky na rozdíl od jiné evokuje až mystický prožitek - odložení nedůvěry. "

harena
03.04.2024 3 z 5

Tento thriller mi připadal, jakoby se spisovatel snažil, aby vše bylo přesně popsané a pečlivě a zdlouhavě popisoval všemožné konání, že jsem se přistihla, že nevnímám, co čtu a musela jsem se vracet. Škoda, ale dočetla jsem a věřím, že další díl se mi bude líbit víc. Tři pěkné hvězdičky.

Kekik
16.03.2024 2 z 5

Po prvním dílu jsem byla nadšená. Tento druhý jsem dočetla jen ze setrvačnosti. Nevím, jak je to možné, ale bohužel mě Jessica tentokrát velmi zklamala. Zvláště ten konec.
Nezanevřu na sérii a rozhodně si přečtu další díl. Snad to tentokrát zase bude pecka.

FejKýý
09.03.2024 2 z 5

Zoufalost. To je to, co jsem cítila při čtení této knihy. Nejhorší je, že to byla moje zoufalost. Kniha mě vůbec nebavila a strašně mě to mrzí. První díl se mi líbil. Ale měla jsem to tak i u dílů s Theem, Teorie vraždy mě taky vůbec nebavila. Každopádně třetí díl, když už je poslední si určitě ujít nenechám až u nás vyjde. Snad bude lepší a chci tam rozhodně více Damiana. Konec se mi velice líbil. Takže za Dámoše dávám krásné dvě hvězdy. Jinak kniha byla opravdu hodně nudná a já bych jí určitě osekala protože se to vše tak táhlo a bylo překombinované. Kdyby tahle kniha měla aspoň o 100 stran méně, udělá spisovatel lépe.

terinkha
04.03.2024 4 z 5

09/2024
Trochu míň čarování než v prvním díle, ale ta zápletka mi moc chutnala!
Jasně, Jessica je takovej Jack Reacher v sukních, ale co na tom, bavilo mě to, neotřelej příběh, nový technologie a lidi a prostě...dobrý to bylo. Jen ten konec byl strašně odfláklej, doufala jsem aspoň v nějakou konfrontaci a ono to skončí takovou...plichtou.
A řekla bych, že každá žena by potřebovala takovýho svýho Damiana, protože to je (nezdravá) láska až za hrob! :-D
4 hvězdy, 85 %.

Eisy
04.03.2024 3 z 5

Knihy Mayna jsou velmi dobře čtivé. Tady jsem se trošku lekl rozsahu zápletky, ale ještě to bylo únosné. Za zbrklý konec dávám o dvě hvězdy méně!

PetikH2O
26.02.2024 3 z 5

Tenhle díl se se mnou nějak táhnul. Mám ráda všechny tři série. Ale přeci jenom Jessica byla na mě až moc přehnaná. Jinak klobouk dolů před nápady..

Kocourek
22.02.2024 4 z 5

Opět dobré počtení. Sice za konec ubírám jednu hvězdu ( to bylo fík fík a v jedné kapitole vyřešeno). A příště trochu víc Damiana......

ElikaS
20.02.2024 4 z 5

Na každou knížku od Maynea se těším. Ony jsou sice neuvěřitelné (obzvlášť na detektivky), ale zase neskutečně čtivé. Každá knížka se mě získala a užila jsem si jí.
První díl Jessicy se mi moc líbil a tak jsem se těšila na ten druhý. Ten mi přišel trošku slabší, ale i tak jsem si ho užila.

TeriLoch
10.02.2024 4 z 5

Knížky od Mayna si prostě vždy budu chtít přečíst a na druhý díl téhle série jsem se nemohla dočkat! Super! Asi bych řekla, že za mě slabší než první díl, asi toho bylo trochu moc, ale i tak prostě supr. Jessica je mi sympatická a její hlášky tam nemají chybu :) Těším se, až vyjde další díl.

Dandulka
04.02.2024 5 z 5

Další skvělý příběh plný akce a nečekaných zvratů. Jen ten konec mě moc nenadchl. Čekala jsem něco jiného. Pro mě byl trochu moc násilný a umělý.

Awča
02.02.2024 5 z 5

Přistoupila jsem na autorovu hru s nadsázkou, skvěle jsem se bavila.
Bylo to napínavé, zamotané, přehnané, místy až absurdní, taková pohádka pro dospělé.
První díl jsem nečetla, ale nevadilo to, souvislosti se daly pochopit z různých náznaků. Jessicu jsem si zamilovala, zarputilá superhrdinka s velmi zvláštním dětstvím, těším se na další setkání s ní.
Dávám o hvězdičku více hlavně díky skvělé Janě Strykové (čteno ušima).

Michelleta
27.01.2024 3 z 5

(SPOILER) Na pokračování série, které dominuje kouzelná Jessica Blackwood, jsem se velmi těšila. Začátek knihy byl báječný, velmi temný, poutavý a tajemný, hltala jsem každou stránku, zlom přišel v momentě, kdy se do celého případu vraždy chlapce začala motat postava papeže, co by souběžný cíl pomsty. Nápad knihy byl bezesporu brilantní, metody kartelu přinejmenším neotřelé a vědecky zajímavé. Avšak "papežovražda" a jeho zapojení v celém případu pro mě bylo až příliš přitažené za vlasy, stejně jako akční scény, kde Jess působí spíše jako Terminátor v sukni. Za mě od druhé poloviny veliká škoda a zklamání. Přečtěte, neurazí, ale ani nenadchne.

lucakuca
25.01.2024 4 z 5

Šílená jízda nezkrotného autora!
A já to mám ráda! Bláznivé, takřka nadpozemské řešení případů a posouvání hranic zločinu. To miluju! No a, že je nerealistická, no a, že přežije, vymyslí a je pěkná. No a! Já se bavím :-)

čef
24.01.2024 4 z 5

Neústupná agentka FBI bojuje s velkou přesilou. Ať už s drogovým gangem z Mexika nebo se svými kolegy a nadřízenými, s kterými ovšem také musí široce kooperovat. Přesto se stále vynalézavě snaží objevit viníky rituální vraždy, a kdo vlastně tak geniální a složitě motivovaný za tím vším stojí. Naštěstí má pomocníky, ne vždy však žádoucí. Kniha mne bavila především spojením zcela nové úrovně technického sledování, manipulace a vyhodnocování stop s kouzelnickými triky.