Já, Monstrum

Já, Monstrum
https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/172249/bmid_ja-monstrum-172249.jpg 4 103 103

John Cleaver série

< 2. díl

Zabil jsem démona. Nevím, jestli to byl opravdový démon, jsem si však jistý, že šlo o netvora, který měl ostré tesáky, drápy a podobně, a že vzal život spoustě lidí. A tak jsem ho zabil. Myslím, že jsem udělal správnou věc. Aspoň už nikdo další neumřel. Ale ne na dlouho… V knize Nejsem sériový vrah John Wayne Cleaver zachránil své město před zabijákem daleko hrozivějším, než jsou sérioví vrazi, kterými je přímo posedlý. Ukáže se však, že sotva jeden démon zmizel, v Claytonu jej vystřídal druhý. Zanedlouho se objeví další oběti, jež může John balzamovat v márnici, a nová záhada, která čeká na vyřešení. Jenže John okusil smrt a temná stránka jeho osobnosti, kterou používal jako zbraň – a nazývá ji Monstrum –, ho teď může ovládnout. V Claytonu nikdo nebude v bezpečí, dokud John nepřemůže dva děsivé protivníky: neznámého démona, kterého musí zastavit, a svého vnitřního démona, před nímž nikdy neuteče. Druhá část trilogie Dana Wellse je ještě čtivější a napínavější než její první díl. Autor se vám předem omlouvá za noční můry.... celý text

Detektivky, krimi Thrillery Fantasy
Vydáno: , BB art

Mr. Monster, 2010

Barulinka20
02.03.2024 5 z 5

Po prvním díle, jsem neváhala ani vteřinu a okamžitě sáhla po této knize. Autor mě nezklamal a knihu jsem s nadšením přečetla téměř ve stoje.

Ája373
29.06.2022 5 z 5

Po dlouhé době kniha s psychologickým nádechem, která mě fakt obavila od začátku do konce. Ani nevadilo, že jsem omylem sáhla po druhém díle a první vůbec nečetla. Rychle jsem se zorientovala a pochopila, co bylo v díle prvním.
Postava hlavního hrdiny je zajímavá a svým způsobem i symaptická. Nadpřirozená zápletka na detektivním pozadí mě ohromila a bavila po celou dobu příběhu.
Škoda, že třetí díl není přeložený do češtiny, no co se dá dělat, stojí m ito i za to si to přečíst v angličtině.
Opravdu jsem byla víc než mile překvapená, protože jsem od knihy žádný zázrak nečekala.

Janyssek
14.07.2019

Fakt ne... možná půl knihy, pak jsem trpěla a konec přeskakovala odstavce... začátek poutavý, poté však zbytečně dějové skoky, nedotažené scény, případně povrchně podané,...za mě opravdu ne...

Petulla72
18.11.2018 3 z 5

Popravdě je to druhý díl a já ho četla, jako první nebyl v tom téměř žádný problém, knihy na sebe víceméně nenavazují (a když už ano, je to vysvětlené, že pochopíte, i když jste první díl nečetli).
Určitě bych řekla, že je to zajímavá kniha, naneštěstí snad až moc předvídatelná.

trudoš
27.09.2018 4 z 5

Démoni jsou zpět a John Cleaver je zas až po krk v problémech. Vtip je ale v tom, že co je pro obyčejné lidi šílencovou noční můrou, je pro našeho hrdinu báječnou jízdou na roztomilém poníkovi. On je totiž John tak trochu sociopat. A kdyby nebyly světské zákony proti, s radostí by dělal sériového vraha.
Jak už to naneštěstí bývá, první díly hýří originalitou, aby následná pokračování vařila z vody. U této série jsem přeci jen čekal něco jiného, už je proto, jakým způsobem rozkopal Dan Wells předchozí knihou nepsaná pravidla románu pro mládež. V druhém díle však polevil ze svého rebelanství a vyprávění přizpůsobil požadavkům trhu. Pořád je to děsivý svéráz, ale už s morálkou na pravém místě, který si uvědomuje, že jeho vlhké sny (bodat, svázat, řezat) nejsou úplně košer. Body navíc bohužel nezískal ani za utahanou zápletku, jež začne gradovat teprve v poslední třetině. A tak nakonec nejvíc potěšila až závěrečná věta, uvozující další díl, přestože toho se už u nás asi nikdy nedočkáme.

allyce
10.03.2018 3 z 5

Nečetla jsem první díl, ani jsem netušila, že nějaký existuje, takže jsem se pustila do čtení zcela neinformovaná. Většinu knihy jsem si myslela, že Johnovo Monstrum nad ním zvítězí a on bude tím sériovým vrahem. Bylo to popsáno hodně hodnověrně, vnímala jsem úzkost a strach. Pak jsem nevěděla, která bije. Jestli je to, co se děje, je Johnův sen, jeho představa, nebo jeho druhá Já.... Ne nebylo to ani jedno, byla to realita a ta mi přišla přitažená za vlasy. Rozpuštěný démon mi vzal nadšení z knihy.

Peršanka
24.02.2018 2 z 5

Po jedničce zklamání, žádný vývoj. Odkládám v půli.

Mrs.Morgan
15.01.2018

Horší nez první díl.Zase pár zajímavých faktů z prostředí márnice.Ale uz me celkem nudilo to rozpolceni Johna,jeho x-te rande,na*ral me s tou kočkou,a opet ten konec...to uz asi bude klasika,slabý no.trochu skoda,takovy zajímavý potenciál to mělo

nicole9410
16.02.2017 5 z 5

Kniha je super ,i když jsem se chvilkami bála doufám,že bude nějaké další pokračování.

bararich8
19.11.2016 3 z 5

Nečetla jsem první díl, tenhle mi byl de facto vnucen a velice doporučen mojí spolubydlící. A určitě se do žádného dílu ani nepustím. Celá knížka na mě působila dosti podivně, což byl možná záměr, přeci je jen o psychopatovi, ale stejně mě to nějak nenadchlo a až po cca 150 stránkách jsem si ji začala trochu užívat. Rozuzlení s Formanem bylo docela dobrým dějovým zvratem, to musím uznat.

Janet11
07.10.2016 3 z 5

Tenhle díl mě jaksi nepohltil stejnou měrou jako první. Nevím, jestli to bylo způsobeno tím, že jsem jej četla s takovým odstupem nebo jsem prostě byla v jiném rozpoložení, nicméně celkově mi to přišlo vhodné spíš pro mladší. I přesto se však pustím i do závěrečného dílu.

Smiley96
14.08.2016 4 z 5

Opět zajímavý Johnovo příběh, bohužel velmi předvídatelný... Vadilo mi, že se v knize opakují záležitosti z knihy první (Nejsem sériový vrah). Úplně špatné to nebylo, hodnocení tak 4,5 * Vadil mi trochu styl jakým byla kniha napsána. (Nemám ráda hodně se opakující JEŽ, JÍMŽ, JENŽ...atd) Když je to potom v skoro každé větě, čtenář by nejradši s knihou praštil o zeď :D Ale určitě se ke knize vrátím.

Aredhelka
02.08.2016 2 z 5

Kniha není ničím vyjímečným, není ani nijak perfektně napsana. Rozhodně je zajímavá a svým způsobem velmi originální. Bohužel jsem od ní očekávala mnohem více, než mi později nabídla.

Bar16
13.04.2016 4 z 5

Druhý díl o hodně lepší než první - pro mě super zápletka, perfektní rozuzlení a na démona už jsem byla připravená (ten se mi líbil více než v prvním díle, byl "více uvěřitelnější"). Snad brzy vyjde i třetí díl u nás, pokud jsem se nepřehlédla :-)

ThomasRuhe
03.03.2016 3 z 5

Nebylo to špatné.V první půlce se mi líbilo jak John bojuje sám se svým temným já a pak jeho zápas s dalším démonem.

Týnušxxx
23.06.2015 5 z 5

Čtivé, poutavé, děsivé,...prostě skvělé! Líbilo se mi to o dost více než první díl, dokonce jsem tu zkousla i toho démona a dávám plné hodnocení :-)

keselylenka
30.03.2015 5 z 5

Moc se mi líbila, dobře se četla a jsem vyloženě napnutá na 3. díl.

Alice Crowleyn
29.01.2015 5 z 5

Z těch očí ve zdi jsem málem nespala.

Katka.Z
04.08.2014 5 z 5

Kniha 100% lepší než 1 díl :) Už se těším na 3 díl :)))

kamolka
17.07.2014 5 z 5

První díl i ten druhý díl této série je opravdu čtivý, napínavý a zábavný současně. Strašně moc se těším na třetí díl. :-D

Dan Wells
americká, 1977