Já, Monstrum - Dan Wells | Databáze knih

Já, Monstrum

Já, Monstrum
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172249/bmid_ja-monstrum-172249.jpg 4 103 103

John Cleaver série

< 2. díl

Zabil jsem démona. Nevím, jestli to byl opravdový démon, jsem si však jistý, že šlo o netvora, který měl ostré tesáky, drápy a podobně, a že vzal život spoustě lidí. A tak jsem ho zabil. Myslím, že jsem udělal správnou věc. Aspoň už nikdo další neumřel. Ale ne na dlouho… V knize Nejsem sériový vrah John Wayne Cleaver zachránil své město před zabijákem daleko hrozivějším, než jsou sérioví vrazi, kterými je přímo posedlý. Ukáže se však, že sotva jeden démon zmizel, v Claytonu jej vystřídal druhý. Zanedlouho se objeví další oběti, jež může John balzamovat v márnici, a nová záhada, která čeká na vyřešení. Jenže John okusil smrt a temná stránka jeho osobnosti, kterou používal jako zbraň – a nazývá ji Monstrum –, ho teď může ovládnout. V Claytonu nikdo nebude v bezpečí, dokud John nepřemůže dva děsivé protivníky: neznámého démona, kterého musí zastavit, a svého vnitřního démona, před nímž nikdy neuteče. Druhá část trilogie Dana Wellse je ještě čtivější a napínavější než její první díl. Autor se vám předem omlouvá za noční můry.... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Fantasy
Vydáno: , BB art

Mr. Monster, 2010

Knihomolka Rů
16.03.2014 4 z 5

Knihy od Dana Wellse mají podle mě neskutečné kouzlo. 'Já monstrum' mě uchvátilo stejně a ještě více, než první díl. Moc se mi na této knize líbí, že je opravdu čtivá. Na takové knihy v poslední době moc štěstí nemám. O to víc to oceňuji. Příběh se mi líbil a rozhodně si nenechám ujít i poslední díl série :)

Atropa
01.02.2014 3 z 5

Musím přiznat, že v některých pasážích mě k dočtení poháněla jen má uchvácenost z prvního dílu. Doufala jsem a to se vyplatilo. Pak už se nešlo za nic na světě od knížky odtrhnout, i když jsem se dost bála. Ačkoli usínání, bylo po tomhle díle dost těžké (nedovolil mi to adrenalin ani moje představy), rozhodně se těším na další pokračování!!!

muchomurka
02.01.2014 3 z 5

Pokračování je ještě děsivější než předchozí díl. Čtivé to celkem bylo, i když mě už nudily pasáže o tom, jak byl rozpolcený a jak o tom samém pořád dokola přemýšlel. Ale co mě na knize děsilo nejvíc, bylo realisticky popsané mučení. U toho mi bylo až zle a měla jsem co dělat, abych knížku dočetla do konce. Jestli mám přečíst další díl, tak o tom budu dlouze uvažovat.
Dějově se mi knížka nelíbila, ale to je tím tématem, musím ovšem uznat, že napsaná byla výborně, proto dávám tři hvězdičky (i když jsem původně chtěla dát pouze dvě).

Anny90
09.11.2013 3 z 5

O proti prvnímu dílu jsem se u knihy, při čtení některých částí, fakt nudila, ale podle poslední věty knihy usuzuji, že poslední díl bude dost akční, tak snad nezklame.

Dan Wells
americká, 1977